Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złoty środek

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję porady jak odzwyczaić dziecko od picia z butelki. Ma 20 m-cy nie chce pić z niekapka czy szklanki. Dostała niekapek pociągnęła 2 razy i koniec wyrzuciła. Schowałam butelkę powiedziałam że została oddana innemu malutkiemu dziecku. Zachciało się pić był taki ryk na okrągło nie dało się wytrzymać znowu jest butelka. Mama nie była konsekwenta i problem wrócił :-(

Gość gość
no to jak ryk jest u was w domu jedynym argumentem, to sorry ale nie mamy dla ciebie rad, bo dziecko zawsze będzie ryczec

Gość gość
No właśnie moje dziecko nie ryczy

Gość gość
gratulacje zrobiłaś najgłupsza z mozliwych rzeczy - oddałas dziecku bo płakałp. zero konsekwencji

Gość gość
jak nie ryczy jak piszesz że był ryk

Gość gość
To normalne że dziecko płacze ale nie cały dzień. Nie stosuje metody niech się wypłacze to jej przejdzie. Jak coś się dzieje staram się od razu zaradzić odwrócić uwagę zająć czymś i po problemie.

Gość gość
Wytłumacz dla dziecka ze jest już duże,a duże dzieci nie piją z butelki. Wynagradzaj dziecko jak wypije z kubeczka i stopniowo odzwyczajaj i pamiętaj dziecko poplacze ale jak pić bd chciało wypije z kubeczka;) głowa do góry

Gość gość
A tutaj no niestety musi się napić. Nie pasuje jej niekapek ani zwykła szklanka nawet bidon, czy kubeczek z rurką. Tylka ta silna więź z butelką

Gość gość
no to niech nie pije. przecież po ataku histerii, jak by sie jej chciało pic, to nie martw sie, napiłabysie i z kubeczka. a ty ustepujesz jej na kazda histerie, wychowasz malego faszyste

Gość gość
Ja poszłam do sklepu synek wybrał kubeczek i zaponiał o butelce,słyszałam o sposobie zafarbowania smoka od butelki gencjana i mówienie że smok się popsuł tak jak z cycem :)

Gość gość
Być może wychowuję na małą histeryczkę. Jestem nadopiekuńcza wszystko dla jej dobra a wychodzi jak zawsze

Gość gość
Jaka Ty byś się czuła jak by Ci ktoś np piwo zabral? Dla niego butelka jest czymś przyjemnym jego oazą, spokojnie do tego podejdz. Tłumacz utul wynagrodz, postaw 2 takie same kubki dla siebie i dziecka i powiedz kto pierwszy wypije ten...... Poprzez zabawę można dużo osiągnąć a dziecko zapomni o butli

Gość gość
Wylewać do butelki tran, smoka tez posmaruj pomoze

Gość gość
no to jak dla niego butelka jest oazą spokoju to niech pije z butelki do 18stki albo do śmierci. Walnij się w dekiel zeschizowana mamuśko, żeby nawet dziecka nie można było odbutelkowac bo się zestresuje! to chyba jakiś ponury żart z twojej strony

Gość gość
a butelkę wyrzuć , to następnym razem i Ciebie nie będzie korciło ,zeby jej dać w razie histerii!jakby naprawdę chciała pić to by się napiła z wszystkiego, a tutaj chodzi o to,że pokazuje Ci ,ze ma być po jej myśli i już! zaprowadź do sklepu, niech sobie wybierze jakiś ładny kubeczek, niech się z nim oswoi...ja miałam taki problem z zasypianiem syna w łóżeczku, kilka dni płaczy, cyrków i złości i teraz zasypia bez problemu, bo nie ustąpiłam,choć serce mi się krajało jak płakał i nie raz chciałam zrezygnować, teraz wiem,że warto było!

Gość gość
przedziuraw smoczek nozyczkami albo potnij i powiedz ze w nocy mysz pogryzła bo grasowała. Smoczki sprzyjają próchnicy i złemu zgryzowi

Gość gość
a właśnie mamy, od kiedy powinno się wprowadzać niekapek?

Gość gość
to twój dzieciak jeszcze pewnie z pieluchą lata bo dla niego to oaza spokoju, do przedszkola też pewnie nie pójdzie bo wpadnie z ryk. wiesz ze w ten sposob wyrzadzasz jej krzywde?

Gość gość
Ja tez próbowałam z tranem, poskutkowalo !!!