Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wstyd nie mieć znajomych

Polecane posty

Gość gość

i głupio?

Gość gość
to nie jest wstyd. większość ludzi w nowym miejscu nie ma na początku znajomych.

Gość gość
nie jest wstyd Większość z tych co ma dużo znajomych to ludzie na jakiś stanowiskach których łączą relacje z innymi w sensie że ktoś załatwi ci coś a Ty jemu itp... wiadomo że w niektórych środowiskach są też "znajomi od wódki" ale o patologiach nie będziemy mówić

Gość gość
to dlaczego dużo osób mówi w kłotni ''a bo ty nie masz znajomych''? :D

Gość gość jeden i pól
niektórzy uważają, że jak ktoś nie ma potrzeby mieć znajomych, przyjaciół, to jest złą osobą bo nie lubi ludzi, a nie bierze pod uwagę, że ludzie są rózni , jedni potrzebują towarzystwa a inni nie

mi jest głupio przed rodziną (trochę) i jak kogoś poznaję, ale nie trzeba o tym mówić:) po prostu jest się nietowarzyską osobą i tyle.

Gość gość
mi tam nie zależy czy ich mam czy nie jestem egoistą

Gość gość
brokenside też nie masz żadnych znajomych? :(

nie wiem co rozumiesz pod pojęciem zanjomi, bo znam wiele osób z racji... no życia. ale miałam poaru znajomych, których straciłam (po części) choć chyba nie żałuję, bo raczej mnie nie szanowali. trudno jest mi zdobyć szacunek u ludzi, co jest związane z sytuacją w domu i zaburzeniem osobowości.

Gość gość
brokenside znajomi w sensie czy masz takie kumpele że możesz z nimi gdzieś wyjśc

no tak, kumpli ze dwóch i kumpele, jak bym zadzwoniła i wyżebrała, a tych paru znajomych, co postawiliśmy na siebie krechę to też w sumie mogłabym z nimi wyjść, ale to będzie sztuczne i to raczej oni mi narzucą gdzie, a jak już gdzieś jesteśmy (cały czas mowa o tych straconych) to jestem jakby niewidoczna i chyba za długo to tolerowałam. dla mnie najważniejszy jest honor, potem ewentualni znajomi czy ewentualny związek.

Gość złosliwy zbyszek
znajomi sie pojawiaja i znikaja, pojawiaja i znikają... wazni są przejaciele a nie znajomil..lepeiej miec 2 przyjacioł niz 200 znajomych na fejsie...pamietaj to!

Gość gość
tak takich znajomych bo chodziło się do szkoły z nimi , bo pracuje się z nimi i gdzieś tam spotyka to pewnie każdy ma ... ale tacy znajomi to nikt !!!!! to bez sensu przechwalać się że ma się znajomych ...a co to znajomy z podstawówki do której chodziłeś lat temu tyle..... Mam takich znajomych z którymi pracuję w jednym budynku a naprawdę wcale się nie znamy , nie przyjaźnimy a niby znajomy bo dzień dobry czy cześć mówimy .... A poza tym ludzie którzy wolą spędzać czas samotnie, w ciszy lub w bardzo małych gronie z domowych warunkach nie mają zbyt dużo znajomych .... W trakcie życia spotykasz różnych ludzi i czasem różne więzy łączą was bo ktoś ma cię w notatniku , bo możesz coś mu załatwić - a to po prostu czysta interesowność ale tacy są właśnie ludzie .... Prawdziwe przyjaźnie zawiera się w dzieciństwie i młodości ...potem tylko są układy , sztuczność i coś za coś ...lub na pokaz ....

Gość gość
mi jest wstyd ;/