Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Witam;) Mam pewien problem. Otoz konca mi sie tabletki anty a na wizyte u gina przed samymi swietami nie mam zeby wydac 150zl;/ . Postanowilam udac sie na nfz( badanie+ wypisanie recepty). Z tym, ze najblizszy termin i moj ostateczny kiedy moge isc to 21 listopad . 21 listopada (wedle tabletek) wypada mi okres. Moze to byc rano, po popludniu , wieczorem. Wizyte u pani ginekolog mam na 9 rano. Mysliscie zeby isc i sprobowac? Bylyscie kiedys z "okresem" u ginekologa. Mam nadzieje, ze o 9 rano go nie dostane, tylko np pod wieczor, ale powiedzialabym pani ginekolog, ze dzisiaj moge miec okres, zeby mnie badajac ewentualnie sie nie przestraszyla.

Gość gość
Badanie jest raz w roku a nie co pół (czyli co receptę) - ale jak to nowy lekarz to może chcieć cię zbadać - ale myślę że jak mu powiesz że masz okres a tabletki Ci sie kończą to Ci da receptę - a swoja droga do 150zł na wizytę u ginekolog to bardzo dużo jak jestem zGdańska i płace prywatnie 80zł z receptą ewentualna.

Gość gość
też mam ochotę pójśc do gina, gin i tej jego zręczne paluszki ah:classic_cool:

Gość gość
w skrocie: chce isc na nfz do ginekologa, termin wypada w dniu kiedy dostaje okres( mam wizyte na rano) a potrzebuje recepte na tabletki, bo juz wiecej nie mam. Ktos byl kiedys w dniu wypadajacym okres u lekarza?

Gość gość
kochasz mnie? :)

Gość gość
140ZŁ- wizyta, recepta na pol roku i cytologia ;) Chodze do swojej lekarki na cytologie razn na rok a raz na pol roku ide na badanie. Ale wypadaja teraz akuyrat swieta i te 140zl naprawde beda potrzebne na inne rzeczy.

Gość gość
spoko - gin nie takie rzeczy widział jak okres hhhehe - nie masz sie co martwić - tabletki się kończą i idzesz trudno - a on ni ekoniecznie bedzie chcial badać

Gość gość
Jako nowy lekarz mysle, ze chcialaby mne zbadac. Bo do tej pani pojde pierwszy raz. Jeszcze nigdy nie bylam na nfz u ginekologa. Jak bedzie milo i przyjemnie ( jak u prywatnego) to zawsze z 2 msc szybciej sie zapisze i bez problemu;)

Gość gość
dzieki;) to pojde chyba mniej skrepowana.A okres mam nadzieje, ze pare godzin pozniej dostane;)

Gość gość
Jak będziesz miała okres to niekoniecznie - recepte może d na jedno opakowanie i karze przyjść za 2 tyg na badanie - w sumie nie wiem

Gość gość
badanie w czasie menstruacji jest wskazane tylko w wyjątkowych przypadkach raz że to krępujące a dwa ryzyko infekcji się zwiększa

Gość gość
Ja jak po receptę idę, to nawet lekarza nie widzę, tylko mówię położnej, on wypisuje i po chwili dostaję. Skoro jesteś zdrowa to nie widzę sensu, żeby się badać, chyba że faktycznie to nowy lekarz, albo dawno nie byłaś badana. Powiedz że jesteś tylko po receptę i ewentualnie umów się na cytologię jeśli dawno nie miałaś i tyle. Moją siostrę natomiast raz badał podczas okresu bo miała jakieś zapalenie. Powiedział tylko że jak mus to mus.

Gość gość
jak poderwać gina?

Gość gość
co Ty taka wulgarna?? Nikt Ci nie wystawi recepty, jesli cie nie zbada i cie pierwszy raz na oczy widzi.

Gość gość
dzieki./ Mam nadzieje, ze i u mnie tak bedzie . Powiem jak wyglada sytuacja, wypisze i umowimy sie na inny termin.

Gość gość
prywatni lekrze robią cuda - ginekolodzy to już wgl :D zwolniienie z pracy szkoły recepta co tylko chcesz i 150-200zł xD

Gość gość
serio>?

Gość gość
płace to wymagan jak to mowia;)

Gość gość
ja dostałam zwolnienie z uczelni - na 4 mc wstecz - zrobiła mi karte coś tam powpisywałą wiediała że były ju 4 wizyty i jest podejrzenie cieżę ektopowej :D hehhehe 150zł

Gość gość
wyobraz sobie , ze juz kiedys probowalam i mi nie wypisali w takiej przychodni , a jak bylam u mjej rodzinnej lekarki ( bo tez mi sie recepta skonczyla a moja gin byla na urlopie), to tez mi nie wypisala, bo powiedziala " przeciez cie nie zbadam" . Wiec Ty malo znasz zycie

Gość gość
to milo z Jej strony;) dobrze, ze mialaś pieniadze:d

Gość gość
sprobuj poprosic rodzinnego, moze przepisze

Gość gość
rodzinny nei da, bo juz kiedys pytalam;)

Gość gość
ta gin lub dermatolog najcześciej daje - ale dermatolog tylkko jak podaje silne leki którę mogą uszkodzić płód

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi;)