Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość FleurDuMal

Bulimia potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość FleurDuMal

Witam serdecznie wszystkich! Ostatnimi czasy szukałam dobrego forum by zacząć ten temat i sobie przypomniałam, że kilka lat temu założyłam tutaj konto i całkowicie zapomniałam o nim. Tak, pamiętam te czasy kiedy na tym portalu się pojawiłam - czasy kiedy zaczął się mój problem z bulimią. Mam 17 lat - tak, nie jest to wiele żeby mieć już na tyle poważny problem co ja. Moja "przygoda" z bulimią zaczęła się jakoś na przełomie pierwszej a drugiej gimnazjum kiedy miałam 13/14 lat. Chciałam po prostu szybko schudnąć, ponieważ wszyscy mi dogryzali - ważyłam wtedy bodajże 84kg przy 165 wzrostu. Zaczęłam wymuszać wymioty coraz częściej i częściej. Teraz mam 172cm wzrostu i waga mi się cały czas waha między 68 a 72 kg. Mam do usunięcia dwie dolne siódemki bo przez kwas żołądkowy są zniszczone okropnie, zżółkłe zęby, ostre zapalenie przełyku, widoczny objaw Russela na dłoniach, zniszczone włosy i ciągłe sińce pod oczami. Średnio na dzień wymuszam 3 razy wymioty i średnio raz na dwa tygodnie połykam 15 tabletek Dulcobisu. Czasami wymiotuję krwią. Zdarzało się również, że ze smutku, żalu, złego samopoczucia i wyrzutów, że niszczę sobie całe życie okaleczałam się. Mam problem w rodzinie, przez co często opuszczam szkołę gdyż całymi dniami płaczę. Ostatnio powiedziałam mamie, że mam ogromny problem i poprosiłam o zarejestrowanie mnie najpierw do lekarza rodzinnego a następnie o skierowanie do psychiatry. Pragnę by trafić na oddział psychiatryczny w Szczecinie, ponieważ wiem, że w mojej mieścinie jakieś rozmowy z psychologami czy psychiatrami niewiele zdziała, ponieważ potrzebuję kontroli 24h na dobę a tego tutaj nie dopilnują. Muszę się oduczyć wymiotować i brać tabletki przeczyszczające i musi mi ktoś w tym pomóc bo w innym wypadku sobie całkowicie zniszczę zdrowie. Okropnie się boję, co się stanie jeżeli się z tego nie wyleczę. Myślicie, że jest szansa, żebym dostała skierowanie na oddział psychiatryczny?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować