Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina300

pomóżcie bo zwariuje testy a objawy faktyczne ciąży

Polecane posty

Gość Karina300

WItam Serdecznie A więc tak dokładnie w lipcu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne ostatni okres tabletkowy był 28 lipca. Okres po odstawieniu tabletek wystąpił 28 września lecz nie wiem czy był to do końca okres bo zaczęłam krwawić po stosunku i trwało to 5 dni, następnie zdarzyła mi się mała wpadka podczas stosunku pękła prezerwatywa więc następnego dnia postarałam się o tabletki antykoncepcyjne Mikrogygon 21 i wykonałam metodę yuzpe czyli wzięłam 4 tabletki potem kolejne 4 po 12h. nie czułam się po nich najlepiej, Po tygodniu od tej metody dostałam krwawienia które trwało również kilka dni i również wystąpiło ono po stosunku... było to dokładnie 14 października. Do tej pory nie dostałam żadnego krwawienia ostatni stosunek miałam 25 października... Po czym 6 listopada wykonałam test z krwi beta hcg wynik negatywny 2,0mlu/ml czyli ciągle ten sam. Następnie 13 listopada czyli 2 dni temu wykonałam zwykły test płytkowy który również był negatywny. Do tej pory okresu brak. Mam wszystkie objawy ciaży piersi bolące wrażliwe na dotyk jakieś sutki powiększone okromne nudności częsty ból głowy jak i częste oddawanie moczu, straszne osłabienie i zmęczenie ostatnio też spuchły mi ręce i stopy bez powodu, kucie w jajnikach no i co najgorsze mam jakąś depresje chyba bo ciągle chodzę w złym nastroju i sama nie wiem czemu A moje okrey nigdy nie były regularne jedynie te sztucznie wywoływane tabletkami anty... Dodam też, że jestem na diecie, więc bardzo malo jem od ponad 1,5 miesiąca może ma to jaiś wpływ nie wiem ;/ Proszę powiedzcie mi czy testy które wykonałam dają po takim czasie od stosunku wiarygodny wynik ? Zamierzam w poniedziałem przejść się do lekarza i sprawdzić to;/. prowadzę bardzo stresujące życie, jestem totalnie samotną mamą 1,5 rocznego dziecka...

Gość gość
zrób sobie bete wtedy bedziesz miec pewnosc...

Gość gość
rozwalilas sobie gospodarke hormonalna wpierdalajac 8antykonceptow na dobe to teraz cierp kretynko

Gość Karina300
robiłam bete 13 dni po ostatnim stosunku wynik negatywny lecz może było jeszcze za wcześnie ? ... A co do tych 8 tabletek musiałam je wziąć gdyż nie miałam możliwości iść do lekarza po normalną tabletkę mam na myśli POSTINOR...

Gość gość
jak jestes totalnie samotna matka to z kim wspolzyjesz?? ;/

Gość mamaanna
Spoko. Przy takim traktowaniu swokego organizmu nigdy nie zajdziesz :-\ Po cholerę odstawiałaś tabletki?

Gość gość
jak to jest mieć aż taką chcicę? Gdzie się ma głowe? Ja mam stabiną sytuację i ogólnie bardzo chcec 2 dziecko, ale teraz chcę wrócić do pracy i nie ma mowy żebym współżyła bez zabezpieczenia, w ogóle nie ma takiej sytuacji. A ty czym myślałaś? Zastanawiałaś się nad tym że mogłaś zaszkodzić potencjalnie poczętemu dziecku?

Gość Karina300
Nie napisałam tu po to, aby się żalić czy tłumaczyć i opowiadać z kim sypiam, niektórzy w życiu mają lepiej niektórzy gorzej i myślę, że Ci z gorszymi problemami- doświadczeniami potrafią więcej zrozumieć, a więc ja po prostu oczekiwałam odpowiedzi od kobiet które były w podobnej sytuacji i mogą napisać coś w ogóle w tym temacie sensownego ( chodzi mi oczywiście o objawy-testy-ciąże, a nie o sprawy prywatne oceniając kogoś po przeczytaniu zapewne ostatniej linijki wypowiedzi ). Nie napisałam tu tego po to, aby zostać oceniana jaka to ja jestem i jaką to 'chcice' trzeba mieć, aby kochac się bez zabezpieczenia, napisałam to po to gdyż słyszałam, że stresujące życie może również wpływać na opóźnienie miesiączki.

Gość gość
Autorko proponuję iść jutro na betę skoro ostatni sex był 25.10 , myslę że nie jesteś w ciązy i badanie tylko potwierdzi, A do reszty komentujących - wszystkie takie mądre i przewidywalne? po co piszecie jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia?

Gość gość
beta 2dnia po zaplodnieniu daje 100% pewności

Gość gość
Namieszałaś w organizmie i takie są tego skutki. Wszelkie objawy to efekt działania hormonów. Zrób betę ale moim zdaniem żadnej ciąży nie ma. Umów sie do gina na wizytę tak czy owak.

Gość Karina300
Czekam do poniedziałku, gdyż wybieram się do ginekologa. Ta niepewność mnie wykańcza tym bardziej, że ja po prostu czuje, ze to ciąża niestety :( mam lekkie bóle w podbrzuszu jak i bóle jajników... W pierwszej ciąży również to miałam i praktycznie to skłoniło mnie do wykonania testu lecz, gdy wykonałam 2 testy zwykłe płytkowe od razu była druga krecha uwidoczniona i pojawiła się wraz z biegiem testu... Tym razem może jeszcze za wcześnie na testy ;/ o pierwszej ciąży dowiedziałam się w 5 tyg...

Gość malaga55
To gratulujemy, ja staram się już ponad rok i nic...

Gość pyszczek12
mysle ze moglas zajsc a pozniej åporonic..poziom hormonu spadl ale jedziesz na tyrybie bezmiesiaczkowym...coas takiego

Gość Karina300
ale to chyba w takim wypadku bym krwawiła mocniej i boleśniej ...

Gość gość
jak test z krwi 13 dni po stosunku nie wyszedł to na pewno nie jesteś w ciąży. Dieta + tabletki - to dla tego źle się czujesz, a stres też robi swoje i wzmaga "objawy"