Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pieczecie ciasteczka

Polecane posty

Gość gość

Mamy jakie pieczecie ciasteczka które uwielbiają wasze dzieci? Może któraś mama podzieli sie przepisem :)

Gość gość
a może pieczecie pierniczki przed świętami?

Gość gość
moje dzieci lubia mufinki i zwykle domowe ciasteczka:)

Gość cztery z plusem
babeczki- mini biszkopciki z rożnym nadzieniem od bitej śmietany plus owoce po kremy itd. Ale rzadko bo u mnie tylko jedno dziecko je uwielbia i mogloby zjesc calą blaszkę ;) Nie umiem piec kruchych. Niby proste a moje są zawsze nie teges albo za twarde albo się zbyt kruszą, albo rozwalkowac ciasta nie idzie. Pierniczki przed świetami też pieczemy ale ... tesciowa przyjezdza z gotowym ciastem a my tylko walkujemy i dzieciaki wycinają foremkami rożne kształty ;) Ale pierniczki są zdatne do spożycia zazwyczaj na nowy rok bo na BN można nimi rzucać są jak kamienie. Musza poleżeć.

Gość lublin men
ja to raczej mamą nigdy nie będę,tatą prędzej,ale uwielbiam faworki smażyć i oponki, ciastka maszynkowe też pycha mi wychodzą,jak czasu braknie to kupuję gotowe ciasto francuzkie i eksperymentuje wtedy. oczywiście zjadam wszystko co upichcę i muszę przyznać że ciągle mi mało:)

Gość PaniGruszka
Ja często robię ciasteczka owsiane. Łatwe i.Zdrowe bo bez cukru :) 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki 1 szklanka rodzynek 1 szklanka soku jabłkowego 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia To wszytko mieszkam i taka papkę nakładam łyżka na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia . Piec w 180 stopni jakies 10 minut .

Gość gość
fajny temat, podawajcie wiecej przepisow! Najlepiej na takie ciastka, ktöre nie moga nie wyjsc :D Musze wyprobowac te owsiane, a ile mniej wiecej ciastek wychodzi z tego przepisu?

Gość PaniGruszka
Dzisiaj robiłam i wyszło mi 20 ciasteczek.

Gość gość
Poszukaj sobie sama!Pelno jest tego .....

Gość gość
najczęściej muffinki z owocami, czekoladą. Dzieciaki uwielbiają również ciasto drożdżowe.

Gość gość
u mnie najbardziej ulubione przez dzieci z rodziny sa ciasteczka ryżowe :) Są bez glutenu (robi się je z kleiku ryżowego, masła, cukru i jajek i wiórków kokosowych) więc i dzieci na diecie b/g moga je jeść :) To chyba najlepsze ciastka jakie jadłam

Gość PaniGruszka
Możesz podać przepis na te ciastka ryżowe?