Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina2422

rozszczep kręgosłupa wodogłowie

Polecane posty

Gość Malwina2422

Witam, mam roczną córkę z rozszczepem kręgosłupa, wodogłowiem i innymi wadami które wiążą się z RKiW, założyłam stronę na fb https://www.facebook.com/amelka.niezwykla Mała wymaga intensywnej i kosztownej rehabilitacji, gdyby chciał ktoś nam pomóc będziemy wdzięczni, każdy grosik dla nas jest bardzo dobry

Gość gość
ja np.nie pozwolilabym urodzic sie takiemu dziecku,sa badania kiedy wiadomo jakie jest ryzko i choroby

Gość gość
Autorka nie prosila o opinie i ocene...kazdy robi to co uwaza za sluszne i nikomu nic do tego prawda?

malwina- a wiedziałaś przed porodem o tym, że dziecko będzie tak chore?

Gość Malwina2422
o wadzie dowiedziałam się w 32 tygodniu bo lekarz nie widzial tego wczesniej !

czy ona chodzi? jak się chowa? kurde, lekarz chyba coś nie ten tego... mój lekarz to mnie do szpitala 4x wysyłał z byle czym, aby tylko niczego nie przeoczyć

Gość gość
Sliczna dziewczynka

Gość gość
przykro mi trafilas na niekompetentnego lekarza albo miał kiepski sprzet diagnostyczny taka wade widac wczesnie na badaniu ale coz zycie bywa niesprawiedliwe , skad jestes autorko mogłabym pomoc załatwiajac pobyt na turnusie rehabilitacyjnym po bardzo obnizonej cenie a moze i za darmo

Gość Malwina2422
no intelektualnie powyżej normy na szczescie, a nie chodzi i duzo pracy przed nami, ale ma ogromne szanse na chodzenie, niestety moj lekarz tego nie zauwazyl i nie mozna miec pretensji do mnie ze urodzilam z wlasnej woli chore dziecko, dopiero Szpital Kliniczny w Poznaniu rozpoznal wade i po cesarce mala miala operacje Dziekuje :)

Gość gość
Moja koleżanka urodziła syna z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem oraz ze stupami szpotawymi czy cos takiego mały ma 3 lata cały czas go rehabilitują kilka operacji wiem że koszta są ogromne - koleżanka wiedziała od poczatku o rozszczepie wodogłowie po 30 tyg sie pojawiło. Mały jest słodki jak i Twoja córka.

Gość Malwina2422
Jesteśmy z Krotoszyna Wielkopolska

Gość gość
jesli byłabys chetna na taki turnus daj mi znac osrodek jest na płd Polski woj slaskie turnus trwa 3 tyg normalnie koszt opiekuna to 47zł dziennie warunki bardzo dobre pokoje z łazienkami rehabilitacja na dobrym poziomie duzo zabiegów

Gość Malwina2422
Oczywiście, że jesteśmy chętne podam swojego maila malwina2422@wp.pl i gdybym mogła prosić o szczegóły, od kiedy gdzie dokładnie i jakie zabiegi :)

Gość gość
Malwina napisze wieczorem maila teraz idziemy z corka na zajecia , nie wiem czy bedzie jeszcze mozliwosc w tym roku ale w styczniu tak , napisz mi jaka macie rehabilitacje jakie zabiegi jaka metoda cwiczycie Vojta czy Bobath i jakie sa twoje oczekiwania co do warunków pobytu

Gość Malwina2422
Ćwiczona jest metodą Vojty, chodzimy także na integrację sensoryczną, bardzo zależałoby mi żeby to były co najmniej takie zajęcia, dodatkowo przydałoby się nam kilka godzin z logopedą czy neurologopedą i wypróbowanie innych metod rehabilitacji, a co do warunków to ważne żeby był pokój, łazienka i miejsce gdzie można cos zjesc

