Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o Świadkach Jehowy

Polecane posty

Gość gość

wedlug mnie sa dobrymi ludzmi i nie sa tak obłudní jak katolicy.

Gość gość
mam w pracy koleżankę ,pracuje z nią od 5 lat ,i powiem szczerze że nie spotkałam drugiej tak szczerej i dobrej osoby ,nigdy przez te lata nie opowiadała mi nie zachęcała mnie do swojej wiary ,sama ją zawsze pytałam i odpowiadała ,nigdy nachalnie ,po za tym jest pracowita ,uczciwa i poznałam także jej męża ,znajomych są naprawdę fajnymi ludźmi ,koleżanka ma syna w wieku mojego syna ,super dziecko ,grzeczne ,zaradne, dobrze wychowane aż jej czasami zazdroszczę .

Gość gość
Mam rodzicow swiadkow jehowy.Maja takie same wady i zalety jak wszyscy inni ludzie ale ogolnie ta wiara na pewno zmienila ich troche na lepsze.

Gość gość
nie podoba mi się ta wiara, natomiast ją toleruję. już wytłumaczę dlaczego nie : -nie mogą robić transfuzji krwi, -chrzest dopiero w wieku dojrzałym, a przecież każdy chce,żeby jego dziecko było bezpieczne. taki chrzest daje nam poczucie bezpieczeństwa . mam jeszcze kilka zastrzeżeń ale te są najważniejsze dla mnie

Gość gość
Chrzest jest w dojrzalym wieku poniewaz kazdy ma prawo decydowac o sobie. Tez uczeszczalam na ich zebrania za dziecka.

Gość gość
ja nie uczęszczałam na ich spotkania. mam znajomych, którzy są świadkami jehowy i stąd to wiem. są to przesympatyczni ludzie ale wiara mi nie odpowiada. każdy człowiek jest inny i każdy ma inne potrzeby. ja uważam ,że moja rodzina nie spełniłaby się w tej wierze i już.

Gość dobrzeciewidziec
Kazdy chce zeby jego dziecko bylo bezpieczne?? :D :D A jak nie bedzie ochrzczone to bedzie niebezpieczne?? CHrzest w wieku dojrzalym uznaja wiele Chrzescijanskich wyznan nei tylko Swiadkowie. Ma on na celu SWIADOME przyjecie wiary a nie bo rodzice tak chca, bo co ta za chrzescijanin?? Chrzest to nie jest zabezpieczenie tylko deklaracja wiary i zycia z Jezusem. Zbawionym mozna byc nawet nie maja chrztu wiec nie wiem co ma on zabezpieczac??

Gość gość
i właśnie to mi się w świadkach jehowy nie podoba ,g***townie reagują jeśli ktoś nie zgodzi się z ich podejściem do życia religijnego. nagle chcą zrobić z ciebie głupka, wyśmiewając twoje opinie

Gość gość
rozmawiałam kiedyś ze świadkami jechowy i są bardzo nachalni, raz wpuściłam takich dwóch panów by z nimi poromawiać normalnie, to kazali mi biblie ich czytać i mi wyjaśniali o co chodzi. i pytali mnie wco ja wierze to im mówiłam jakto katoliczka wco, to sie oburzali i mnie próbowali przekonywać do swoich racji :o pózniej chyba cały miesiąc sie samochodami różni jechowi do mnei zjeżdzali :D ale ich nie wpuszczałam.

Gość dobrzeciewidziec
Ale nie jestem Swiadkiem jezeli to bylo do mnie. NAleze do kosciola Zielonoswiatkowego i tez chrzicmy w wieku swiadomym, a dzieci tylko blogoslawimy, po prostu nie rozumiem twojej argmuentacji.

Gość ololiku
Gosc 15:21 - A w domu wszyscy zdrowi? :) Pozdrow tate

Gość gość
Towarzystwa Strażnica w swym krótkim istnieniu na arenie dziejów chrześcijaństwa zdążyło zmienić wszystkie własne nauki pochodzące rzekomo z Biblii.W doktrynie Świadków Jehowy dziś prawie nic nie ocalało z istnienia pierwszych lat tej organizacji.Może nas zaskoczyć tylko ilość dokonanych 'korekt' jak je nazywa Towarzystwo Strażnica.Oczywiście te odrzucone czy zmiemione nauki również kiedyś starano się podpierać Biblią i nauką apostolską tak jak i obecne pouczenia. Równocześnie Organizacja ta zastrzega się ,że może nadal' korygować ' swoją wykładnie i robi to do dziś. Pewne osoby czytając nasze opracowanie mogą sadzić ,że niektóre wymieniane przez nas nauki są mało dla nich istotne.Jednak tak nie jest,gdyż w organizacji tej można być wykluczonym za kwestionowanie każdej jednej wykładni,a oficjalna doktryna stwierdza że taki wydalony człowiek nie może być zbawiony w oderwaniu od tej społeczności. POLECAM KSIĄŻKĘ: Włodzimerz Bednarski, Szymon Matusiak - Zmienne Nauki Świadków Jehowy

Gość gość
Swiadkowie Jehowy wydaja sie bardzo dobrymi ludzmi na tle "sredniej krajowej". Zdarzalo mi sie z nimi kilka razy rozmawiac (komu sie nie zdarzalo...) - poniewaz jestem z natury ateista, wiec te rozmowy to bylo takie bicie piany, ale i tak milo je wspominam.

