Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusytsska

Ciąża

Polecane posty

Gość jusytsska

Hej Moje pytanie brzmi dość kretyńsko, ponieważ jestem już doświadczoną mamą, ale z przyczyn dość ważnych pytam o to o co pytam. Otóż chodzi o to jakie jest prawdopodobieństwo ciąży jeśli do stosunku doszło w 10 dniu cyklu przy cyklach w miarę regularnych między 27-29 dni. Mniej więcej kilka godzin przed stosunkiem zaczęłam odczuwać klasyczne symptomy owulacji które mam za każdym razem. Oczywiście stosunek był do końca bez zabezpieczeń... I kolejne pytanie na klasyczny teścik z apteki oczywiście za wcześnie więc kiedy i w jaki sposób mogę wykonać test z krwi. Ile to kosztuje. Czy potrzeba skierowania czy coś takiego ??? Nie mogę czekać na okres i na klasyczny test bo mam w domu KOTA. Zagrożenie toksoplazmozą oczywiste... Pomoże ktoś ?

Gość gość
a Ty wiesz jak sie można zarazić toxoplazmozą??? chyba że siedzisz i jesz kocie odchody prosto z kuwet, to pytania nie było. Ciąża w 10 dc jest możliwa, test domowy minimum po 14 dniach, beta po 10 w każdym laboratorium bez skierowania i nie nadużywaj słowa "klasyczny"

Gość gość
Ja przy cyklach 28 dniowych zaszłam w ciąże 9dc

Gość gość
No i co z tego że masz kota w domu? Ja całe swoje życie miałam kontakt z kotami i to podwórkowymi a toxo nie miałam. Natomiast osoba z rodziny nie miałam kota a chorowała na toxo w czasie ciąży.

Gość justyssska
Dziękuję za pomoc. Aczkolwiek pytałam nie tylko dlatego że mam w domu Kota ale przede wszystkim dlatego, że jestem jedyną osobą wśród domowników która tym kotem się zajmuje, to ja sprzątam kuwetę itp. A po za tym moja ginekolog przy pierwszej ciąży stwierdziła że nie mam żadnej odp***ości. To tyle. Jeszcze raz dziękuję.

Gość gość
to sprzątaj kuwetę w rękawiczkach ale i tak bardziej uważaj na surowe mięso jak kroisz nóż to wyparzaj itd. z tego się zarazisz szybciej niż od kota