Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhjy765

MAM depresje psychotyczną

Polecane posty

Gość fhjy765
właśnie codziennie coś próbuję np. pobiegać, ale zamiast radością, to reaguję płaczem, lękiem, że po co to i tak to nic nie da, mam takie emocje, myśli i są silniejsze ode mnie, ale wiem, że trzeba jednak walczyć i się starać co do tych omamów, głosów to mimo, że były to wiem, że są nieprawdziwe i m. in. dlatego nie mam schizof tylko d. psychotyczną, bo nie wierzę w te głosy

Gość gość
Musisz walczyć sama z sobą, ciężko będzie ale dasz radę. Wiem, że czujesz nawet fizyczne zmęczenie przez tą chorobę ale musisz z tym walczyć, zmuszać się, znajdować radość nawet w najmniejszych rzeczach.

Gość wschodzące słoneczko
Ja też mam depresję, tak podejrzewam. Lekarz rodzinny bagatelizuje, uważa, ze to chwilowe. Wykryli u mnie ciężką chorobę, do tego kłopoty rodzinne, ogromny stres w pracy, ogromny.. do tego masa kompleksów, jestem chodzącą depresją, jakos się trzymam, ale jak?? ja nie cierpie żyć i wstawać rano.

Gość Namu Amida butsu
W chorobe tez mozna uwierzyc jako cos co moze byc dla nas korzystne, w dluzszej perspektywie. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. choroba to tez droga do celu.. do zdrowia..

Gość fhjy765
ja właśnie jestem zdrowa fizycznie, nie mam choroby i boję się, że nie doceniam życia, a powinnam i spotka mnie za to kara od Boga, czuję jak coś nade mną wisi, że w końcu mnie to dosięgnie, bo jestem niewdzięczna, to jest taki lęk, strach, panika, ciężko mi z tym a wiem, że muszę zacząć dostrzegać w drobnych rzeczach pozytywy, ja wszystko wiem, tylko nie umiem tego przenieść i zastosować

Gość gość
Wiecie co by nam pomogło? Wspierający, kochający i czuły mężczyzna, taki który dodałby nam skrzydeł, podniósł samoocenę, utwierdził w przekonaniu, że mimo naszych słabości jesteśmy dla niego spełnieniem marzeń.

Gość fhjy765
święta racja :D, ale o takiego dzisiaj ciężko

Gość nieMamPomysłuNaPoleObowiązkowe
Nigdy nie miałam ŻADNYCH omamów wzrokowych , ani nie słyszałam głosów! Mam chore serce i jestem osłabiona z tego powodu! A depresja towarzyszy chorobie przewlekłej , fizycznej , tak mi wytłumaczyła Pani doktór ;-) i ja się z nią zgadzam :-) Tym bardziej , że rokowania odnośnie mojej wady serca są złe , a nawet bardzo złe! Przede wszystkim muszę zrobić echo serca i może cewnikowanie itp. wtedy się dowiem ile jeszcze będę funkcjonować w powłoce ziemskiej.

Gość wschodzące słoneczko
na razie moja choroba siedzi cicho, ale wiem że jest i chyba kazdy, kto wie, że jestem chora, kladzie moje złe samopoczucie na karb tej choroby.. a to nie tak!!! jest mi źle po prostu! było mi źle też wcześniej, ja się tak męczę. ale wiesz co? mnie czasami cieszą drobiazgi, czasami nie. jestem bardzo chwiejna, bardzo, raz myślę tak, jutro inaczej, nie spię po nocach

Gość nieMamPomysłuNaPoleObowiązkowe
Nigdy nie miałam ŻADNYCH omamów wzrokowych , ani nie słyszałam głosów! Mam chore serce i jestem osłabiona z tego powodu! A depresja towarzyszy chorobie przewlekłej , fizycznej , tak mi wytłumaczyła Pani doktór ;-) i ja się z nią zgadzam :-) Tym bardziej , że rokowania odnośnie mojej wady serca są złe , a nawet bardzo złe! Przede wszystkim muszę zrobić echo serca i może cewnikowanie itp. wtedy się dowiem ile jeszcze będę funkcjonować w powłoce ziemskiej.

Gość fhjy765
a na takich wizytach u psychiatry to długo rozmawiacie? bo ja mam wrażenie, że jestem zbywana:(

Gość sasank
bo rozmawia sie chyba u psychologa raczej niz u psychiatry

Gość fhjy765
Wg klasyfikacji ICD-10 epizody depresyjne dzielą się na: 1. łagodne - podstawowe objawy d. o niewielkim nasileniu, 2. umiarkowane - o nasileniu średnim, 3. ciężkie bez objawów psychotycznych, 4. ciężkie z objawami psychotycznymi - urojenia grzeszności, winy, hipochondryczne, omamy słuchowe, zahamowanie ruchowe aż do osłupienia Depresję najczęściej dzieli się na endogenną i reaktywną.

Gość fhjy765
up

Gość gość
Powoli dobijam do 30. Czułem ogromną pustkę, nie widziałem sensu w dalszym kontynuowaniu tego miernego żywota. Może zacznijmy od poczatku. Miałem nieciekawe dzieciństwo. Podejrzewam, że problemy brały się stamtąd. Problemy w pracy, znajomi mi się jakoś wykruszali.... itp. Czułem, że jestem na tym świecie sam. Kompletna pustka... Miałem już tego dość. Na 30 dni w miesiącu może tydzień miałem w miarę normalny. Reszta to mega dół. Na szczęście znalazłem dla siebie ratunek. Chodzi tu o oczyszczenie aury, które zamówiłem na stronie http://moc-energii.pl , wczesniej nie sądziłem ze cos takiego może pomoc, ale w moim przypadku pomogło zdecydowanie. Czuję się świeży, pełen sił do działania.