Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola_ib

Długie starania o upragnione dziecko STARACZKI

Polecane posty

Gość gość
dajcie spokoj kurze mozdzki. co to ma byc? staraczka? przytulanko? żołnierzyki?

Gość gość
Ojejku i teraz nasza zbawicielka ma problem bo nie wie oco chodzi...

No hej.Co tam u ciebie słychac?Ja jestem teraz na clo i luteinie,moj mąż przyjmuje Mace.Doje sobie czas do konca roku jesli nie bedzie to chyba znowu inseminacja,Na invitro pójde wtedy jak nie bedzie zadnych szans na zajscie w ciąże w miare naturalnie.Mam teraz doła.Moja bratowa ktora jak lekarz mowi ze to cud ze ma dwoje dzieci i na dniach bedzie trzecie,bo z jej macina to nie powinno zajsc do zapłodnienia a jednak.Za kazdym razem jak chce zajsc w ciąże to praktycznie na zawołanie zachodziła.Nie zazdrosze ale łzy wciskają mi sie do oczu.Zamierzam isc do psychologa,bo ida swieta i znowu życzenia".......i w koncu dzidziusia" a mi jak w gebe.Boje sie tego.Mam juz dosc oczu ktore patrza i sie zastanawiaja "dlaczego oni nadal nie maja dzieci".Brak jakichkolwiek słow.

heh akurat to ja dobrze to rozumiem... mam ochotę przespać całe święta zwłasza że będę musiała zobaczyć się z ciężarną szwagierką u której w czerwcu na ślubie byłam starościną ;/ nie widziałam jej odkąd dowiedziałam się o jej ciąży czyli od początku września;/ póki co musiałam zrezygnować z ginki po roku leczenia u niej heh miałam u niej 3 IUI, nie ma sensu u niej więcej robić;/ teraz odpoczywamy od lekarzy, w styczniu może do nowego pójdziemy... póki co piję zioła o. Sroki nr 3, wcześniej nic nie dały, może teraz będzie inaczej w grudniu mam umówioną wizytę do zielarza, może coś mi powie nowego

ehh dziewczyny, jakie to niesprawiedliwe i trudne, za mną już (a może dopiero) 8 miesięcy :(( i grudzień za chwile...kolejne nadzieje pozdrawiam Paula

Hejka.Jestem w 32 dc i mam drobne plamienia i bole podbrzusza po luteinie ,wkurza mnie taka huśtawka bo albo niech juz przychodzi bo sie mecze tymi bolami albo niech nieprzychodzi,

Gość japonek
Cześć dziewczyny, doskonale was rozumiem. 5 lat walczyłam o dziecko i w końcu się udało. Obecnie 11 tc. Napiszę co mi pomogło. W szczęśliwym cyklu piłam: zioła ojca sroki nr 3 do owulacji wieczorem 1 szklankę Castaganusa 2 tabletki rano do owulacji Olej z wiesiołka 6 tabletek dziennie (po 2 3 razy dziennie) do owulacji Owulacja w 14 dc Od 16go dnia cyklu duphaston 2*1 i okresu nie dostałam. Mąż: Rano kwas foliowy 1 tab i wit c 1 tab godz 11 l-karnityna 1 tab obiad selen 2 tab wit e 1 wit b12 1 tab po obiedzie multivitamina z rzenszeniem godz 16 l-karnityna kolacja salfazil Wcześniej 3 lata starań nic, rozeszliśmy się z partnerem. Poznałam innego i po 3 miesiącach ciąża (poronienie samoistne w 5 tyg) Potem 1,5 roku nic i znowu ciąża ( obumarła w 9 tyg) To moja 3 ciąża i umieram ze strachu każdego dnia.

Bardzo dobrze wiem jak musisz się stresować... Za mną 2 lata starań, 2 poronione ciąże + 1 ciąża biochemiczna. Trzymam kciuki;) dziękuję za Twoją historię, takie rzeczy budują i dają nadzieję! teraz piszę ziółka o. Sroki, zobaczymy.... wcześniej nic nie dały, ale teraz piję podwójną dawkę wczoraj miałam delikatne plamienia, dziś już pomarańczowy śluz, 22dc, nie wiem o co chodzi, nigdy tak nie miałam

Gość gość
hej dziewczyny, tak was czytam i zastanawia mnie jedno - jak to jest, ja dziecka nie planowałam, jeden jedyny raz nie uważaliśmy i proszę, już jestem w 5 miesiącu. a wy kobietki musicie się tyle męczyć, starać :( ale kiedyś w końcu musi się udać, życzę powodzenia !!!!!!

Niestety życie jest bardzo niesprawiedliwe. Jedni chcę, inni nie, często jest na opak... Moja mama zaliczyła 3 wpadki, ja wystarałam się o 2 ciąże które straciłam.

Gość magda2407
hej dziewczyny ja juz 10 miesiecy sie stram ai nic.jestem po hsg i po clo i nic:--(

No jakby mogło byc inaczej oczywiście ze nawiedzila mnie.Miałam dwa miesiace brac clo ale w tym tygodniue zmarł mój tesc i nie miałam głowy do tabletek wiec w tym m-cu nie biore,co ma byc to bedzie.

Andzik będziecie mieć opiekuna w niebie! 28 października zmarł mój dziadek, 1 grudnia robiłam pierwszy test no i wyszedł cień cienia. Teraz jak liczę to jest mniej więcej 4t5d. Wczoraj plamień dostałam pomimo brania luteiny. Na usg jeszcze nic nie widać. Mam leżeć plackiem i czekać co będzie dalej;/ jeszcze w piątek zwalili mi albo na recepcji albo w labo bete bo nie ma wyników! muszę iść w poniedziałek znowu kłuć się i opierniczyć ich za tą betę

Gość gość
I jak tak sobie poczytam tę Wasze wypowiedzi drogie staraczki to mnie radość ogarnia, że jestem ciąży, chociaż nie planowanej, mam tylko 21 lat, chciałam dziecka trochę później, ale jest teraz i mimo wszystko jesteśmy z mężem szczęśliwi. Współczuje Wam, że pomimo tak długich starań nie udaje się :( nie poddawajcie się ! Życzę Wam z całego serca, żebyście zobaczyły te wymarzone dwie kreseczki i donosiły całą ciąże i mogły się cieszyć swoimi maleństwami :)

hej my też sie z mezem staramy o dzidziusia i przy tym zaczełam prowadzić karte temperatur , ogolnie to mam nie regularne cykle czasem 30 a czasem wiecej . i mam takie pytanie odnosnie tego mojego wykrsu było by wszystko ok bo miałam na poczatku normalna temp od 36,5 do 36,15 potem skok do 37,24 ale i w tym dniu miałam tez gorączke z rana 37,10 potem wziełam gripeks i goraczki wiecej nie miałam potem 3 dni 36,6 ale nastapnie do dnia dzisiejszego spadła dziwnie do nawet 36.10 dodam ze od skoku to mam katar , czy katar moze obnizyc temperature , a tak bardzo bym chciała byc w ciązy bo przed skokiem i w dniu skoku i dzien po skoku był stosunek . poradzi mi ktoś co o tym mysleć ???

Gość zuzia00
lolia ib a moze masz plamienie implantacyjne???

Gość gość
hej drogie staraczki... staramy sie z partnerem juz trzeci miesiac...z niecierliwascia czekam na wynik...to czekanie to wiecznosc...bardzo sie boje ze znowu nic nie wyszlo