Gość gość
jedynie co mi sie w nich podoba, to to że są przyjaznie nastawieni do innych ludzi. pomagają sobie wzajemnie i nie są fałszywi. kiedyś wynajmowałam też mieszkanie u jednej starszej pani jak byłam na studiach i jak sie wprowadziłam, to za nie długo wprowadziła też sie do innego jej pokoju jakaś dziewczyna jehowa, i widziałam jak te jej ''bracia i siostry'' jej pomagały, przywiozły jej różne potrzebne rzeczy i odkurzacz i kołdre i różne szpargały by miała. mówiła ona też tej starszej pani że jak sie do nich dołączy to oni sie nią zaopiekują i można do nich gołych iść, oni Cie we wszystko zaopatrzą tylko musisz z książeczkami po domach iść i tak pracować :o

Gość gość
to kazali mi biblie ich czytać xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx przeciez oni maja biblie jak kazda inna,biblie tysiaclecia wydana w 1965 r prez prymasa polski

Gość gość
po za tym ze sa sekciarzami bywaja w porzadku. JEdnak nachalnoscn iektorych bywa irytujaca. Kiedys pewna kobieta nachodzila mnie w domy kilkanascie razy zanim odpuscila

Gość gość
ololiku Gosc 15:21 - A w domu wszyscy zdrowi? usmiech.gif Pozdrow tate xx o co ci chodzi? :o sam jesteś świadkiem jechowy że sie burzysz? mówie jak było, zresztą kto ich zna to potwierdzi

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość to kazali mi biblie ich czytać xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx przeciez oni maja biblie jak kazda inna,biblie tysiaclecia wydana w 1965 r prez prymasa polski . Nie mają takiej Biblii jak inni, bo w przekładzie Nowego Świata, który się różni i to znacznie od tysiąclatki lub biblii którą posługują się protestanci

Gość gość
aleś żeś z tym chrztem wymyśliła ,ja daje dziecku wybór ,mnie rodzice ochrzcili jak miałam parę mies ,mój syn sam zadecydował mając 10 lat że chce się ochrzcić ,drugi ma 3 lata i również sam zdecyduje ,skoro Bóg dał nam wolną wolę ,ja tak że moim dzieciom ją daje .

Gość PraweaTywea
UWAGA!! Świadkowie Jehowy NIE SĄ wyznaniem Chrześcijańskim !!! x Jezeli zas chodzi o samych czlonkow tej wspolnoty wyznaniowej to nie mam im nic do zarzucenia, znam kilku i zaden z nich nie wciska swej wiary, jedynie moja ciotka czasem probuje nawracac.

Gość gość
właśnie mają Pismo Święte w Przekładzie Nowego Świata ,mam ją w domu właśnie od tej koleżanki z pracy dla dzieci też mają Biblię i też ją mam .

Gość PraweaTywea
Biblia Nowego Swiata TEORETYCZNIE zawiera to samo co Biblie chrzescijnaskie, jednak w niektorych miejscac przestawiono przecinki, kolejnosc wyrazow itp. Niby nic wielkiego ale czasem calkowicie zmieniaja te zabiegi znaczenie wersetow.

Gość gość
czytałaś .

Gość gość
a do mnie tak chodzili chodzili chodzili...masakra jakas:/ przestali jak kiedys otworzył mój mąż a z książeczką w dłoni stał jego kolega z którym długi czas pracował i o dziwo cisza chyba z rok!!:) a najlepsze jest na wsi gdzie sie budujemy jednych odeslalismy a za 10 minut następni i żeby było mało jak wracaliśmy do domu szła trzecia para to troche męczące i żałosne...

Gość gość
Niektorych to chyba wyobraznia ponosi :) U mnie ostatnio byli miesiac temu, srednio 4 razy do roku przychodza a nei meiszkam na wiosce zabitej.

Gość gość
14.11.13 gość "aleś żeś z tym chrztem wymyśliła ,ja daje dziecku wybór ,mnie rodzice ochrzcili jak miałam parę mies ,mój syn sam zadecydował mając 10 lat że chce się ochrzcić ,drugi ma 3 lata i również sam zdecyduje ,skoro Bóg dał nam wolną wolę ,ja tak że moim dzieciom ją daje . " ŹLE ROBISZ bo twoje dzieci sa podatne na zle moce

Jezus ochrzcił sie w wieku 33 lat :) czy do tego czasu był podatny na złe moce ?

Gość gość
Nie mają takiej Biblii jak inni, bo w przekładzie Nowego Świata, który się różni i to znacznie od tysiąclatki lub biblii którą posługują się protestanci xxxxxx a co maja????? pismo swiete starego i nowego testamentu nawet mam taka w domu,wydanie trzecie poprawione ks kazimierz dymarski i taka mi pokazali,wiec nie gadajcie przestawione przecinki i kropki..... pozatym sa to ludzie ktorzy naprawde wierza w to co mowia i glosza. jak sie spytalam dlacego chodza od domu do domu to mi odpowiedzieli ze jezus tez chodzil i nawracal-brzmi logicznie. i powiem ze wstyd mi jest byc katolikiem bo wiekszego zaprzanstwa jak w tej wierze chyba nigdzie nie ma.

Gość PraweaTywea
Nie wiem czy sie smiac czy plakac z tego chrztu dzieci... Nie potepiam jakos chrztu dzieci ale ta argumentacja mnie rozklada na lopatki :D Chrzest nie ma chronic od zlych mocy tylko ma stanowic deklaracje wiary i przyjecie Boga za "przewodnika" Rownie dobrze ktos moze byc ochrzczony jako dziecko a potem byc szatanista i jaka tu obrona od zlych mocy??

Gość gość
zaślepieni upierdliwcy