Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwina2422

rozszczep kręgosłupa wodogłowie

Polecane posty

Gość Malwina2422
niestety nie, moze kiedys ale to sie okaze jak mala wyjdzie w miare na prosta

Gość gość
Powiem ci autorko że gdybym na początku ciąży dowiedziała się o poważnych wadach płodu-usunęłabym na 100%. Ja nie mam w sobie tyle siły by opiekować się tak chorym dzieckiem.Jeżeli jednak tak jak u ciebie, było to pod koniec ciąży... urodzilabym.Pewnie bym oszalala ze strachu o malucha.Podziwiam cię i twoją siłę.A glupie komentarze... no cóż.Są ludzie i taborety.

Gość gość
zwolnilaś się z pracy czy nie pracowalas? mam roczne dziecko i na razie nie pracuje, ale bezrobocie u nas. ja mysle ze mala bedzie chodzic

Gość gość
Sliczna masz malutka , moja córcia ma na imie Amelka

Gość Malwina2422
umowe mialam do konca grudnia 2012 i po prostu nie chcialam przedluzac, w sumie szef wyjezdzal za granice i likwidowali firme

Gość gość
no pewnie ze takie warzywa sie usuwa...a potem rodzą sie takie wybrakowane a rodzice ''proszą'' wszedzie o pieniądze...usunąc takie albo w szpitalu zostawic i po problenie...a teraz całe zycie trzeba poswiecic takiemu dzieciakowi

Gość gość
tak czy siak...tez bym walczyla o takiego cudaka jak ta mala.

Gość gość
gość no pewnie ze takie warzywa sie usuwa...a potem rodzą sie takie wybrakowane a rodzice ''proszą'' wszedzie o pieniądze...usunąc takie albo w szpitalu zostawic i po problenie...a teraz całe zycie trzeba poswiecic takiemu dzieciakowi @' ale to nie twoje życie parapecie więc po co się irytujesz żebyś tylko kiedyś nie miał wypadku i sam nie stał się warzywem proszącym o pomoc to karma ona wraca

Gość gość
to jest forum i kazdy moze sie wypowiadac jak chce

Gość gość
tak tylko autorka wystarczająco cierpi więc po co parapety się wtrącają karma wraca

Gość gość
no pewnie ze takie warzywa sie usuwa...a potem rodzą sie takie wybrakowane a rodzice ''proszą'' wszedzie o pieniądze...usunąc takie albo w szpitalu zostawic i po problenie...a teraz całe zycie trzeba poswiecic takiemu dzieciakowi Ile ty masz lat ,że nie boisz się nawet tego napisać ,nie wiem może kiedyś będziesz matką i obyś nie przypomniała sobie tych słów i ich nie żałowała .

Gość gość
Popieram, nawet się nie spodziewamy, kiedy zło wyrządzone innym do nas powróci ze zdwojoną siłą. Bo to, że powróci to pewne. Tak już jest świat stworzony, że równowaga musi być, Autorko, życzę Ci dużo siły i wytrwałości, bo wbrew pozorom to nie pomoc innych, ale właśnie te dwie wymienione cechy są Ci najbardziej potrzebne. Masz cudowną córeczkę, ile ja bym oddała, żeby swoją móc mieć przy sobie - ale los chciał inaczej.

Gość gość
Popieram, nawet się nie spodziewamy, kiedy zło wyrządzone innym do nas powróci ze zdwojoną siłą. Bo to, że powróci to pewne. Tak już jest świat stworzony, że równowaga musi być, Autorko, życzę Ci dużo siły i wytrwałości, bo wbrew pozorom to nie pomoc innych, ale właśnie te dwie wymienione cechy są Ci najbardziej potrzebne. Masz cudowną córeczkę, ile ja bym oddała, żeby swoją móc mieć przy sobie - ale los chciał inaczej.

Gość gość
Tu nie chodzi o prawo wypowiadania sie. Nie o sama wypowiedz chodzi. Inteligentny, szczesliwy czlowiek nigdy nie powie tak kontrowersyjnych slow w strone cierpiacych. Tu chodzi o podniesienie wlasnej wartosci, przyniesieniu ulgi w wlasnej bezsilnosci I frustracji. Marny musi byc zywot takiego czlowieka ktorego sposobem na akceptacje samego siebie I pogodzenie z ulomnosciami jest anonimowe ponizanie innych.

