Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zawsz w drugiej ciazy tyje sie wiecej niz w pierwszej

Polecane posty

Gość gość

czy po drugiej i kolejnej ciazy jest coraz ciezej wrocic do formy?

Gość gość
ja w drugiej ciazy schudłam i wazyłam po porodzie o 7kg mniej niż przed ciążą

Gość gość
ja w drugiej ciazy przytylam mniej, w obu ciazach w ogole malo przytylam, ale jednak po drugiej ciazy skora na brzuchu nie jest juz tak elastyczna i srednio wyglada, ale ja w ogole mam malo elasyczna skore, wiec u Ciebie moze byc zupelnie inaczej

Gość gość
Nie zawsze.Ja w pierwszej przytyłam 27kg,przyczyniło się do tego zatrucie ciążowe. W drugiej 14kg .Obecnie jestem w trzeciej 38 tydz. i 10 kg na plusie.

Gość gość
pierwsza ciąża: + 14 kg, dziecko 2690g, powrót do wagi sprzed ciąży po 1 tygodniu od porodu druga ciąża: + 8,5 kg, dziecko 3270g, powrót do wagi sprzed ciąży po miesiącu od porodu, teraz dziecko ma 4 miesiące, a ja zaczynam tyć (karmię piersią i mam apetyt na słodkie :( )

Gość gość
ja jestem trochę większa tzn np w pierwszej schudły mi nogi i pupa jak szłam do porodu miałam 85cm w biodrach niby przytyłam 10kg ale to chyba wszystko w brzuch poszło wody dziecko itp- bo po porodzie zostały mi tylko 3 kg a po kilku tygodniach byłam już na minusie. Teraz jestem w 29 tyg i chociaż przytyłam tyle samo kg co w pierwszej ciąży do tego momentu to w bioderkach mam już 92cm :_ także w pupę mi nieźle poszło musiałam sobie kupić typowo ciążowe ciuszki w pierwszej nie było potrzeby bo spodnie mi wisiały :) ciekawe jak to się zakończy ;)

Gość gość
upup prosze o jeszcze jakies wypowiedzi

Gość gość
cześć, jestem teraz w drugiej ciązy ale to właściwe jeszcze początek - 4mc, brzuch mi rośnie szybciej niż w pierwszej :( teraz mam taki jak w pierwszej ciąży pod koniec 5mc :( ale na razie przytyłam 2 kg, w pierwszej ciąży przytyłam razem 9,5 kg i wróciłam do wagi sprzed ciązy tydzień po porodzie, zobaczymy jak teraz będzie, mam nadzieję, że podobnie jak w pierwszej ....

Gość gość
póki co to jestem w 32 tygodniu drugiej ciązy, i jesli nic się nie zmieni to bedę miałą 10 kg mniej niż w pierwszej - w pierwszej przytyłam 27 kg (wielowodzie, cisnienie, itp) , dochodziłam do wagi z przed ciąży 2 lata, póki co mam 13 na plusie, ale pewnie jeszcze coś przybiorę....