Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wzburzony

Kilka słów nt kiboli i marszów

Polecane posty

Gość Wzburzony
Naprawdę nie dyskutujmy o systemie redystrybucji podatków, bo jeśli chcemy obejrzeć prawdziwą tragikomedię, to możemy obserwować ją za oceanem. To kwestia wyboru polityki ekonomicznej, ale to temat na osobną dyskusję. Chodziło mi raczej o pozytywistyczną pracę na rzecz kraju. Dlatego Scott P. powinieneś być - jakkolwiek to zabrzmi - dumny z płacenia podatków na miejscu :) Reasumując: 1. Środki przymusu bezpośredniego, łącznie z użyciem broni lub innych równie dotkliwych. 2. Ogromne kary finansowe. 3. Roboty publiczne ZA DARMO z dokładnym opisem za co i po co. Inaczej nie widzę możliwości rozwiązania tego problemu. Gówniarze muszą nauczyć się porządku i odpowiedzialności. Osobną kwestią, która mnie nurtuje, jest pytanie: gdzie są rodzice tych szczeniaków? Mnie nie puszczano na nocne eskapady...

Gość Jakub Berman
Słusznie prawicie towarzyszu Wzburzony, dobrze was rozumiem i popieram w całej rozciągłości. Za Gomułki by się to nie zdarzyło, nie mówiąc o Bierucie. Elementy chuligańsko-kontrrewolucyjne były ostro zwalczane i poddawane reedukacji dla dobra socjalistycznej ojczyzny. Internacjonalistyczny duch marksizmu i leninizmu żywy wśród mas robotniczych i chłopskich skutecznie dawał odpór pseudopatriotycznym zaplutym karłom reakcji prubującym podpalić nasz wspólny dom, naszą socjalistyczną ojczyznę POlskę Ludową.

Gość gość
Zawisza w TVP: Rosja jest ostrzejsza w sprawie nadpalonej budki niż Polska w sprawie wraku tupolewa.

Gość Wzburzony
"Słusznie prawicie towarzyszu Wzburzony, dobrze was rozumiem i popieram w całej rozciągłości. Za Gomułki by się to nie zdarzyło, nie mówiąc o Bierucie. Elementy chuligańsko-kontrrewolucyjne były ostro zwalczane i poddawane reedukacji dla dobra socjalistycznej ojczyzny. Internacjonalistyczny duch marksizmu i leninizmu żywy wśród mas robotniczych i chłopskich skutecznie dawał odpór pseudopatriotycznym zaplutym karłom reakcji prubującym podpalić nasz wspólny dom, naszą socjalistyczną ojczyznę POlskę Ludową." Haha. Dobra prowokacja ;) Istnieje coś takiego jak demokratyczny porządek publiczny i pewne standardy przyjęte jako nieprzekraczalne (via rzucanie czegoś na EKSTERYTORIALNY teren ambasady). Ktoś kto narusza ład społeczny (ustanowiony przez demokratyczny rząd) powinien być "uspokajany". Nie ma to nic wspólnego ze "ścieżkami zdrowia" dawnej SBecji, na które mógł się załapać każdy...

Gość gość
Scott Poniatowsky Naprawdę nie czujesz dyskomfortu widząc zbliżającą się grupę wrzeszczących kiboli? Podziwiam odwagę. Mnie za to nic złego nie spotkało ze strony łódstokowiczów itp.

Gość gość
Owsiakowa hołota wymaga solidnego pałowania a może nawet fizycznej likwidacji. To co oni robią to przechodzi ludzkie pojęcie - ostatnio ktoś z nich szarpał szacownego dziennikarza Miecugowa na scenie. Gdzie było wtedy wojsko, gdzie policja i służby specjalne?

Gość gość
Cejrowski o spalonej tęczy: "Nareszcie! To jest Plac Zbawiciela, a nie plac zboczeńców!"

Gość gość
tylko że na woodstocku dwieście tysięcy młodzieży pobawi się i posprząta po sobie, nikogo nie napadną, nie niszczą, nie chuliganią a normalnie się pobawią a to to zwykli bandyci!

