Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irmina25

czy zmienią się włoski

Polecane posty

Gość irmina25

Moja córeczka ma rude włoski ale zauważyłam,że pojawiają się jej pojedyńcze jasne kosmyki. Czy to oznacza, że mogą się jeszcze zmienić? Mała ma już rok i od urodzenia ma rude włoski.

Gość gość
A ktoś w rodzinie ma rude włosy? U mojej siostry nikt nie ma rudych a jej córka ma już 1,5 roku i nic nie wskazuje na to aby się zmieniły, bo są coraz bardziej czerwone. Ale jeśli u rocznego dziecka pojawiają się jaśniejsze to się mogą zmienić.

Gość gość
kto wie.. znam takie przypadki, że dziewczynka miała bardzo ciemne włosy i z roku na rok coraz jaśniejsze się robiły

Gość gość
Mój syn miał włosy dosłownie białe, a my jesteśmy szatynami. Ale teraz ma 3 lata i już nie są białe, ale coraz bardziej wpadają w ciemny blond. Sądzę, że jeszcze ze 2 lata i nie będzie śladu po blondasie ;)

Gość gość
Pewnie że mogą się zmienić. Geny się mutują więc nikt nie musi w rodzinie mieć rudych włosów a dziecko już owszem, rzadkie ale realne. Jak są jasne kosmyki to pewnie będzie kiedyś blond. Znajomej córka urodziła się z kruczo czarnymi włosami a mając prawie dwa latka zaczęły pojawiać się rudawe, dziś mała ma 4 lata i jest blondynką.

Gość gość
a i dodam jeszcze, że ja mam takie kasztanowe włosy, może nie typowe rude,tylko podchodzące troche, nikt z rodziny takich nie miał. i tak mi już zostało

Gość irmina25
Nikt nie miał rudych do prapradziadków.

Gość gość
a jesteście obaj blondynami? Ja i mąż mamy włosy blond i synek też jest rudy :) Aby się dowiedzieć, czy się zmienią, trzeba popatrzeć na brwi dziecka. Mi włosy z b. jasnych na mega ciemne zmieniły się dopiero w podstawówce.

Gość gość
powiem ci tak ,mój starszy syn urodził się z czarnymi włosami ,kruczoczarnymi ,myśleliśmy że będzie miał takie wlosy bo ja jestem naturalną brunetką jak mój ojciec a moja mama jest biała jak mąka ale jak włosy małemu się wytarły to zmieniły kolor i teraz syn ma 10 lat i włosy ma jasne -siwe nie siwe jak stary dziadek tylko taki odcień srebrzysty ,a młodszy ja się urodził to był pod światło rudy ,nawet na fotkach wychodził rudawy i nie tylko ja to widziałam ale po paru miesiącach zaczęły się zmieniać ,teraz ma 3 lata i włosy ma ciemny blond bez rudej poświaty .

Gość gość
przeciez rudy tez jest fajny i rzadko spotykany. nie wpedzaj dziecka w kompleksy. moja corka makrecone (4,5l) a u nas nikt nie ma kreconych w rodzinie. nie scinam jej bo boje sie ze zaczna rosnac juz proste. jak myslicie wyprosuja sie z wiekiem?

Gość irmina25
Mąż ma czarne włosy a ja ciemny blond.

Gość gość
z wiekiem jak i również z ciężarem mogą się wyprostować

Gość gość
no to też napiszę odnośnie kręconych ,moj ojciec miał burzę loków ja po nim ,teraz mam tylko loki jak wilgotno jest ,mój młodszy syn miał kręcone włosy jak pierścionki nie ścinałam ,ale jakoś parę mies temu podcięłam ,i nie ma już kręconych ,nawet mówili mi w rodzinie po co mu włosy obcięłam bo stracił swoje loki ,ale przecież mogą równie dobrze zostać Twojemu dziecku .A jeżeli chodzi o kręcone włosy rodzinie to właśnie mój ojciec kręcone bardzo ,mojej mamy brat tak ze go za dziewczynkę zawsze uważali ,dzisiaj stary facet a dalej ma burzę kręconych i nie siwych włosów .

Gość gość
A jakie miałaś Ty gdy byłaś mała? Jeżeli teraz masz kasztanowe to wtedy też może miałaś rudawe?

Gość gość
Zawsze mogą się zmienić, mój mąż długo (jeszcze jako trzylatek na pewno) miał blond, i to dość jasny, teraz ma czarne (chociaż już siwieje, długo się tą czarną czupryną nie nacieszy), ja jako dziecko blond, a teraz ciemny brąz. Mały blondyn ale ciemniejszy odcień, zakładamy że jeszcze ściemnieją, chociaż on koloryt ma właściwie nie wiadomo po kim więc różnie może być.

Gość gość
od małego miałam blond

Gość gość
moja mama jest blondynką a ojciec brunetem nikt w rodzinie nie miał rudych włosów a ja właśnie takie mam, i niebieskie oczy :) mój mąż jest szatynem jak myślicie czy nasze dziecko będzie mieć włosy po mnie ?

Gość gość
Raczej nie, ponoć oboje rodzice muszą mieć rudy gen żeby dziecko miało takie włoski.

Gość gość
u mojego dziecka zmieniły się po roczku

Gość gość
Mój synek też miał rude, wyjaśniały ok 2 latek. Teraz jest blondynkiem.

Gość gość
Kolor wlosow u dziecka to inna bajka niz tylko 2 geny jak w wiekszosci przypadkow. Polaczenie matka ojciec-blond i czarny czesto skutkuje rudym,bo takie polaczenie genow jakby wyposrodkowuje barwe. To tak jakby mieszac na palecie. Zestawienie innych kolorow tez moze.dac rudy ale szanse sa mniejsze. Co do zmiany to owszem moga sie zmienic. Ja mialam b.jasne teraz mam ciemne,ale tak czesto sie zdarza. Natomiast moj tata mial przez kilka lat wlosy biale jak mleko. Raptem zmienily sie mu na kruczoczarne. Nic sie nie wycieralo po prostu zmienily sie. Moj chrzesniak jasny blondynek dzis juz brunet. Zmienily mu sie ok.4urodzin.

Gość opanowana_24
u mnie w rodzinie wszyscy czarne włosy i dziadki i pradziadki i rodzice z obu stron... a ja z bratek rudzi