Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest dobry czas

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym zapytac was, co sądzicie o mojej sytuacji. Mam 22 lata, moj chlopak 24 i chcemy starac sie o dziecko. Mieszkamy u mnie z moją mama. Kiedys mieszkanie bedzie moje, tak samo mieszkanie rodzinne chlopaka kiedys bedzie jego. ja zarabiam 1500, chłopak 1600. Zastanawiam sie czy bedzie nas stac na utrzymanie siebie i dziecka? jak sądzicie? a jaka jest wasza sytuacja?

Gość gość
Będzie Was stać, jak mieszkacie z mamą to na pewno Wam dużo pomoże :) ja sama mam 21 lat i jestem w już w 5 miesiącu ciąży, mój mąż ma 29 lat i pracuje w delegacji, na wiosne będzie szukał pracy gdzieś blisko żeby być przy mnie pod konieć ciąży i jak urodze, a on zarabia 16zł/h mieszkamy z rodzicami, powiedzieli, żebyśmy nie dokładali się do rachunków, więc mamy zero kosztów związanych z mieszkaniem, dacie radę ! Tylko musicie być 100% pewni, a czy Ty i Twój chłopak wiecie jak wygląda opieka nad takim maleństwem ? Mieliście z tym doczynienia przez dłuższy okres czasu?

Gość gość
ja z mezem mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu tez niewiele wiecej zarabiamy, jezeli tylko bardzo chcecie dziecka RAZEM to nic nie stoi na przeszkodzie wg mnie

Gość gość
Wstydzila bym się za takiego Meza stary byk 30 lat prawie I zeruje na treściach. Ma prace dziecko w drodze i nie utrzymuje rodziny tylko teściowie wstyd!!! Jak można wyjść za takiego nieudacznika???

Gość gość
Kurcze, dodają mi skrzydeł wasze wypowiedzi :) z tematem dziecka jest tak, ze to ja po cichutku chciałam juz zajść w ciąże, ale to moj chlopak pierwszy to głośno powiedzial i tak teraz stoimy przed wazną decyzja, dlatego chcialam poznac opinię osób trzecich. Dajecie radę z wynajmem i jeszcze utrzymaniem?

Gość gość
No pewnie, po co się wyprowadzać i być samodzielnym skoro można pobawić się w dom. Mamusia ugotuje, zapłaci rachunki, zajmie się dzieckiem:) Świetne rozwiązanie, szczególnie kiedy zostaniesz samotną 23letnią mamą jak chłopak- konkubent czmychnie:)

Gość gość
Taaa, a potem będzie zakładać tematy pt. "jak uprawiać seks skoro mieszkamy w jednym pokoju z dwójka dzieci":-O Dziewczyno masz chyba rozum rozwielitki skoro jesteście kompletnie niesamodzielni a dzieciaka chcecie majstrować:-O ciebie jeszcze rozumiem bo co może mieć w głowie 22latka ale twój facet to już stary byk:-O

Gość gość
czyli mieszkanie z mama równa sie żerowaniem na niej? :) sa różni ludzie, napewno niektórzy tak własnie robia, lecz ja nie zamierzam.. mamie pomagalam jak moglam, bo bylysmy od zawsze praktycznie we dwie wiec nie mam zamiaru teraz nagle zaczac ją wykorzystywac. Ale nikt nie zabroni Ci wyrazac opini

Gość gość
mamy 4 pokoje w mieszkaniu... naprawde sądzicie ze teraz nie ma opcji zajścia w ciąże?

Gość gość
a naprawdę nie chcielibyście coś razem osiągnąć zanim założycie rodzinę? Czy wizja różowego dzidziusia przesłania ci już wszystko?

Gość gość
Autorko jesteś jeszcze bardzo młoda, będziesz mieć czas na dziecko. Nie lepiej byłoby najpierw usamodzielnić się, wynająć coś, wziąć ślub i dopiero wtedy myśleć o dziecku? A teraz to wszyscy tak od d**y strony zaczynają...

