Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ela1982

JESTEM W CIAZY I CHCE PRZESTAC PALIC PAPIEROSY

Polecane posty

Gość ela1982

Pomozcie dziewczyny probowalam roznych sposobow mam nawet e-papierosa ale to nic nie pomaga jestem w 13 tyg ciąży jak wam udało się przestać proszę o pomoc

Gość gość
no to przestań, znjaoma paliła w ciąży dziecko urodziło się z ciężką wadą serca po porodzie trafiło na stól operacyjny, do tego ma porażenie mózgowe, jest rośliną do mkonca zycia, stwarzasz zagrozenie dla zyci i zdrowia swojego dziecko to chyba wystarczający argument

Gość gość
zacznij ssać landrynki moze to ci pomoże

Gość gość
poprostu nie palisz i koniec i nie ma co sie nad soba rozczulac. Ja zaszlam w ciaze w maju w czerwcu zrobilam test i od tamtej pory nie pale! bo wiem ze moje dziecko paląc moze sie urodzic chore a tego bym sobie nie darowala. Chyba nie ma lepszego argumentu!

Gość gość
e papisros?? kobieto kto ci to doradzil mi lekarz powiedzial ze to jeszcze gorsze w ciazy. nie pal i tyle

Gość gość
Męczysz swoje dziecko. Położna mówiła że u kobiet palących łożysko ma czarne smugi martwe pola. A łożysko to tlen pokarm dla noworodka. Dlatego u palących matek rodzą się mniejsze dzieci. Niedotlenione i niedożywione. Mało Ci?

Gość gość
No świetnie palisz w pierwszym trymestrze tworzą się teraz wszystkie organy jak coś będzie nie tak to Twoja zimą. Poza tym łożysko szybciej zacznie się starzec może się okazać ok 30tyg że jest niewydolne i urodzisz wcześniaka bo niewydolne łożysko to brak pokarmu i tlenu.

Gość gość
Ja palilam, gdy dowiedzialam sie o ciazy, z tych emocji (pozytywnych) palilam jeszcze wiecej. Kolo 10 t.c. jednak zwymiotowalam po papierosie i odstawilam palenie z dnia na dzien. Biorac pod uwage wczesniejsze 4 lata palenia, dziecko rozwijalo sie ksiazkowo, nie mialam zadnych problemow z ciaza - dziecko urodzilam duze i silne, ponad 4 kg mialo. W tych czasach wszystko zwala sie na palenie, a chore, male dzieci rodza rowniez kobiety niepalace. Moj dziadek palil cale zycie, a umarl na cos zupelnie innego, co z paleniem nie mialo nic wspolnbego.

Gość gość
Palilam wlasnie w 1 trymestrze, potem rzucilam i jakos na ciaze i dziecko nie mialo to zadnego wplywu-lozysko idealne, duzo, przejrzystych wod plodowych, dziecko urodzone w 40 t.c., duze i silne, wazylo 4200 i mialo 60 cm.

Gość gość
Do Autorki i kobiet które paliły i się tu wypowiadają. Po ile fajek paliłyscie ile palisz Autorko. Może trzy dziennie to nie to samo co 15 . Fajnie się mówi paliłam i jest ok. Ale w końcu gościu przestałas. I dobrze. Łożysko tworzy się później.