"Scott Poniatowsky Naprawdę nie czujesz dyskomfortu widząc zbliżającą się grupę wrzeszczących kiboli?" Nie, nigdy z ich strony nie spotkało mnie nic złego. Może dlatego, że chodzę ścięty na łyso i we wspomnianej wcześniej bluzie z kapturem. :classic_cool: Aby uniknąć głupich komentarzy od razu napiszę - taki styl bycia i ubioru lubię.

"tylko że na woodstocku dwieście tysięcy młodzieży pobawi się i posprząta po sobie, nikogo nie napadną," No właśnie na mnie w pociągu z nożem wyskoczyli żądając pieniędzy. :o

Gość gość
Owsiakowa hołota, lewaki, żebraki itepe, ale co roku Przystanek Jezus stoi sobie spokojnie i żaden lewak go nie podpala. . Cejrowskiego lubię, ale udaję że nie słyszę tego co pieprzy będąc w kraju. . Scott Poniatowsky- Ha, ja noszę długie pióra i pewnie stąd ta rozbieżność. Naprawdę nic nie mam do normalnych ludzi, nieważne jak wyglądają. Boję się tylko tych agresywnych. A że miałem spotkania z agresywnymi kibolami to jednak rzutuje.

Gość poważne pytanie na śniadanie
"Polskość to nienormalność" - kto to powiedział? 1. Adolf Hitler 2. Józef Stalin 3. Donald Tusk

Gość Antykomunista
ZSRR we wrześniu 1939 wyrzuciło Polaków z ambasady w Moskwie.

Gość odpowiedź na pytanie
Prawidłowa odpowiedź: 3. Donald Tusk

Po za tym jeśli macie jakichś znajomych pracujących jako szeregowi pracownicy na kolei: np. konduktorzy, kierpocie, manewrowi itp, zapytajcie jak wygląda taki pociąg po przewiezieniu "łudstokowej, kulturalnej i spokojnej młodzieży". Zapewniam was, że nie lepiej niż ten wiozący pseudo kibiców na mecz.

Gość gość
^Czyli możemy się zgodzić, że debile są w obu grupach i w obu stanowią mniejszość?

Gość gość
w drodze na PW były ofiary śmiertelne

Gość gość
A dla mnie bez róźnicy, czy ktoś jest agresywny na woodstocku, czy marszu niepodleglości. Jest mi to kompletnie obojętnie, obie osoby powinny być nauczone porządku i zachowania w społeczeństwie. Myślicie, że kary w zawieszeniu im robią jakąś różnicę? Albo 1000 zł grzywny? Zgadzam się ze wrzburzonym we wszystkich aspektach, pałą w łeb jak rzuca kamieniem, kara pieniężna ale w takiej wysokości, żeby się odechciało raz na zawsze i przymusowe roboty społeczne. Twardo za ryj, bo co będzie za rok? Wywloką ambasadorów i publicznie skopią? Wstyd, wstyd, wstyd!

Gość tak dla jasności
działacza PiS zabił członek PO a nie odwrotnie

Gość gość
Meksyk europy ze stolicą w Bejrucie gdzie łysy brudas udowadnia swoją wyższość nad zarośniętym brudasem cytatami z bosonogiego trumniarza . Polskość to nie normalność .

Gość i znowu ktoś zarobi
Gronkiewicz-Waltz: Odbudujemy tęczę tyle razy, ile będzie trzeba. Stołeczny ratusz wyda kolejne 70 tys. złotych na renowację instalacji na Placu Zbawiciela

"^Czyli możemy się zgodzić, że debile są w obu grupach i w obu stanowią mniejszość?" Nie wiem, gdyż jak już pisałem - nie znam tych grup. PODEJRZEWAM jednak, że właśnie tak jest. Sam wczoraj byłem na Marszu Niepodległości (który pewnie przez najbliższy miesiąc będzie mielony w mediach jako idealny temat zastępczy wobec realnych problemów) i na pewno grupa osób agresywnych była w mniejszości wśród (podobno) około 20 tys osob biorących w nim udział. Na woodstoku nigdy nie byłem :classic_cool: Nie żałuję raczej.