Gość gość
szkołe skonczylam, mam umowe o prace, kawałeczek swiata zwiedzilam, chyba ze macie na mysli wlasny kąt, to nie bedziemy sie pakowac w kredyty skoro bedziemy miec kiedys 2 mieszkania na własnosc, a moja mama w przeciągu kilku lat wyprowadza sie do swojego partnera

Gość gość
tez zastanawiałam sie nad wynajmem, ale wynajem jest równy ze zrezygnowaniem z dziecka/dzieci, nie bedzie nas stac na az takie wydatki, wynajmując mieszkanie.. ten kraj jest cudowny

Gość Ankapanamka
Jesteście jeszcze młodzi a już chcecie pakować się w pieluchy..to znaczy ty bo chłopak zawsze może dać nogę. Ja bym zaczekała z tą decyzją. Chciałabym najpierw mieć coś własnego, zapracować na warunki dla tego dziecka..

Gość gość
mysle ze skoro chlopak dogaduje sie z tesciowa to jest szansa ze bedzie ok. wy mozecie 2 pokoje-mama pozostale 2. powiedz mi tylko czy mama pracuje-bo jak nie to bedzie sie wtracac.

Gość gośćgośćgośćgość
no tak lepiej się zwalić teściom na głowę bo kochane dzieci chcą się rozmnażać tylko ups! nie mają za co wychować przychówku. Ale co tam przecież ważniejsze jest narobić dzieciaków a teście odpoczną sobie po śmierci.

Gość gość
Same p****y! Ma 4 pokoje, zarabia 1500 zł a wy jej radzicie wynająć mieszkanie co pochłonie tą wypłatę w całości, rzeczywiście wtedy osiągnie kosmos, rady po c***u, sami tak sobie zróbcie :D

Gość gość
ciebie jeszcze rozumiem bo co może mieć w głowie 22latka ale twój facet to już stary bykpechowiec.gif jakim prawem oceniasz ta dziewczyne ze ma 22 lata i nic nie ma w glowie, moze jest madrzejsza i lepiej sie zajmnie dzieckiem niz ty!!! tym lepiej ze teraz i mieszkaja z mama bo przynajmniej im pomoze przy dziecku i tak dla mnie to dobra decyzja,

Gość gość
mama pracuje, nie jest typem wtrącającej sie kobity. Nie sadzicie ze nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko?

Gość gość
własnie próbuje caly czas to tłumaczyc, ze teraz mamy dosc duze mieszkanie z mama a kiedys i to i mieszkanie rodzinne chlopaka bedzie nasze wiec wynajem naprawde mi nie leży.. szczególnie, ze to jest wydatek rzędu nawet 1500 zł w moim miescie.

Gość gość
Nie słuchaj tych przygłupów, trzeba mieć nasrane w łebie żeby mając swoje duże mieszkanie wynajmować drugie i pracować jak beduin jedynie na opłaty i odstępne, nabijać kabzę właścicielowi :D

Gość gość
Rozumiem ze mieszkanie kiedfys będą:-) ie wasze tzn po śmierci jego rodzoicow to mozebyc za 30 lat no chyba ze juz planujesz zamach na nich glupia pipo. Wiesz ile dziecko kosztuje??? Te wasze smieszne wyplaty to na pieluvhy i mleko bedzie malo. Ale masz racje zrob sobie slodfkiego slicznego dzidziusdia haha

Gość gość
wlasnie, tez zawsze byłam tego zdania! Dwie osoby, obie pracujace ledwo sie utrzymaja wynajmujac a co dopiero w trójke.. Niektorzy napewno sobie radza, ale to napewno zalezy od wielu c zynnikow takich jak np wysokosc pencji, pomoc rodziny czy wysokosc najmu..

Gość gość
moje mieszkanie za kilka lat bedzie nasze, moja mama jak juz pisalam a ktos niedoczytal, wyprowadza sie do swojego partnera..

Gość gość
nikt nie chce juz sie wypowiedziec? :)

Gość gość
ja tak patrze na mojego brata z bratowa.mieszkaja u mojego ojca oboje dobrze zarabiaja ale o dziecku nie mysla.jak juz to tylko jedno bo ich nie stac;)hehe jak mozna byc takim pazernym na kase?a latka leca!