Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinka1987

co z ciaza data om inna niz usg

Polecane posty

Gość tinka1987

Hej, Wpadam w paranoję, wg daty ostatniego okresu, powinnam być w 9 tyg, jednak miałam nieregularne cykle, ostatnio dużo stresu itp. Byłam na usg 3 dni temu i oto opis - czy wszystko jest ok? "Trzon macicy w przodozgięciu, w jamie macicy pęcherzyk ciązowy o średnicy 6 mm z pęcherzykiem zółtkowym. Echa płodu i ASP nie stwierdza się. Jajnik lewy z ciałkiem żółtym o średnicy 14 mm" strasznie się boje

Gość gość
Nie ma serca bo nie ma echa.Dziwne w 9 tyg juz na sto procent powinno byc.nawet gdyby z USG wyszedł dwa tyg młodsza ciąża takczestojesdt to bylby7 tydz serce juz powinno być

Gość tinka1987
co robić? możliwe że zaszłam później w ciążę niż wskazuje czas om?

Gość gość
Nawet gdybyś zaszła dwa tyg później to maxymalnie to i tak w7 tyg juz serce by było. Wiec idź do innego lekarza bo skoro pechezxyk ma 14 mm to może to puste jajo płodowe. Powinnas zrobić bete i za dwa dni powtórzyć. Bedziesz widziała czy wzrasta prawidłowo czy po prostu nie ma dziecka

Gość tinka1987
bete robiłam co 2 dzień od czwartku i za każdym razem rosła podwójnie. ostatni wynik z wtorku (12.11) - 4071

Gość tinka1987
pecherzyk ma 6mm, pecherzyk zółtkowy ma 14 mm

Gość gość
To dziwne. Jakim cudem nie stwierdzono echa serca. Jedz do szpitala najwyżej posciemniaj ze brzuch cie boli niech zrobią USG czy serduszko jest

Gość tinka1987
jutro mam wizyte u gina. Możliwe, że od zapłodnienia mineło mniej czasu niz 7 tyg??? przez stres

Gość gość
Nie mogło mniej niż 7 tyg bo wtedy byulby juz następny cykl czyli moglabys zaciaxyc w następnym mies czyli to byłby jakiś 3 tydz. Zreszta poczytaj sobie w necie kiedy SA dni plodne

Gość tinka1987
czyli puste jajo płodowe? mam mdłości, tkliwe piersi, smaki

Gość gość
mdlosci w pierwszych tygodniach? chyba przesadzasz

Gość tinka1987
nie, mam mdłości, i źle reaguję na niektóre zapachy np perfum, było tak zanim dowiedziałam się o ciązy (więc nie mogłam sobie "wmówić")

Gość gość
Ale nie ma echa serduszka wiec to mega dziwne bo w 9 tyg juz jest i to bardzo wyraźne. Ja bym jechała juz do szpitala

Gość gość
pewnie ze moglas zajsc pozniej i to duzo pozniej bo przy nieregularnych cyklach nie wiesz kiedy byla owulacja. nie wiesz czy cykl trwa 28,40czy 90dni. nic nie wiesz. zrob bete jeszcze raz jak wzrasta to jest ok ma nej masz tez normy dla danego tyg ciazy wiec odczytaj ktory to jest tydz wg bety.

Gość gość
co to beta

Gość gość
ale przy pustym jaju płodowym organizm zachowuje się jak w zdrowej ciąży ze wszystkimi objawami i przyrostem bety

Gość gość
ale na razie nic przesadzone nie jest! za 2tyg kolejne usg i bedzie wiadomo.

Gość farmaceuuuutka
jak mozna chodzic do lekarza i nie zapytać go- fachowca o ten wynik. Przeciez za to mu placą, a kto pyta nie błądzi. Co z tego ze zapytasz kafeterianki, które nie mają ŻADNEGO wykształcenia w tym kierunku!!! tylko będą cię nakręcać lub się wymądrzać jakby wszystkie rozumy pozjadały!!! a pewnie na co dzień w biurze albo sklepie pracują więc skąd mają wiedzieć. Ja jestem farmaceutą więc sie nie wypowiadam w tym kierunku bo sie najzwyczajniej nie znam na tym, w szkole mnie czego innego uczyli, ale jak ktos przychodzi do apteki po porade, to kazdemu pomoge- za ty mi płacą (tak jak i temu lekarzowi! ) nie wiem czemu w Polsce tak kazdy boi sie lekarzy, to tez ludzie ............