Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dauuidka

karmienie mm 3 tygodniowe niemowlę

Polecane posty

Gość dauuidka

Witam Mój synek wlasnie dzis ma 3 tygodnie .Karmie go prawie wyłącznie mlekiem modyfikowanym .Maly zjada duzo wiecej niz jest zalecane na opakowaniu tzn pisza ze 90 ml 7xna dobe , a on je po 120 co 2 h .Wydaje mi sie ze jest to zdecydowanie za dużo .Staramy sie z mężem jakoś mu wydluzac okresy miedzy jedzeniami i o ile w nocy sie to udaje to w dzien nie koniecznie . Ma problemy z zalatwieniem sie herbatki koperkowe tak srednio pomagaja :/. Moze sa jakies sposoby zageszczenia mleka takiemu malcowi zeby na dluzej mu starczalo? Dodam ze juz nawet troszeczke tak jakies 10 % wiecej wody lejemy do porcji mleka zeby troszkę go oszukać prosze o pomoc !

Gość gość
czemu nie karmisz piersia?

Gość gość
Witaj, moja corka kiedy miala 3-4 tygodnie jadla tyle ze goscie ktorzy nas odwiedzali przecierali oczy ze zdumienia kiedy trzeci raz dorabialam jej mleko.Dzwonilam do poloznej bo balam sie ze mala sie utuczy albo beda klopoty z trawieniem.Polozna uspokajala mnie ze to jeszcze nie problem bo dziecko widocznie tyle potrzebuje.Po paru tygodniach sytuacja sie unormowala. A teraz na przyklada (5miesiecy) zjada troche ponad polowe zalecanej dawki dziennej.Wage ma w normie. Najlepiej jednak jesli skonsultujesz sie z polozna lub lekarzem . pozdrawiam!

Gość gość
Taaa oczywiście musialo sie pojawic pytanie dlaczego nie karmisz cycem...zrozumcie ludzie ze nie kazdy karmi piersia. I tacy ludzie tez chodza po swiecie!

Gość gość
gość - 10.06 a co Cię to interesuje dlatego autorka nie karmi piersią. Pytanie jest inne

Gość gość
gość czemu nie karmisz piersia? X a co cie to obchodzi? Może nie chce? ma takie prawo! Następna, której mózg w macicę się zamienił :/ X Autorko nie powinno się dawać dużo więcej mm niż jest zalecane bo upasiesz dziecko. Jeśli dajesz 120ml to nie częściej niż 3h i pilnuj ilości posiłków. Reszta to neich będzie woda i przetrzymywanie, bo zrobisz dziecku krzywdę.

Gość dauuidka
no właśnie tak myslałam że beda pytania o karmienie piersią ...Dziewczyny nie każda matka musi karmic piersia . 2 tygodnie karmilam mlekiem swoim ale mialam straszne problemy z piersiami a dokładnie poranione sutki i krew a na dokladke ze srodka skrzepy krwi mi wychodzily jak odciagalam mleko bo balam sie malemu dawac z krwia ... mam z tego powodu wyrzuty sumienia ze nie karmie go piersia ale sa rzeczy nie do przeskoczenia ... nie wiem dlaczego jest tyle matek kobiet ktore wrecz potepiaja fakt karmienia mm ...

Gość gość
potępiają karmienie mm, bo to jest sztuczna pasza. Mają Cię za to wychwalać? No proszę Cię. ;-)

Gość gość
lepiej karmić mm niż tuszować swoje ciągoty pedofilskie i mieć kisiel w gaciach gdy dziecko ssie sutka. Przecież to strefa erogenna- kiedy się ją ssie to się kobieta podnieca. Zboczone samice z macicami zamiast mózgów!

Gość dauuidka
uwazam ze to normalna sprawa jak nie mozna piersia to karmi sie sztucznym mlekiem ... mysle ze nie jest to nic złego ... a czy ktos mógl by cos na temat podpowiedziec albo podzielic sie info jak bylo u Was ?

Gość gość
to kazdego indywidualna sprawa czy karmi piersia. i nie nalezy nikogo osadzac. jezeli dziecko chce wiecej jesc poprostu mu daj, od 4 miesiaca mozna dac z kleikiem .

Gość gość
Autorko, a może to mleko dziecku nie odpowiada? Moja córka kiedy była na bebilonie to jadła praktycznie co godzinę i ciągle głodna była. A na wadze prawie w ogóle nie przybierala. Dopiero kiedy zmieniłam jej mleko to pory posiłków się wydłużyly, zaczęła ładnie w nocy spać i skończyły się problemy z brzuszkiem. A do tej co pytała dlaczego autorka nie karmi piersią- nie twoja sprawa. Wyobraź sobie, że po to jest mm żeby karmić dziecko kiedy matka nie może lub nie chce karmić piersią.

Gość gość
kleik można dużo szybciej (zalecenia przy refluksie), tylko nie ma to sensu, bo dziecko tyje okropnie! I nie można przekraczać dawek zalecanych mm. Autorko powiedz jakie masz mleko? bo ja używałam na poczatku bebilonu- dziecko było głodne, po nanie, bebiko itp też. Po gerberze miało rewolucje z brzuchem i dopiero na babydreamie zaczeło jeść normalnie i się najadać. Może mleko zmień?

