Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sex przyspiesza poród

Polecane posty

Gość gość

czy którejś z was sex w okolicach terminu wywołał poród czy to tylko taki mit że to może przyspieszyć poród?

Gość gość
Sperma zawiera enzymy "zmiekczajace" szyjke macicy, przy czym nie nalezy sie stresowac tym, ze wywola porod jako taki zanim dziecko "uzna", ze juz czas. - Tyle z mojej ksiazki nt ciazy. Trudno o jednoznaczna odpowiedz

Gość gość
niby to prawda ale mi pomogło pastowanie podług na czworaka . Na drugi dzień urodziłam :)

Gość gość
Mnie nie pomógł... Powodował tylko częstsze skurcze przepowiadające.

Gość gość
Porod MOZE przyspieszyc ale nie musi sperma i orgazm. Sam sex nic nie zdziala:P

Gość gość
w ciąży uprawiałam seks codziennie, a często nawet dwa razy dziennie i co? guzik! urodzilam tydzien po terminie. nie miałam ŻADNYCH skurczy przepowiadajacych ani nic z tych rzeczy.

Gość gość
Ja to samo co autorka wyżej. Urodziłam 2 dni po terminie, ale co to za data 1.11 :D 🖐️

Gość gość
to ja z 15.21 jak czytam że niektóre pod koniec ciąży uprawiaja seks z prezerwatywa bo sperma wywołuje poród to mi sie śmiać chce. jak w dniu na który miałam termin byłam u lekarza na wizycie to żeśmy sie śmiali że szkoda że to tak nie działa bo już jakoś od 34tc mi mówił że na 95% urodze po terminie o ile wg nie doczekam wywoływania. na szczęście urodzilam dzień po zgłoszeniu sie na oddział, zanim zaczęli wywoływać. a jeszcze dzień przed porodem inny lekarz mi mówił że jeszcze z tydzien z brzuchem pewnie pobędę.

Gość gość
u mnie przyspieszyl, a może nie, może po prostu nadszedł czas? w każdym raie 4 dni po terminie porodu o 22 był seks, o 2 obudziły mnie skurcze i o 23 urodziłam :)

Gość gość
a u mnie nie było seksu a orgazm w 35tc - po dobie okazało się że mam rozwarcie na 2,5 cm i ledwo dotrzymali mnie do 36tc

Gość gość
A u mnie zadziałało. Tak przynajmniej zbiegło się w czasie. O 5.30 było małe co nieco O 6.30 odeszły wody o 9 dzidzia była na świecie.Poród też jakis straszny nie był.I to jeszcze idealnie w dniu wyznaczonym jako termin:)

Gość gość
A mi nie pomoglo nic byla zdrowo po terminie z rozwarciem itp.A szorowanie podlog ,mycie okien,sex I masaz szyjki ...nic nie pomoglo.

Gość gość
U mnie było bzykanko codziennie a urodziłam tydzień po terminie.

Gość gość
Lepszy niż klasyczny zaczyna byc wirtualny seks. Często korzystam z http://seks-telefon24.pl/ fajne dziewczyny maja, wiem z kim rozmawiam i są to naprawdę piękne dziewcyzny!

Gość gość
jaka głupia baba co ją tak śmieszy, że "niby" seks i sperma wywołują poród :O Mogą wywołać, pewnie, że mogą. Jak ktoś ma predyspozycje do rodzenia przed terminem, bo szyjka się skraca, rozwarcie robi, to taki seks przyspieszy jeszcze poród i tyle. A że ona akurat pozamykana na 4 spusty, to nie działało na nią, I dlatego ją to śmieszy, że na innych działa :O :O :O Pustostan oceniający ogół po jednym przypadku, swoim własnym :O :O :O

Gość gość
A może ktoś ma ochotę na naprawdę zboczone zabawy przez telefon? Anal sama dziurka w tyłku i pośladki. Jestem Żaneta z http://tele-amatorki.pl/ , moja fotka to ta trzecia od góry:) Uwielbiam sex telefon o analu bo to mega mnie podnieca i tylko w ten sposób osiągam orgazm.

Gość gość
Jak wam nie wstyd dzifki rozepchane. Marne jak noc listopadowa.