Gość no i co doktorku
Szokujący atak na Krucjatę Młodych. Czy wrocławska policja zrobiła cokolwiek, by złapać napastnika, który oddał mocz na modlących się? ZOBACZ FILM: youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hXlY4DOefrc

Gość no i co doktorku
youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hXlY4DOefrc

"Szokujący atak na Krucjatę Młodych. Czy wrocławska policja zrobiła cokolwiek, by złapać napastnika, który oddał mocz na modlących się? ZOBACZ FILM: youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hXlY4DOef rc " I tu jest właśnie pokazana obojętność zwykłych ludzi, którzy mają całkowicie w d***e to, co się wokół nich dzieje i zwykły patol może ich sterroryzować. Sam nie przepadam za katolami, jednak w życiu nie przyszłoby mi do głowy, by się na kogoś wyszczać. Co gorsze jak widać na tym filmie niektórzy nie tylko się przyglądają, ale wręcz ich to śmieszy. To są ci ludzie, którzy rzekomo w słusznej sprawie ruszyliby bronić ojczyzny? :o Spróbowałby się taki zachlany męt społeczny wyszczań na kiboli...

Gość gość
Ludzie....ludzie jak długo jeszcze będzie dawać się otumaniać tej kretyńskiej propagandzie w mediach? Czy wy w ogóle wiecie ile k****a jest w takiej Stolicy napadów i pobić w ciągu dnia poza jakimikolwiek marszami? Wiecie w ogóle co jest w zdecydowanej większości czynnikiem wywołującym agresję? Porywacie się na jakieś debaty o "kibolach"i "marszach"nie zdając sobie sprawy z faktu iż pod sklepem na waszym osiedlu naćpany debil-produkt tzw wolności i liberalizmu,może wam sprzedać kosę albo ztrepanować czaszkę dla kilku złotych na dopalacz albo inny towar. Tamto wam przeszkadza a z tego sobie nie zdjęcie sprawy. Boicie się bardziej Bin Ladena czy jakichś "wyimaginowanych"bojówek a społeczne trupy szukające ofiar każdego dnia w sportowych kreacjach wam nie przeszkadzają. Jesteś tak głęboko oglupiali iż utraciliście instynkt i czujność wobec tego co stanowić może rzeczywiste zagrożenie. Mylą was i zwodzą jak chcą a kiedy staniecie się ofiarami prawdziwych bandytów to usłyszycie-"nie mamy środków by działać","przykro nam ale takie mamy procedury-to będzie trwało miesiąc i wymaga dodatkowej zgody","czy przypadkiem nie zachowywał się pan wyzywająco?",na tym właśnie polega front ochrony patologii.Na odwracaniu uwagi od prawdziwych problemów o których usuwanie powinniśmy się kolektywnie domagać.

Gość gość
Jak to się dzieje że w PL politycy chcą wprowadzać całodobowe dyżury prokuratur w celu ścigania rzekomo przestępstw związanych z rasizmem a sprawy o pobicie jakiegoś tam studenta czy staruszki leżą miesiącami by je w końcu umorzyć nie wspominając już o totalnej kpinie ze środków zapobiegawczych w postaci aresztu który po takim marszu jest stosowany wobec wszystkich którzy zostali złapani a jakiś tam bandzior z miejscowości x,y,z po pobiciu ze skutkiem śmiertelnym chodzi se wolno w czasie przygotowawczego postępowania i zastrasza świadków. Ogarnijcie się.

Gość gość
To są ci sami ludzie gościu tylko od święta się zamieniają w patriotów .

Gość gość
Patriotów widziałem tam na marszu wielu....a zwykłych chuliganów udających patriotów w to nie wliczam co celowo się teraz robi. Tak samo jak zwykli chuligani udający kosmopolitów,chętnie się konfrontujący z tamtymi.....są dla mnie poza nawiasem tej dyskusji. Szczególnie ci którzy latają z pałkami bijąc i plując ludziom w twarz...z debilna maniera szufladkowania wszystkich jacy im się akurat nie podobają jako "faszystów".

Gość gość
Dzięki wzorowej postawie Policji Obywatelskiej uniknęliśmy rozlewu krwi. Chwała bohaterom w niebieskich mundurach z czarnymi pałami w dłoniach.