Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhjy765

MAM depresje psychotyczną

Polecane posty

Gość fhjy765

do d**y jest:(:(

Gość gość
jakie bierzesz leki?

Gość gość
ja mam wszelaka biore tablet zyje ale jak? jakos jak robokop k****a jakie to posrane

Gość fhjy765
Rysperidon biorę chciałabym bez leków sama sobie poradzić :( nie umiem wpasować się w społeczeństwo, jestem dziwna, inna

Gość gość
jakie masz objawy,co sie dzieje?

Gość fhjy765
huśtawki nastrojów, skrajne emocje od radości do gniewu, agresji, urojenia, głosy, omamy, lęki, depresję a psychoterapia nic nie pomaga nic już w życiu nie osiągnę, to dno

Gość gość
pracujesz,studiujesz?

Gość fhjy765
studiuję, ale idzie mi coraz gorzej, nie mam siły, motywacji, mój lek mi pomaga tylko na urojenia, głosy, a na resztę objawów depresji nie, mam anhedonię, ciągle płaczę, rano budzę się z lękiem,

Gość gość
masz/mialas faceta?

Gość fhjy765
miałam, ale to był dziwny związek, burzliwy bardzo, teraz od 2 lat jestem sama, nie mam koleżanek, kolegów, nikogo:(

Gość gość
a z rodzicami jaki kontakt?

Gość fhjy765
mieszkam z nimi, ale oni nie uznają mojej choroby, mówią "weź się w garść", "depresja to wymówka dla lenistwa", ale ja nie unikam obowiązków domowych, zmuszam się codziennie do tego, ale sprzątam, gotuję itd., po prostu sensu w tym wszystkim nie widzę, nie widze swojej przyszłości:(

Gość gość
masz ochote pogadac na gg?

Gość fhjy765
nic to nie da, i tak nikt mnie nie zrozumie, jestem samotna i porzucona przez wszystkich :(

Gość gość
moje 45097868

Gość gość
Idź do lekarza, niech Ci przepisze jakieś neuroleptyki, one działają przeciwpsychotycznie.

Gość gość
A na depresje antydepresanty.

Gość fhjy765
biorę neuroleptyk jeden z silniejszych Rysperidon :(

Gość fhjy765
a antydepresantów nie mogę, bo mi nasilają wtedy głosy i urojenia i po nich mam myśli samobójcze i dziwne uczucie zbliżającej się śmierci

Gość gość
Ale Risperidon działa tylko przeciwpsychotycznie, nie działa na depresję, a widzę że oprócz omamów i urojeń masz głęboką depresję. Współczuję Ci :(

Gość fhjy765
a co zrobić żeby samej wyjść z tej depresji?

Gość gość
Jak myślisz, co jest tego podłożem? Ja też kiedyś miałam depresję ale w porównaniu do tego co Ty piszesz to u mnie nic wielkiego.

Gość gość
Ja pamiętam wypożyczyłam w bibliotece książkę o depresji, czytałam ją i jakoś tak sama próbowałam się z tego otrząsnąć. Ciężko powiedzieć czy wyszłam z tego do końca bo czasem podejrzewam u siebie dystymię...

Gość nieMamPomysłuNaPoleObowiązkowe
Co to jest depresja psychotyczna??? To co opisujesz to raczej objawy schizofrenii? Ja mam depresję zwykła , brak omamów , głosów , urojeń! Problemy mam niestety tylko REALNE! Pani doktór powiedziała , że gdybym miała schizofrenię to ona by mnie wyleczyła , ja mam dużo większy problem zdrowotny! Szkoda , że nie jest urojony , mam na to dokumentację medyczną , historię choroby.

Gość Namu Amida butsu
A ja po niedawnych kontakach z lekami roznymi antydepresantami odstawilem wszystkie. pare neuroleptykow tez bylo. Wole teraz naturalnie. Lykam szafraceum, codziennie ćwiczę, pije ziolka, medytuje po 2h, jezdze rowerem nawet teraz gdy pogoda taka se. I czuje wielką poprawę. choruje w sumie na ,, cos tam podobnego -.-

Gość fhjy765
depresja psychotyczna to depresja z dużym nasileniem objawów depresyjnych plus dochodzą urojenia (prześladowcze, nihilistyczne) omamy wzrokowe/słuchowe ja to wszystko miałam - wydawało mi się, że mnie szpiegują, czułam dziwne zapachy np. benzyny, widziałam twarze z oczami czarnymi ogromnymi, słyszałam głosy które mówiły "wylej na siebie wrzątek, zobaczymy jaka będziesz piękna", "rzuć się pod auto" itd. lek mi na to pomógł, ale na resztę objawów nie:( a źródłem tego wszystkiego jest moja bulimia, do tego potrafię w miesiąc przytyć i schudnąć po 10-15 kg, nie jestem sobą :(

Gość fhjy765
gość 17:47, a jaka to była książka? pomogła?

Gość Namu Amida butsu
Nerwica a rozwój człowieka: Trudna droga do samorealizacji polecam ksiazke ;)

Gość gość
To było 11 lat temu więc nie pamiętam już nawet okładki ale gdy ją czytałam to uzmysławiałam sobie, że to wszystko jest w mojej głowie. Też kilka razy miałam halucynacje, trzy razy wzrokowe, a raz słuchowe - coś mi mówiło do ucha moje imię. Najważniejsze żebyś zdała sobie sprawę z tego, że mimo że te wszystkie omamy są tak cholernie realne to one są tylko w Twojej głowie. Ciężko walczyć z chorą psychiką, do tego ta bulimia. Na prawdę szczerze współczuję. Najgorsze jest t ciągłe zmuszanie się do wszystkiego, do życia. Może spróbuj coś zmienić w życiu, zacznij ćwiczyć, endorfiny dodają siły.

Gość fhjy765
postaram się wypożyczyć, a jakaś książka o depresji? co jeszcze można zrobić, aby z tego wyjść, bo antydepresantów nie mogę, muszę sama wyjść z tego bagna, a nie umiem:(