Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violetwoman

czy moge byc bezplodna czy przesadzam

Polecane posty

Gość violetwoman

Witam, od dwoch lat sypiam regularnie z partnerem, i nie moge zajsc w ciaze. Sypiamy czasami nawet dwa razy dziennie, albo co dwa dni.Nigdy sie nie zabezpieczamy.Przez te dwa lata ani razu nie udalo sie zajsc w ciaze.Mam 22 lata, okres ciagle mam w inny dzien niz sie spodziewam.Zaczyna mi przychodzic mysl do glowy czy moge byc bezplodna,skoro na tyle razy NIC.wydaje mi sie ze to przez hormony, nieregularny okeres. Martwie sie;(

Gość gość
Nie sypiaj tylko się r***aj.

Gość japanesspaaaa
na pewno będziecie mieli problemy z poczęciem co już widać, ale jeżeli się przebadacie i podejmiecie leczenie możecie zostać rodzicami. Radzę zacząć jak najszybciej bo to nie jest wcale łatwe i najczęściej trochę trwa. I nie u jakiegoś ginekologa z małej mieściny tylko w klinice specjalizującej się w tym, bo szkoda na co innego marnować pieniądze. Pozdrawiam, głowa do góry

zastanawiam sie jak wielki wplyw ma na to wszystko moja nieregularna miesiaczka? moze to wina hormonow i stresu? :(. nie chce brac tabletek antykoncepcyjnych na regulacje cyklu miesiaczkowego itp. Duzo osob mowi ze dobrym sposobem na regulacje miesiaczki jest branie lekow z hormonami ale ja nie chce brac hormonow. jakies opinie??

Wazne jest byscie oboje sie przebadali. Twoje nieregularne cykle moga zdecydoanie byc powodem ale niekonicznie-moze byc inny powod.

Gość gość
pewnie masz zaburzenia hormonalne i przez to cykle bezowulacyjne nie bardzo rozumiem po co ktoś sypia bez zabezpieczenia skoro nie planuje dziecka jeszcze bardziej nie mogę zrozumieć czemu mając nieregularny okres i nie zachodząc w ciążę nie byłaś jeszcze u gina by zrobić badania hormonalne kto normalny sypia bez zabezpieczenia w wieu 20 lat ?

Gość agnieszka876543
kochana ja starałam się o dziecko 6 lat :) i się doczekałam :) przez te lata leczyłam się, masa badań, hormonów, miałam dwa zabiegi in vitro - nie udane, pół roku po in vitro zaszłam w ciążę naturalnie, i tak się rozpędziłam, że za rok miałam kolejne dziecko :) Zdrowej parze daje się rok regularnych starań, jeśli po roku się nie uda to trzeba wybrać się do lekarza. Powinniście się zbadać oboje. Ty hormony i monitoring cyklu, obserwacja owulacji, on powinien zbadać swoje nasienie. W dzisiejszych czasach zajście w ciąże graniczy z cudem... Nie jest to łatwe jakby się wydawało.

Gość gość
Kobiety sa po hormonach,lekach poronnych,spiralach i dlatego mają problemy z ciążą.Młode dziewczyny po bzykaniach szybko są w ciąży,której się pozbywają.Stad te problemy.

Gość gość
Pierd**sz jak pokręcona ty wyżej: ja jak autorka nigdy nie brałam hormonów ani nie zabezpieczałam się w inny sposób niż guma a zaczęłam starania w wieku 22 i urodziłam dopiero w wieku 27.

Gość gość
Czytaj forum "escapelle" i zobaczysz jak działają dziewczyny po r*****iu.

Spokojnie, nie po to zaczelam watek aby sie klocic. DZIEKUJE za mile i dobre porady, mam 22 lata a NIE 20. Sypiam z mlim partnerem bez zabezpieczen dlatego ze go nie potrzebuje, jak bede w ciazy bede bardzo szczesliwa. zrobie tak jak mi radzicie, przebadam sie i mam nadzieje ze jest ok. Ze to wina stresu,emocji a nie bezplodnosci. :)

Gość gość
Może otwierasz nie tę dziurę

Gość gość
ja 2 lata sie starałam bo bardzo bardzo chciałam zajść.miałam juz dość wypatrywania @ i objawów.Odpuściłam totalnie i tej kolejnej @ nie dostałam-okazało się ,ze zaszłam w ciążę,bo całkiem odpuściłam,wyluzowałam .Coś w tym było.Dziś mam wspaniałą trójkę odchowanych ju dzieciaczków.W kolejne ciążę zachodziłam w 2 cyklach starań-szybko,tyle,że obowiązki sprawiały ,że nie byłam już skupiona tylko na objawach,wyczekiwanych dniach płodnych i zbliżającej się@.Wszystko będzie ok. staraj sie całkiem poddać ,wyluzować,skupić na innych rzeczach.Powodzenia:)

Gość kasiorekk3
Jeżeli macie wątpliwości co do bezpłodności to zachęcam w pierwszeństwie do lektury artykułu https://adamed.expert/bezplodnosc-i-nieplodnosc/ ponieważ wiele ludzi myli bezpłodność z niepłodnością, a wbrew pozorom to wcale nie jest to samo:)

Gość zuzaqaz
Dokładnie ludzie bardzo często mylą pojęcie bezpłodność i niepłodność a to różnica czytałam ten artykuł na adamed.expert także polecam wszystkim co mają problemy z zajściem w ciążę

Gość Cleo1976
Pewnie masz nieregularnie owulację i być może nie trafiacie w dni płodne.Spróbuj poobserwować swój cykl przez co najmniej 12 miesięcy.Czy obserwujesz zmiany śluzu (mokro-sucho, biały-przejrzysty) i wzrost temperatury przed miesiączką.Albo testuj się testami owulacyjnymi z moczu lub śliny.Wybierajcie na współżycie najbardziej płodne dni.Jeśli po roku takiego postępowania nie zajdziesz w ciążę, idź do lekarza.

Gość tosiaczek43
Dokładnie bezpłodność czasem nawet bardzo często jest mylona z niepłodnością także warto poczytać to https://adamed.expert/bezplodnosc-i-nieplodnosc/ tak dal rozjaśnienia sytuacji. A później udać się do lekarza, nie ma się co na przyszłość martwić