Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet leń pomocy

Polecane posty

Gość gość

jak zachęcić faceta do tego, by pomagał nam w obowiązkach domowych? mój m na wszystko odpowiada, że po co, skoro ja zrobię to lepiej, że będę musiała po nim poprawiać i tak jest ze wszystkim;/ uważam, że to niesprawiedliwe, powinien się przyłożyć i zrobić to dobrze, przecież sprzątanie to nie sztuka i każdy powinien to umieć

Gość gość
przestan sprzatac zachowuj sie tak samo jak on, wiem ze ciezko ci bedzie to wytrzymac ale mowie ci to jedyny sposob, zeby docenil twoja prace i zaczal ci pomagac... jest ryzyko ze nie zwroci uwagi i bedzie sie swietnie czul w syfie i burdelu ale wtedy radze poszukac innego faceta chyba ze chcesz robic za sluzaca do konca zycia

Gość gość
wyprowadź się do mamusi i powiedz, żeby zadzwonił jak mieszkanie będzie lśniło, przy okazji sprawdzisz czy mu zależy na Tobie

Gość gość
A jakie macie sprzęty w domu? Moim zdaniem najlepiej zachęcić go za pomocą gadżetów, technologii itd. Komputeryzacja w pralce, zmywarce czy żelazku może obudzi w nim początkującego programistę :D Serio większość facetów to gadżeciarze. Nie wiem jaki macie budżet, ale jak my się z moim facetem wprowadzaliśmy do wspólnego mieszkania, to brał czynny udział w wyborze sprzętów AGD i potem razem się ich uczyliśmy, sam sprawdzał czy dobrze wybraliśmy np. generator pary (philips) czy zmywarkę (bosh) i jednocześnie opanowywał te sprzęty, więc nie mógł się wykręcić, że ja zrobię to lepiej. Mi niestety pozostały te ręczne czynności jak odkurzenie czy umycie podłogi albo ugotowanie, ale lepsze to niż robić wszystko :D Jak np. nienawidzisz prasować to namów go na zakup nowego żelazka i niech bierze udział w tym wyborze i sprawdzaniu jak działa

Gość gość
Coś w tym jest, mój jak wybierał pralkę to potem pierwsze pranie sam nastawił żeby mi pokazać jak dziala :D