Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alizja80

Czy to źle że odrabiam prace domowe za synka pierwszoklasiste

Polecane posty

Gość Alizja80

Czasem jest mi go tak żal bo przychodzi i płacze,że jest zmęczony, że nie ma siły... Jak mogę mu odmówić? Odrabiam za niego część trudniejszych zadań z matematyki czy plastyki, dzieki temu też mój Synuś się mniej stresuje i może więcej czasu poświęcić zabawie. Czy uważacie, że robię źle?

Gość gość
Robisz źle bardzo ,możesz pomagać ale nie robić za niego i nie przesadzaj to pierwsza klasa a co będzie potem ,nie użalaj się tak na nim .

Gość gość
Wejdzie mu to w krew i będziesz zawsze robiła zadania za niego ...Niczego się nie nauczy ( wiedza wyjdzie na sprawdzian.) ...

Gość Alizja80
Ale to jeszcze taki maluch... Żal mi go, bo nie dość że wymagają sporo w szkole, to jeszcze ma siedzieć nad książkami po lekcjach :( Wystarczy, że zrobi zadanie z polskiego i już widzę, że jest zmęczony... Dla mnie to radość, że mogę poświęcać mu czas, poza tym przyznam, że jako dziecko lubiłam robić takie ćwiczenia i teraz miło mi się do tego wraca.

Gość Alizja80
On jest zdolny i całkiem sporo umie. Ja nie pracuję odkąd zaszłam w ciążę (gdy synek miał 2 latka, urodziła nam się córcia). Dzięki temu idąc do pierwszej klasy synek znał już literki, umiał czytać i całkiem dobrze liczyć. I właśnie czytać i pisać bardzo lubi, ale to liczenie zawsze było dla niego męczące :( Mały humanista rośnie ;)

Gość Nie ma czegos takiego jak
humanista. Są wyłacznie ludzie, którym w dzieciństwie nie chciało się robić zadań z matematyki, a głupie matki odrabiały za nich lekcje. Pomijając nieliczny odsetek geniuszy- matematyka to tysiące przećwiczonych zadań

Gość gość
Źle robisz, on się tego i tak musi nauczyć, nieważne czy jest zmęczony, czy nie. Jak mu odrobisz lekcje, to potem w szkole nic nie umie i na lekcjach musi opanować cały materiał, to dlatego potem jest zmęczony, gdy wróci po lekcjach. Powinien trochę w domu popracować i trochę w szkole. Możesz mu pomagać, robić np. to co on już umie, a niech on robi resztę.

Gość gość
Niech zgadnę ubieraszgo tez, wiazeszmu buty, podcierasztylek po kupie i karmiszlyzeczka ? Bedzieszcudowna tesciowa

Gość Wielka Cindy
Bardzo źle robisz! Dziecku trzeba pomóc, wytłumaczyć jak czegoś nie rozumie, a nie odrabiać za niego lekcje. A później będzie jeszcze gorzej. Twój syn w dalszych klasach nie będzie sobie radził, a materiału z każdym rokiem jest więcej. Ja mam syna w drugiej klasie. Lekcji za niego nie odrabiałam, ale w pierwszej klasie pakowałam za niego plecak. Bardzo trudno było mi go od tego odzwyczaić. Jak go nie spakowałam to czegoś zapominał albo książki i zeszyty włożył byle jak. Moja wina i mój błąd. Teraz na szczęście sam się pakuje. Owszem kontroluję go, ale nie wyręczam.