Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktory to tydz ciazy pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Otóż mam pytanie bo juz zglupialam. Ciaza od 1 dnia ostatniej miesiączki trwa 40 tug. 26.03.2013 miałam ostatnia miesiaczke wiec pierwszy tydz liczylam od 2.04. I wychodzi mi ze jestem w 33 tyg. Natomiast w kalkulatorze internetowym wyszlo 34. Kolezanki tez mi mowia ze to 34 bo ten pierwszy tydz jest juz 26.03 Jak toekoncu jest?

Gość gość
miesiaczka 26 marca i wtedy ciaza sie zaczela - czyli 2 kwietnia pierwszy tydzien zaliczony..to proste przeciez

Gość gość
jeśli miesiączka była 26.03 to wtedy ZACZĄŁ się pierwszy tydzień. 2.04 to SKOŃCZONY (i tym tygodniem lekarze się posługują) 1 tydzień. Kalkulatory pokazują, w którym tc jesteś, a nie który skończyłaś :)

Gość gość
ciązę liczzy sie od pierwszego dnia ostaniej miesiaczki i tak licza kalendarze.. ale np lekarze liczą często skonczone tygodnie... czyli w pierwszym tyg jestes przez cały drugi tydzień :) pomerdane to trochę i lepiej sobie tym głowy nie zarwacac tylko przyjac termin ktory poda lekarz.

Gość gość
Przecież to i tak nieistotne, bo ciąża donoszona to ta pokiędzy 38 a 42 tygodniem i tak niebwiadomo kiedy urodzisz!

Lekarze zawsze liczą tygodnie ukończone :). Ja jestem teraz w 36 tygodniu+5 dni, czyli w 36, a nie w 37, chociaż w stopce mam tak wpisane, bo wydaje mi się wtedy jakoś bliżej końca ;).

Gość gość
ja byłam w 35tygodniu i 2 dniu jak urodziłam, kalkulator pokazałby 36 a na wypisie miałam 35 :)