mój synek od 3 tygodnia zycia tez jest na mm. Od samego urodzenia był stgrasznie głodny, był dokarmiany juz w 2 dobie zycia bo ja pokarmu jeszcze nie miałam a On sie wydzierał w niebogłosy. Dostwałam po 100 ml od urodzenia co 3 godziny, pielegniarki tylko się smiały, ze głodomór straszny. I tak łapczywie, sporo jadł przez pierwsze tygodnie zycia, nie suderowalam sie tym co i jak napisane jest na opakowaniach MM. Teraz ma 3 miesiace i jest odwrotnie. Zjada mniej niz jest napisane, zazwyczaj po 150 ml co 3, 4 godziny, Wyraźnie na poczatku potrzeboiwał wiecej a teraz mniej. Wiec nie żałuj swojemu dziecku mleka :) Skoro potrzebuje zjeść wiecej, to nic nie poradzisz. Ja dodaje do mleka zagęszczacz Nutriton, ale on nie wplywa na sytośc u dziecka.Tyle tylko, że zagęszcza mleko i przeciwdziała ulewaniu . Jak mały skonczył 3 miesiace to zaczęłam mu dosypywac na noc kleiuku ry zowego do butelki - 2 miarki na 180 ml mleka i spi o wiele dúzej. Ale Twoje dziecko jest za małe na kleik.

jakie mleko podajesz?? spróbuj babydream z rossmana lub humana 1 plus (ważne żeby była plus)- obydwa mają w składzie skrobię i bardziej sycą niż inne mleka, Moja córka np. po bebiko była wiecznie głodna. A teraz jest ok Ja polecam babydream 600g za 16zł dodatkowo moje dziecię świetnie je toleruje

u mnie problem jest taki, że mała w dzień je co 2-2,5h ale mało bo 90ml więcej nie mieści. a ma już 2,5 miesiąca. i wg tego co na opakowaniu to powinna po 120ml wypijać. Ale więcej jej wciskać nie będę, skoro nie mieści. Autorko, a w nocy jak dziecko je i się budzi?

Gość gość
Nutriton tuczy jeszcze gorzej niż kleik :/ to już lepiej używac kleiku- dziecko równiez po nim mniej ulewa a chociaż zdrowsze, bo chemii nie ma.

Gość dauuidka
dokladnie moj maly jak bylismy w szpitalu to od samego poczatku domagal sie duzo jedzenia i pielegniarki donosily bo to co ze mnie "wydoił ":) to nie wystarczało.. karmie Nan ..faktycznie moze spróbuje innego mleka .. dzieki za rady !

Gość dauuidka
w nocy maly tak co 3 h sie budzi troche rzadziej niz w dzien

Gość gość
ja tez polecam babydream. To to samo co humana 1+ tylko tańsze, bo sprzedawane w sieciówce ;) Ale producent i skład jest identyczny, bo babydream produkowane jest właśnie przez humanę. To bardzo dobre mleko. Lepsze niż bebiko nawet bo ten w syfie jest strasznym produkowany. W Polsce są inne normy, a w niemczech się dba i o czystość i o wszystko inne ;)

Gość dauuidka
dzis juz wyprobujemy ..nawet nie rozważałam tego mleka zeby nim karmic .. o prosze jak to warto sie podpytac :) mam nadzieje ze zadziala u mnie :).. a jak z kupka po tym mleku bo po nanie maly ma zaparcia :/?

Gość gość
u mnie kupka po nim rewelacyjna ;) w ogóle zero problemów z brzuchem itd. A po wszystkich był problem z bąkami.

Gość dauuidka
po nanie maly caly czas sie pręży jest niespokojny jak do kupy ale ciagle nic ,mam nadzieje ze po tym nowym mleku sie to zmieni i problem zniknie :)

Gość gość
Zapytalam czy karmi piersia, bo gdyby karmila to nie mialaby takich problemow. Nie napisalam ze robi zle, nie objechalam jej ani nic w tym stylu a Wy od razu z agresja. No tak, ale tu tylko tak mozna porozmawiac, obrzucajac sie wyzwiskamim Az strach pomyslec jakie dzieci wychowuja takie agresywne i wulgarne matki.

Gość gość
nie kłam idiotko! Zapytałaś CZEMU a nie CZY karmi piersią. Temat wyraźnie był o mm a ty wyjeżdżasz z tym obleśnym cycem!

Gość gość
No tak przejezyczylam sie, ale grunt ze znow dalas upust swoim frustracjom. Nie szkoda Ci zycia i zdrowia na takie nerwy? Moze melisy?

Gość gość
Tak oczywiście, że nie każda musi, ale jeśli są do tego wskazania zdrowotne..gdy matka nie ma pokarmu, lub lekarze nie pozwalają karmić, bo np matka barała antybiotyki..jeżeli matka jest zdrowa i z pokarmen wszystko ok, a nie karmi to jest samolubną żmiją ! Jeśli przez swoje widzi mi się nie chce karmić piersią szczególnie w 4 pierwszych miesiącach !

Gość nie pisałam w tym temacie
ale wkurza mnie takie gadanie, masz coś do karmienia piersią. No rozumiem, że nie chcesz karmić piersią to nikt cię nie przymusi ale jest to najnormalniejsza rzecz na świecie nie jest żadną dewiacją a wręcz przeciwnie silna niechęć jest nienormalna, bo bez tego ludzkość nie przetrwałaby kilkadziesiąt tysięcy lat.

Gość wyyyrodnaMATKO
Nie jestem jakaś fatyczną fanką kp, ale biedne dziecko! 3 tygodnie i sama sztuczna chemia... mm (nie ma nic wspólnego z mlekiem) i herbatki dla takiego maluszka, jeju jak mi go żal :-( Każde dziecko potrzebuje innej ilości (masz info o tym na opakowaniu mm), ale przerwy między karmieniem mm powinny być conajmniej 3 godzinne! U takiego maleństwa dopiero wszystko zaczęło działać a ty karzesz mu przerabiać tyle chemii! A JAKA KOBIETA NA POCZĄTKU KP NIE MA PORANIONYCH SUTKÓW?

Gość gość
lepsza chemia niz wasze oblesne brudne suty i kisiel w gaciach! pedofilki!