Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabkowanie ile trwa

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o czas od pierwszych objawów (ślinienie, gryzienie, niespokojne noce), do pojawienia się pierwszego ząbka....

Gość gość
moja zaczęła sie slinic i pchać raczki do buzi jak miala 2mies. później już pchala wszystko po kolei. spala dobrze ale co jakiś czas ma takie 2-3 noce że nie śpi i zawsze myślę że może wkoncu wyjdzie jakiś ząb a tu dalej nic. ma 8 miesięcy.

Gość gość
No mój wlasnie skonczyl 7 m-c i po prostu ślini się na potęgę, wszystko gryzie i zaczął się budzić w nocy, a wcześniej ładnie przesypiał więc wydaje mi się, że to TEN moment. Zastanawiam się tylko, ile to może potrwać aż pojawi się ten pierwszy ząb.

Gość gość
no różnie bywa. moja teraz miala 6dni że ciągle marudzila, jeden dzień miala gorączkę a w nocy co chwilę budziła sie z płaczem. myślałam że to już naprawę żeby bo jeszcze taka Marudna nigdy nie była, a jak już to jeden dzień a nie 6. no ale nic. znow grzeczna i noce spokojne a zębów dalej nie ma.

Gość gość
Roznie. Moj slinil sie tez od 2 miesiaca i nic poza tym a potem dwa dni noespokojnej nocy i zabek. 2 kolejne spokojne i trzecia harcorowa,cala z noszeniem na rekach i spaniem na nich i rano sliczny drugi zabek:)to bylo pod koniec 4 miesiaca. Pozniej cisza i co raz wieksze slinienie i poza tym nic,moze troche bardziej kreciolkowa noc i trzeci zabek. A teraz slini sie jak buldog,kapiemu litrami,noce ujda chociaz dzis poplakiwal kilka razy przez sen i wypatruje kolejnego. Pewnie na dniach sie przebije.

Gość gość
A dodam,ze juz chyba miesiac minal od tego trzeciego. Juz prawie caly tamten wyszedl a tego kolejnego nie widac.

Gość gość
Mój podobnie, ślinił się od dawna, a gdy zaczął być niespokojny, nie mógł wieczorem zasnąć i budził się w nocy jęcząc to do wyjścia pierwszego ząbka minęło może 2-3 dni.