Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to jest uczulenie na nabial tradzik niemowlecy czy cos innego

Polecane posty

Gość gość

moja corka ma 6 tygodni w 4 tygodniu zaczely jej wychodzic na twarzy kropki przy dotykaniu sa jak kaszka i robia sie czerwiensze te obsypane miejsca. Na poczattku wyszlo na policzkach. Myslalam ze to tradzik niemowlecy. po kilku dniach wyszlo na klatce piersiowej i na ramionkach. Kupki sa ok, musztardowe, karmie piersia. Czasem raz na 2 dni troszke zielone ale sluzu ani krwi nie ma.3 dni temu odstawilam nabial. Wysypka nie znika. jedynie na dworze od chlodu robi sie bledsza ale co sie dotkniemy do buzi to czerwone. Jutro idziemy na szczepienie i zobacze co powie pediatra. Co to jest? Tradzik uczulenie na nabial? Na proszek chyba nie(piore w plynie lovela i wlaczam plukanie antyalergiczne). na nogach pupie rekach wysypki nie ma. Te kropki maja czubki, nie sa to plamy. Tylko jest ich bardzo duzo. Potem wrzuce zdjecie(za jakas godzine, dwie) moze bedzie latwiej zidentyfikowac.

Gość gość
aha i najpierw kapalam ja w hippa plynie baby sanft czy jakos tak. od 2 dni w oilatum baby (kremem tez smarowalam) i nic , nie schodzi. Przegrzewana tez nie jest temp max w mieszkaniu 21,5 stopnia. W domu ja ubiearm w body z krotkim rekawem bluzka spodenki skarpetki. Na noc sam pajac bo jest duszno w sypialni.

Gość gość
Moja córka miala to samo i lekarz mówił ze to wysypka kontaktowa. Pod wpływem dotyku czy ciepla robilo sie czerwone . JA smarowałam mascia alantan. Lekarz kazal tez wygotować porzadnie pieluszki tetrowe na nich klasc glowe dziecka .

Gość gość
oooo na to nie wpadlam, zastosuje sie do twojej rady bo widze ze pod wplywem dotyku te miejsca robia sie czerwiensze, tylko na klatce piersiowej tez jest, a tam nie dotykamy jej-jedynie ubranka ja dotykaja, chyba bede musiala prac na wyzszej temp.

Gość gość
Wygotuj te ubranka i wstaw na dodatkowe płukanie . I jeszcze jedno jak ktos bierze dziecko na ręce to pilnuj zeby buźka dziecka dotykała pieluszki tetrowej a nie np bluzki która ktoś ma na sobie .

Gość gość
tez mielismy dokladnie to samo co opisujesz i tez wszystkie mozliwe sposoby poszly w ruch ale niestety pomogl nam dopiero dermatlog i to przy trzecim podejsciu bo dwie wczesniejsze masci jeszcze pogorszyly