Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

plamienie implantacyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam . Około 13 dni po stosunku zaczęłam krwawić (4 dni przed spodziewaną @) , nie jest to obfite krwawienie ale też nie skąpe . Towarzyszył mi przy tym ból brzucha (nie cały czas) a przed pojawieniem się tego 'plamienia' miałam zwykłe dolegliwości jak na miesiączkę . Moje pytanie zatem brzmi czy to mogły byc krwawienia implantacyjne ?

Gość gość
Może tak a może nie 50/50

Gość japanesspaaa
jestem w 10 tyg ciąży. O ciąży dowiedziałam się 7 dni przed terminem spodziewanej @, bo o dziwo test już pokazał. Na 3 dni przed terminem @ dostałam plamienia. Trwało 2 dni, bolał mnie też brzuch.Podejrzewam, że było to właśnie plamienie implantacyjne. Trzy dni pozniej lekarz potwierdził ciążę.

Gość japanesspaaa
Wiedziałam, już o ciąży więc bardzo się bałam jak zobaczyłam

Gość gość
Wiesz cieżko powiedziec, ja w cyklu w którym zaszłam w ciąże miałam takie plamienie. Wystąpiło po stosunku około 16 dnia cyklu - czyli nie miałam owulacji tak jak to wyliczyłam a wcześniej. Wydawało mi sie ze moze zbyt ostro sie kochaliśmy a pozniej dowiedziałam sie o ciazy :) było to tak ze najpierw było trochę czerwonej jasnej krwi a potem trochę brązowej trwało to moze 1,5 do 2 dni i to nie było właśnie krwawienie a plamienie.

Gość gość
Co za tępaki! SKORO TEST WYKAZAŁ CIĄŻĘ tzn.że zarodek się JUŻ zagnieździł; przed zagnieżdżeniem hormon ciążowy hcg ( który pokazuje pozytywny test) nie jest wytwarzany!

Gość gość
Japanesspa nie mogłeś dostać plamienia implantacyjnego po pozytywnym teście, zaszłas wcześniej test mógł pokazać a potem miałaś lekkie plamienie pseudomiesiaczkowe takie pozostałości na przyszła miesiączke. Najpierw jest implantacyjnego a pozniej jest wydzielanie hormonu.

Gość gość
Okres ci się zaczyna!

Gość gość
test zrobilam dzień przed wystąpieniem krwawienia i był negatywny . Warto powtórzyć test po zakończeniu domniemanego plamienia ?

Gość gość
"Warto powtórzyć test? " - Tak jaby robienie testu miało coś zmienić. NIE. NIE WARTO. Ciąża jak ma być to będzie. A sam pozytywny test to jeszcze nie ciąża i tak trzeba czekać na potwierdzenie przez lekarza (zarodek, serduszko).

Gość japanesspaaa
Jak powiedziałam dla lekarza o tym plamieniu to powiedział, że to właśnie implantacyjne bo proces zagnieżdzania zarodka trwa jakiś czas to nie jest tak, że on lokuje się dzień i już

Gość japanesspaaa
ale ja tam nie wiem lekarza mam bardzo dobrego

Gość martyna25555
a ile dni po owualcji wystapilo u was takie plamienie?

Gość japanesspaaa
u mnie 10 dni po owulacji