Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to u Was wygląda

Polecane posty

Gość gość

Do mam 1,5 rocznych dzieci, które same wychowują dzieci. Macie czas dla siebie? Czytacie książki, gazety, ogladacie tv? wasze życie wygląda normalnie. Ja już jestem b. zmęczona wychowuję sama (mąż wraca późno z pracy w sumie dzieckiem zajmuje się ok 2 godz tygodniowo). W ciągu dnia cały czas jestem do dyspozycji córki, razem wszystko robimy, kiedy ona śpi (ok 2godz) sprzatam, gotuję, wstawiam pranie, prasuję itp. Nie mam czasu dla siebie. Pochłania mnie rutyna. Chciałabym mieć czas na tv ( nie oglądam wcale), książki dawno też nie przeczytalam żadnej bo kiedy. Ledwo starcza mi czasu na ogarnięcie domu. Mam świadomość że jestem przede wszystkiem matką, ale dopadło mnie wypalenie ;-(

Gość gość
Poszukaj sobie pracy. Prawda jest taka, że im mniej czasu się ma tym jest się lepiej zorganizowanym. I okazuje się, że dom nie musi błyszczeć , wiele ubrań obejdzie się bez prasowania, obiad da się zrobić na 2-3 dni itd., a i czas dla siebie się znajdzie

Gość gość
Ja też męża nie mam prawie wcale w domu, ale znajduję czas dla siebie. Można połączyć prace domowe z zabawą z dzieckiem (maluchy uwielbiają "pomagać"), a nie robić wszystko kiedy zaśnie. I wtedy znajduje się czas dla siebie gdy dziecko śpi.

Gość gość
U mnie obiad jest codziennie, wszystko zawsze na błysk. Obecnie nie pracuję bo nie chcę za bardzo oddawać córki do żłobka