Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

LEGO duplo dla 3 latki ma sens pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, chciałabym kupić mojej córce na gwiazdkę klocki lego, ale zupełnienie nie wiem czy ona będzie się nimi bawiła. Zestaw nie jest tani http://allegro.pl/lego-duplo-5947-domek-kubusia-puchatka-najtani-i3704414767.html wiec chciałabym się dowiedzieć czy wasze dzieci bawią się lego? Ma sens wywalać tyle kasy? córka skończy 3 lata w styczniu.

Gość gość
A lubi klocki, puzzle? Duplo i różnego rodzaju klocki to pierwsze zabawki moich synków :-) Mając 3 lata bawili się już tym drobnym Lego. Ale to zależy od zainteresowań dziecka.

Gość gość
wg mnie bardziej się opłaca jej kupić lego friends. Też dla dziewczynek, ale dłużej się tym pobawi. Dla przykładu moja 7latka zarzyczyła sobie letni obóz jeździecki lego na mikołaja ;) więc widzisz, nawet duże dziewczynki sie tym bawią ;)

Gość cztery z plusem
Moje uwielbiają duplo i wszystko duplo podobne. Lego jeszcze się nie bawią tak fajnie jak wlasnie duplo. Możesz kupić jakiś maly zestaw albo nie markowy i zobaczysz czy się sprawdzi. Dla moich dzieci to akurat zabawka nr 1 i potrafią się tymi klockami bawić godzinami.

Gość gość
Zapytaj córkę, czy chce taki prezent? Ja zawsze robię wywiad, a potem cos wybieram :-)

Gość gość
lubi puzzle, lubi układanki. Kiedyś dostała figurki świnki Peppy na zjeżdzalni i średnio ją to interesowało :( Szczerze mówiąc to nie mam wogóle rozeznania w tych klockach lego - więc mówicie, że są jakieś "lego friends"? czy one są kompatybilne z innymi lego? czy przechodząc w nową, doroślejszą :) serię trzeba zaczynać kolekcję od nowa?

Gość cztery z plusem
Ja bym nie kupowala lego dla 3 latki. A zwląszcza legio friends. Niektoe elementy są tam tak malusie że sorki ale ja mam problem ze wciśnięciem kokardek na pieski czy platków do kwiatka. Że już nie wspomne ze te klocki po kilku dniach się "zapodzieją" i polowy mini elementów nie bedzie. Jak nigdy nie miała tego typu klocków to zdecydowanie duplo, a lego to fajne wlaśnie dla 7 latki, a i to nie każdej.

Gość gość
Z oryginalnego lego masz do wyboru duże Duplo lub drobniutkie Lego. Może faktycznie kup jakąś podróbę duplo na początek. One zazwyczaj są kompatybilne z oryginałem. Szczerze mówić, duplo kupowałam podróby, a dopiero drobne Lego oryginalne, bo u mnie duplo dość krótko dzieci się bawiły. Woleli lego.

Gość gość
nie. bedziesz miala je porozrzucane po calym mieszkaniu i po 2 dniach zero zainteresowania.

Gość gość
własnie tego się obawiam :/

Gość gość
To zalezy od dziecka. Ale warto juz 3-latce kupić Duplo, bo to rozwija, może się jej spodoba? Moje dzieci (4l i 7l) całymi dniami bawią sie Lego, wolą to od bajek, x-boxa :-) A ja bardzo się z tego ciesze, bo to rozwija wyobraźnię, usprawnia dłonie... Takie cuda budują, że głowa mała :-)

Gość mamadwóchdziewczynek
Na pewno wiele zależy od dziecka, ale jak najbardziej kupiłabym lego duplo; moja mała uwielbia budować z lego, w ubiegłym roku kupiłam jej dom rodzinny i cały rok bawi się, buduje, ma na prawdę wiele pomysłów i coraz to nowe konstrukcje wymyśla. Widziałam teraz w selgrosie w promocji - może zobacz, jest nawet różowa wersja dziewczęca z kotkiem. Friends nie polecam dla 3-latki, moja starsza ma 11 lat i lubi bawić się lego friends a mała jest za mała na to i nawet jak weźmie to po chwili zostawia, bo nie radzi sobie z konstrukcjami z tak małych elementów.

Gość gość
bardzo, bardzo Wam dziękuję za sugestie! :)

Zalezy czy dziecko lubi budowac z klockow. Jesli lubi to jak najbardziej np. lego Duplo zestaw duze ZOO. Moje dzieci sa niestety "nieklockowe" zupelnie... Corka to tylko sobie ustawiala zwierzatka, synek jesli juz to zbuduje wieze i na tym sie konczy. O wiele bardziej lubia zabawki z serii Playmobil. Oboje bawia sie tym na okraglo. Synek (3,5 roku) uwielbia wlasnie te malenkie elementy, uklada, ustawia... ma z tego ogromna frajde. Nawet na urodzinach corki jak dzieci odkryly pudla z Playmobilami to wsiakly zupelnie. Osobiscie nie znam dziecka ktore by sie tym nie lubilo bawic. Fakt ze drogie ale bardzo wytrzymale. Mojego meza zabawki z tej serii przetrwaly ponad 30 lat i synek sie teraz nimi bawi.

Gość gość
Zależy od dziecka. U mnie Playmobil się kurzy, a lego ciągle w ruchu :-) Warto wypróbować jedno i drugie.

Gość gość
moja 3 latka zachwyciła sie klockami, które otrzymałysmy do testowania.

Gość gość
Ja miałam podobny "problem" z kupnem klocków dla synka 3.5 latka. Wydawał się za duży na Duplo a za mały na Friends. Kupiłam mu malutkie pudełeczko Lego Friends - autko do złożenia, za 25 zł. Potwierdzam. To za małe części. Mały się cieszył ze złożonego autka, ale po chwili co chwile coś odpadło, to kask, to inne części. Jak bym miała kupić duży zestaw to zdecydowanie brała bym Duplo dla 3 latka

Gość gość
... a post z 2013 roku wiec problem się pewnie rozwiązał. Po co ktoś odgrzebuje takie starocie.

Gość gość
Moje maluchy też bardzo lubią te klocki. Czasem kupujemy je tutaj mini-figurki.pl. Mają całkiem dobre ceny i jeszcze nigdy nie miałam z nim problemu. Ponad to te zabawki są oryginalne.

Gość gość
Dupla to świetna opcja dla maluchów, jestem młodą mamą, mam 24 lata i trzyletniego syna, duplo pamiętam jeszcze ze swojego dzieciństwa. My najpierw kupiliśmy te większe klocki www.krolestwodzieci.pl/lego/3373-lego-duplo-pociag-z-cyferkami-10558.html, później z pewnością przerzucimy się na tradycyjne lego.