Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zyc oszczednie

Polecane posty

Gość gość

Jak oszczędzać na zyciu ? Planowanie? Odkladanie pieniędzy?

Gość gość
Ja robię zakupy z listy oraz tworze jadlospis na tydzień czasu

Gość gość
mi sie nie udaje nic odlozyc w miesiacu. ciagle cos potzreba. a to nowe buty ndla dziecka, a to cos do domu. i wychodzimy na 0

Gość gość
ja nie oszczędzam. co mi z tego?

Gość gość
mało jeść i mało srać

Gość oszczedzam sobie
My mieszkamy w dwójkę, wynajmujemy mieszkanie i po pierwsze co robimy po wypłacie to wkrzucamy do skarbonki po 100 zł każdy ze swojej wypłaty. Do tego gotujemy zawsze jedno danie. W zupelnosci to wystarcza, wcale nie trzeba jesc dwóch dań. Dwa danie mamy w weekend. Zupa to przeciez koszt ok 5-7 zł. Wychodzi nam na jedzenie ok 600 -700 zł włacznie ze srodkami czystosci. Srodki czystosci kupujemy te tansze.Czesto poluję na proszek do rpania w promocjach. Nie rozbie zakupów tygodniowych bo to wyrzucanie pieniedzy w błoto, bo zawsze cos zostanie i sie zepsuje. Robimy zakupy na jeden dzien, wymyslam menu i kupuję tyle ile potrzeba. Wędliny kupuję po 10-15 dkg zeby nic sie nie marnowało

Gość gość
Podstawa sukcesu to planowanie. Ja za 1500 zl jestem w stanie sie utrzymac, oplacic mieszkanie i wszystko co niezbedne do przetrwania, jedzenie, ubrania itp. I spokojnie moge odlozyc 300 zl miesiecznie :)

Gość oszczedzam sobie
A dodam ze razem mamy tylko 2700 zł, z tego mieszkanie 1200. Aha no i robimy tak że na jedzenie wykładamy zawsze 800 zł ale ja robie tak zeby cos z tego zaoszczedzić i moim sposobem zostaje nam z tego jeszcze ok 100 zł, i to tez laduje w skarbonce

Gość gość
O kurcze, przy 2700 zl to ja bym sie spokojnie utrzymal z kobieta i jednym dzieckiem na wlasnym mieszkaniu i jeszcze by mi zostalo z 700 zl miesiecznie. Zyc nie umierac

Gość gość
O kurcze, przy 2700 zl to ja bym sie spokojnie utrzymal z kobieta i jednym dzieckiem na wlasnym mieszkaniu i jeszcze by mi zostalo z 700 zl miesiecznie. Zyc nie umierac

Gość oszczedzam sobie
ale my nie mamy włąsnego mieszkania a wynajmujemy za 1200 zł ze wszytskimi mediami. gdybysmy mieli nasze meiszkanie to wiadomo ze zostaje wtedy jakies 600 zł w kieszeni ktore musimy płacić włascicielowi🖐️ Ameryki nie odkryłes:-)

Gość gość
wybacz chodzilo mi o wynajmowane mieszkanie. Znam to z doswiadczenia znajomych ktorzy wynajmuja

Gość bronek695
a ja odkładam na ike , przyszłość mam w swoich rękach .