Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóle podbrzusza na początku ciaży Czy to normalne

Polecane posty

Gość gość

dosłownie pare dni temu dowiedzialam sie, ze jestem przy nadziei. pierwszy raz mi się to zdarza, nie mam za bardzo koleżanek, więc pomyslalam ze podpytam tu na forum o pierwsze objawy. Czy takie bóle dolem brzucha podobne do miesiączkowych to normalny objaw? I czy nudnosci mogą jednego dnia byc, a drugiego nie? Dopiero za kilka dni mam wizyte u lekarza, a z niepewnosci nie wiem co mam ze sobą zrobić :(

Gość gość
Tak, to normalne....mdlosci moga wystepowac, ale nie musza.

Gość gość
Tzn mdłości raz są a raz nie.. np. wczoraj były przez cały dzień a dzisiaj praktycznie zero. Czy to normalne?

Gość gość
to normalne

Gość gość
Bólami to bym się zaniepokoiła, to nie jest normalne, a mdłości to występują gdzieś w 3 miesiącu a nie natychmiast. Objawami ciąży mogą być bolesne piersi, brodawki i otoczki ciemnieją i tyle jak jest ok. Ty lepiej na siebie uważaj, nie wykonuj żadnych prac wysiłkowych, zrób sobie test, czy tam jesli już pewna jesteś to szoruj do lekarza i niech Ci badania zleci. Jak coś boli to tylko można poronić. To leż więcej, uważaj, oszczędzaj się, nie męcz. jeśli chcesz tej ciąży oczywiście.

Gość gość
to mnie załamałaś :( wizytę mam dopiero za kilka dni... chyba z nerwów umrę do tej pory :( Dodam, że nie mam plamień żadnych, wydzieliny. Tylko ten ból typowo okresowy, ale znacznie słabszy . :(

Gość gość
aha, jeśli chodzi o te mdłości, to ja nie wiem czy to początek ciąży, bo dopiero w tym miesiącu okres ustał i dlatego wykonałam testy... a staraliśmy się o dziecko już od ok. 3 m-cy.

Gość gość
ja miałam okropny ból od dnia w którym miałam mieć miesiączkę przez jakiś czas(ból taki sam jak miesiączkowy tylko mocniejszy) więc nie straszcie dziewczyny