Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo dziwna sytuacja co jest

Polecane posty

Gość gość

Od trzech miesięcy obserwuje dokładnie swoje cykle, podczas pierwszej obserwacji, udało mi się zaobserwować owulacje był dość obfity śluz i ból jajnika , miesiąc później śluzu było bardzo dużo i ból jajnika, w tym miesiącu był obfity śluz ale jajnik tylko po prostu "czułam" momentami, to znaczy ze nie było owulacji ?:(

Gość gość
odpowie ktoś??

Gość gość
Przy owulacji nie zawsze występuje ból jajnika, wiele kobiet w ogóle nie odczuwa w tymc zasie żadnych bólów.

Gość gość
ale mnie chyba prawie zawsze bolało, piszę chyba bo dopiero od trzech miesięcy obserwuje swoje cykle

Gość gość
to nic nie wnosi - każdy cykl jest inny i nie zawsze musi boleć Cię jajnik

Gość gość
śluz był jak najbardziej płodny, czy powinnam być spokojna?

Gość gość
a co My ginekolodzy jesteśmy?Od tego jest lekarz!

Gość gość
zdecydowanie tak, polecam zakup termometru z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku i codziennie rano przed wstaniem z lózka mierzyć i zapisywać temperaturę - owulacja jest tam bardo widoczna - mimo braków inych symptomów takich jak śluz płodny czy badanie szyjki macicy

Gość gość
no właśnie, badanie szyjki macicy też mi nie wychodzi, po prostu mam wrażenie że zawsze jest taka sama..

Gość gość
do tego trzeba wprawy , a niezalecane jest częste badanie bo podnosi ryzyko infekcji - uważam że metoda obiawowo termiczna czyli zapisywanie i interpretowanie śluzu i temperatury ciała z rana po minimum 4h śie daje bardzo dobry obraz funkcjonowania kobiecych organów rozrodczych

Gość gość
masz może gg ?

Gość gość
mam ale nie udostępniam publicznie - cenie sobie prywatność

Gość gość
to jest moje 48444130, jeśli masz ochotę napisz, posiadasz niesamowitą wiedzę.

Gość gość
coś tam wiem faktycznie - dziękuje za komplement, a dziś wyjątkowo mam kawałek czasu i odpowiadam na forum - w sumie pierwszy raz tu jestem i raczej ostatni ale ciesze się niezmiernie że mogę pomóc

Gość gość
dlaczego ostatni? wiesz mogę jeszcze o coś zapytać?

Gość gość
pytaj śmiało a co do kafeterii to rzecz bardzo prosta , najzwyczajniej w świecie nie mam czasu na czytanie forum

Gość gość
Czy jeśli nie współżyje od 3 miesięcy od temtej pory miałam trzy okresy normalne, robiłam kilka testów ciążowych każdy negatywny, ostatni 7 tygodni po stosunku czy mogę być w ciąży?

Gość gość
To pytanie mnie zaskoczyło, generalnie w momencie zajścia w ciąże z fizjologicznego punktu widzenia okres nie występuje aż do momentu rozwiązania tzn porodu. Są przypadki krwawień ale nie jest to miesiączka fizjologiczna. Kobiety czasm mylą takie krwawienie z miesiączką ale jest ona bardzo skąpa jak na warunki typowego okresu. Zatem jeśli wystąpiła miesiączka czyli taka która obfitością niczym nie różni się od pozostałych możemy stwierdzić że śluzówka wyścielająca macicę została wydalona a zatem rozpoczął sie kolejny cykl - do ciąży nie doszło. Tym bardziej że pisze Pani o 3 kolejnych miesiączkach którę wystąpiły o terminie i niczym się nie różniły od pozostałych - tak więc ciążę mogącą wystąpić 3 cykle wstecz mona wykluczyć.

Gość gość
i we wrześniu owulacja mi się przesunęła czułam wtedy ten moment, więc chyba w ciąży takie zjawisko nie miałoby miejsca. Miesiączka była ze skrzepami, zaczynała się plemieniem i kończyła również.