Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do sob mających prawo jazdy prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Robilam prawko 4 lata temu ale nie jezdzilam,.Teraz zaczynam jezdzic,poki co po mojej wsi.Planuje wykupic tez troche jazd W tym przypadku gdy ja mam zielone i chce skrecic w lewo.To ustepuje tym co jada prosto.Tylko zobaczcie to zdjęcie.To skrzyzowanie z takim pasem zieleni,gdzie powinnam sie ustawić,na środku?czy wjechać troche.stac na wprost czy skrecić ttroche kierownica w lewo?

Gość gość
Myslę , że powinnaś skręcić , stanąć tak jakbyś chciała przedłużyć tą zieleń na obrazku, nie wiem jak Ci to inaczej wytłumaczyć.Równolegle do zieleni - tak jak długość strzałki .

Gość gość
czesto są takie skrzyzowania?bo tu naprawde ciezko skrecic.Co innego jak mam normalne skrzyzowanie na krzyz bez tego pasa zieleni,bo to sie robi takie podwojne skrzyzowanie prawie

Gość gość
wyjeżdzasz tyle do przodu ile możesz , przepuszczasz tych co jadą prosto i spokojnie skręcasz jak masz wolne. Tych po prawej masz w nosie bo oni muszą czekać . Masz zielone jedziesz do przodu dokładnie tyle ile uznasz za potrzebne tzn, nie na środku tylko na tym pasie z którego ruszasz

Gość rgtvf
głownie masz wtedy zieloną strzałke z mozliwością zawracania jeszcze.Wtedy na nic nie patrzysz