Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka u 2 latka

Polecane posty

Gość gość

Proszę, pomóczcie Mamy. Moj syn ma prawie 2 latka, dzis jest 4dzien jak ma biegunke i to taka konkretna:(. bylam u lekarza w pon. i kazal podawac probiotyk i lek enterol. Wczoraj tez udalo sie podac smekte w serku. Innych objawow nie ma, ani nie wymiotuje, ani gorączki nie ma. Strasznie sie martwie, to chyba juz za dlugo trwa ta biegunka???blagam pomozcie, bo zwariuje

Gość gość
kup w aptece borówki do zaparzania, niech to pije kilka razy dziennie. Zobaczysz, że pomoże.

Gość gość
i nie dawaj serka przy biegunce !

Gość gość
no własnie bylam w aptece, Mama tez mi podpowiedziala, kupilam jagody, ile dac synkowi??? Zeby tez nie przesadzic i podawac kilka razy dziennie? upppsss....z tym serkiem to byla ostatecznosc, bo nic nie chce jesc moje dziecko, doslownie nic, jedynie chlebek, sucharki

Gość gość
wsyp dwie łyżeczki borówek na kubek wody, zaparzaj to przez 5 min i podawaj kilka razy dziennie, ciepłe, ale nie gorące. zrób dziecku kisiel, galaretkę, nie podawaj nabiału, bo tylko pogorszy sytuację.

Gość gość
przede wszystkim nie możesz doprowadzić do odwodnienia dawaj do picia rumianek lub jakiś orsalit kompot z jabłek. Koniecznie ugotuj marchwiankę lub kleik ryżowo marchewkowy do tego ta borówka suszona jest idealna na biegunkę. Ewentualnie jeśli mieszkasz a wsi na której rośnie klęczek to urwij go ugotuj i dawaj małemu. Acha i gdyby maluch nie chciał pić w ogóle nic to daj mu trochę od gazowanej coli tylko tej oryginalnej . Powodzenia

Gość gość
jedzeniem się nie przejmuj ważne żeby pił jak najwięcej

Gość gość
ok, tak będę robiła jak piszecie, bardzo Wam dziękuję.!!! Mam nadzieję, że szybko mu to ustąpi, bo wariuje juz. chyba beznadziejna matka ze mnie:(:(