Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy uważacie że ślub w młodym wieku to głupota

Polecane posty

Gość gość

19-21 lat? a nawet i troche pózniej. po co tak szybko ślub brać? co facet im ucieknie? jak kocha to zostanie, w tym czasie związek przeszedłby próbe oboje wyszaleli by sie za młodu a nie po ślubie tacy ludzie.

Gość gość
no way, mowy nie ma dla mnie ślub tylko po 26 roku życia

Gość prawictwo pospolite125
jak jest wpadka to musi być slub ..

Gość gość
po ślubie to jest życie zamkniete swego rodzaju

Gość gość
jak jest wpadka to ślubu nie trzeba i tak brać, zacofani ludzie sie tylko żenią z powodu wpadki. nie wiem chyba żeby ludzie nie gadali...

Gość gość
biorą ślub w wieku 19 lat, a potem kombinują, jak uzyskać unieważnienie małżeństwa

Gość gość
Ja tam po 5 latach niczego nie żałuję.

Gość gość
Nie uważam tak. Jeśli ktoś chce, to dlaczego nie. Moje przyjaciółka wyszła za mąż w wieku 20 lat, są po ślubie już 8, są szczęśliwi. Nie było wpadki, bo do dzisiaj nie mają dzieci. Da się? Da się, tylko trzeba wiedzieć, czego się chce.

Gość gość
a ja mam koleżanki, które wyszły za mąż w młodym wieku tylko dlatego, bo wpadły. Wielkiej miłości to ja tam nie widzę

Gość gość
Owszem, tak uważam. Uważam też, że ślub po mniej niż 3 latach bycia razem to głupota. I bez pomieszkania razem przez 6 miesięcy co najmniej. Sama mam 24 lata jestem z moim facetem 5 lat (i prawie tyle razem mieszkamy) ale ślub weźmiemy dopiero mając 26 (planujemy już). Zapewniam też, że prawie wszyscy biorący śluby w tym wieku "wiedzą, że chcą". To, że komuś się uda nic nie znaczy. A jak ktoś ma być razem to będzie razem nawet jeśli ze ślubem poczeka.

Gość gość
ja mam koleżanke która ma 20 lat i ożeniła sie z jakimś starym dziadem co wygląda jak menel. a ona sama wygląda jak dzieciak jeszcze, wcale bym jej tych 20 lat nie dała. a wzieła ślub w sierpniu bo wpadła z nim :D wcześniej miała takiego fajnego chłopaka w jej wieku to go zostawiła nie wiadomo za co... nie wiedziałam że tak skończy :o

Gość gość
ja tak nie uważam, mimo, że sama brałam ślub w wieku 25 lat, ale znam osoby, które brały w wieku 19-20, a czemu? No bo na co miały czekać jeśli się kochały - były to osoby nie studiujące, pracowały, nie miały na co czekać, a co do szalenia, to po ślubie przecież nic się nie zmienia, nadal można razem szaleć ;)

Gość gość
ja zamierzam wyjść za mąż po 30-stce, zajme sie studiami, karierą, z facetem będe żyć tak jak żyje. a ślub jak będe chciała stałą rodzine założyć i sie niej poświęcić ;)

Gość gość
popytajcie matek, babć ciotek -20 , 30 i wiecej lat temu slub po skonczeniu szkoły ok 19-20 lat to byla norma dla kobiety

Gość gość
Kocham ten argument o tym co było kilkadziesiąt lat temu. ŻYCIE i ŚWIAT też były inne. A poczytaj co było normą w średniowieczu :)

Gość gość
taaa szaleć po ślubie, dziewczyna będzie chciała iść do dyskoteki. a mąż na to: gotuj mi zupe! baw dzieciaka :D

Gość gość
a na wsi to do dzisiaj tak jest

Gość totalna głupota
ślub można wziać zawsze. A w wieku 19-20 lat sorry, ale nie wierze, ze ktos juz wie, ze z tym człowiekiem chce spędzić reszte zycia. Nie wierzę i już. Więc dla mnie to głupota totalna.

Gość gość
jasne, że to była norma, ale babcia sama mi mówiła, że ją rodzice zmusili do ślubu, bo nie kochała mojego dziadka.

Gość gość
posiadanie kilkanasciorga dzieci tez jest dzis powszechne jak w sredniowieczu

Gość gość
ale czasy sie zmieniły, nie ma takiego zacofania już

Gość gość
tzw autorytety każa rodzic co roku i miec kilkanascioro, 20 lub 30 dzieci-czyli od epoki jaskiniowej nic sie w mentalnosci nie zmienilo

Gość gość
a ja bardzo zaluje ze wzielam slub

Gość gość
moja ciotka też sie ożeniła w wieku 20 lat, teraz ma 47 ale żeniła sie bo ją ojciec do tego zmusił. rozwiodła sie po roku bo już nie mogła patrzeć na swojego faceta

Gość gość
Tak, czasy się zmieniły. Teraz matki i ojcowie, wyglądają jak dziadkowie swoich dzieci.

Gość gość
gdyby jakis facet chcial sie umowic to umowilabym sie pomimo ze mam meza bo w mezu nie mam oparcia

Gość gość
ale mają lepsze warunki. Moja mama do dziś wspomina, że czasami nie było co jeść, że nie mogła iść na studniówkę, bo matka nie mogła jej kupić sukienki, bo było 7 rodzeństwa

Gość kuczorek
i co z tego, ze wyglądaja jak dziadkowie? Przynajmniej decyduja sie na dzieci, jak są w stanie im cos zapewnic a nie bo już czas!

Gość gość
tzw autorytety kaza kobietom nosic namioty i wory pokutne, a na glowie chustki, czepki czy inne szmaty, i gorset ortopedyczny, reformy do kolan , pantalony do kostek a kostium kapielowy jak z 19 wieku- nie zmieniła sie niewolnicza mentalnosc kobiet, które kaze im byc posłuszna tzw autorytetom

Gość gość
13.11.13 [zgłoś do usunięcia] kuczorek i co z tego, ze wyglądaja jak dziadkowie? Przynajmniej decyduja sie na dzieci, jak są w stanie im cos zapewnic a nie bo już czas! X Co z tego? To z tego, że rodzic powinien mieć siłę i zdrowie, żeby doprowadzić swoje dziecko do samodzielności i dorosłości. A nie chodzić o lasce koło 18to latka. :D :D A potem te dzieciaki się wstydzą, że mają takich starych starych. Brawo.