Gość gość
to wszystko da sie załatwić zostanie kwestia finansowa do negocjacji , czy bedze zgoda na obnizenie kosztów o polowe czy za darmo niestety nie ode mnie to zalezy do konca ale moge na to trochu wpłynac i odpowiedno zaargumentowac ale bede potrzebowała info od ciebie bede do ciebie pisac koło 20 lub 21 wieczorem niekoniecznie tu na forum musimy rozmawiac badz wtedy dostepna pozdrawiam

Gość Malwina2422
będę na pewno, pozdrawiam

Gość gość
Przepiekna masz coreczke :) krytyka sie nie przejmuj. Taka bezduszna opinie jak ta pierwsza moze wydac tylko egoistyczna lalunia dla ktorej macierzynstwo to zabawa w przebieranki I przechwalki na spotkaniach wzajemnej adoracji.

Gość Malwina2422
Dziękuję bardzo za te słowa :) wśród tych negatywnych opinii pojawiają się na szczęście takie, które dają siłę na walkę :) To ja urodziłam chore dziecko, ale ta osoba nie ma pewności, że za kilka miesięcy sama nie będzie wychowywać niepełnosprawnego dziecka

Gość gość
no najlepiej urodzić kaleke a potem żebrac o pieniądze :O...trzeba ją było w szpitalu zostawić

Gość gość
Podziwiam Cię Malwino :) Córeczkę masz przęsliczną, zyczę jej wszytskiego dobrego! Postaram się Was wesprzeć choćby jakąś drobną sumą jak tylko będę mogła. Pozdrawiam:)

Gość gość
No to napiszę, że szkoda, że Ciebie matka nie zostawiła w szpitalu bo masz trochę mało inteligencji ! Człowieku to nie jest żebranie, daliśmy rok bez takiego czegoś !! Szkoda, że masz tak mało pojęcia na temat chorych dzieci, nie życzę Ci tego żebyś kiedyś był rodzicem !! Poza tym ja nie blagam o pieniadze i nie zmuszam Cię do tego ! Napisałam "gdyby chciał ktoś nam pomóc będziemy wdzięczni, każdy grosik dla nas jest bardzo dobry" :) czytanie ze zrozumieniem się kłania drogi czytelniku swych 'mądrych' słów :)

Gość gość
no najlepiej urodzić kaleke a potem żebrac o pieniądze pechowiec.gif ...trzeba ją było w szpitalu zostawić @ i to jest właśnie przykład patologii i trolla moi drodzy ale natura tak niestety działa że tacy też ku czemuś służą wszyscy nie mogą być inteligentni piękni i posiadać cechy ludzkie jak miłość, pokora czy współczucie niestety

Gość gość
No najłatwiej chorego malca zostawić w szpitalu - pozbyć się jak zepsutej zabawki. Ja nie wiem skąd w ludziach takie podejście... A co do usuwania-autorka dowiedziała się o wadach pod koniec ciąży! Weź się puknij w łeb.jak nie chcesz to nie pomagaj.I tyle w temacie.Za durne komentarze dziękujemy.Nie o tym ten wątek. Na tej fotce gdzie maleńka się usmiecha, kojarzy mi się z bliźniaczkami Olsen :-)

Gość gość
Ja bezczaszkowca usunelam

Gość gość
bezmózgowiec jesteś..do gościa powyżej..jak można tak pisać o własnym dziecku

Gość Malwina2422
Wiecie co zaczęłam JUŻ żałować, że założyłam taki temat, zastanówcie się trochę nad swoim życiem i spójrzcie w tym momencie na swoje dzieci, które biegają po domu czy gdyby były chore nie kochalibyście ich czy po prostu po kolei lekarz urywałby im nóżki rączki aby dokonać aborcji !

Gość gość
no moja droga na kafeterii takich tematów się nie zakłada tutaj wchodzą desperaci chcący pluć na siebie poglądy innych i dzieci przykre ale prawdziwe

Gość gość
mam pytanko malwina pewnie nigdy do pracy nei wrocisz, co?:( cudna ta mala