Gość gość
Cudowna slodka dziewczynka :) duzo sily Wam zycze!:)

Gość gość
Wasza córcia jest wspaniała i Wy jestescie wspaniali!!!! To nie Wasza wina ani Wasz wybór że macie niepełnosprawne dziecko. Nie wyobrażam sobie jak można nie kochac takiej istoty! Chyba każda matka kocha swoje dziecko bez względu na jego takie czy inne wady! Choć fakt są "zboczency" bo inaczej tego nazwac się nie da, którzy chcą koniecznie urodzic śliczą dziewczynkę z blond(koniecznie) kręconymi włoskami i każde odchylenie od ich "szkicu" traktują jako porażkę. Toksyczni rodzice którzy kochają tylko idealnosc i dręczą dziecko aby ją osiągnęło. Kurcze przecież to jest dzieciątko jak każde inne i kocha Was ogromnym sercem!!! I ma cudne blond włoski :D Jestem strasznie wściekła jak czytam niektóre wypowiedzi... Czy Wy wogóle coś czujecie? Czy wiecie co to miłosc, bezinteresownosc, macierzynstwo? Czy znacie tylko te białe, piękne obrazki z reklam?! SZOK!!!

Gość gość
Moja babcia mówiła " Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy" ... Zasmucają co niektóre wypowiedzi....

Dziękuję, za każde słowo i w sumie za każda opinię, tak to forum i wszyscy mogą się tu wypowiadać, a ja mam prawo mieć niektóre wypowiedzi, ładnie nazywając, gdzieś :)

Malwino:)znam chłopczyka "podobnego" do Twojej córeczki🌼On ma już 3 latka:) ale niestety nie ma szans na chodzenie :(Będę trzymać za Was kciuki:)A posty palantów,proponuję zgłaszać do usunięcia;za każdym razem i do skutku.

Witaj Malwinko. Urodziłam się z tym samym schorzeniem, co Twoja córka. Dziś jestem już dorosłą kobietą i też przekonałam się, że ludzie potrafią być nieczuli i podli. Ta choroba nauczyła mnie tego by wierzyć i polegać na sobie. Życzę Wam wszystkiego najlepszego :)

Gość gość
Znam kobietę która urodzila się z ta sama wada i funkcjonuje normalnie, ma juz 3 miesiecznego zdrowego syna

Gość gość
Dlatego ja bede robiła badania prenatalne inwazyjne.Mam juz 3 zdrowych dzieci i jestem w ciąży.Ta ciąża jest nie planowana-więc nie bralam kwasu foliowego,nie dbałam o siebie i dlatego boje sie.

Gość gość
"Dlatego ja bede robiła badania prenatalne inwazyjne.Mam juz 3 zdrowych dzieci i jestem w ciąży" możesz sobie robic wszystkie badania świata są takie choroby których nie wykryja najlepsze dostepne badania. Ja mam 2,5 letniego synka który ma zdiagnozowany autyzm. Na to badań sobie nie zrobisz. A Tobie autorko zycze duzo siły i zdrowia dla malucha :)

Dziękuję Ci bardzo i Tobie również wytrwałości :) To prawda, niektóre mamy rodzą chore dzieci, a inne stają się matkami dziecka niepełnosprawnego w późniejszym czasie, nigdy nie wiesz co Cię w życiu spotka

Gość dokladnie Malwina
Niestety ale nigdy nie mozemy byc spokojni o zdrowie naszych pociech. Moze nam sie wydawac,ze dziecko dobrze sie rozwija a tu pyk, raptem cos sie dzieje,cos co zaczyna wzbudzac nasz niepokoj. Ja kazdego dnia budze sie z nadzieja,ze moj synek jest zdrowy. Ale kto wie. Rozne sa choroby i mozna je zdiagnozowac na kazdym etapie zycia. Niektore wychodza w poznym wieku. Nawet mojej kolezanki syn, zdrowe z pozoru i radosne 3 letnie dziecko. Do wczoraj, ich spokoj zburzyly podejrzenia lekarza o zanik miesni. I tez prenatalne robila. Co z tego jak to tylko na kilka mutacji genetycznych.

Dokładnie ! a ja zostałam tutaj zlinczowana, że mogłam Amelię zostawić w szpitalu czy usunąć, że muszę teraz żebrać, otóż nie muszę, ale jest ciężko, bo chcę zapewnić Jej jak najlepsze warunki do życia i postawić Ją na nóżki, musiałam zabrać pełną odpowiedzialność zachodząc w ciążę i w 32tygodniu dowiadując się o wadzie. Mogłam urodzić dziecko, a po kilku miesiącach dowiedzieć się, że nie daj Boże Malutki organizm zaatakowała jakaś choroba i co wtedy? też miałabym dziecko gdzieś oddać !? Bycie rodzicem, matką to pełna świadomość powoływania na świat Istoty bez względu na jej choroby