Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozwoliłybyście pełnoletniej córce na tygodniowy wyjazd za granicę z mężczyzną

Polecane posty

Gość gość

Moja córka związała się pół roku temu z pewnym mężczyzną. On ma 30 lat i jest Brazylijczykiem. Przez 7 lat mieszkał we Włoszech w Rzymie, a od 2 lat mieszka i pracuje w Polsce. Córka opowiadała, że on mówi po polsku całkiem dobrze jak na obcokrajowca. Pokazała mi też jego zdjęcia i muszę stwierdzić, że wygląda dziwnie. Ma taki wyraz twarzy dziecka z dwu dniowym zarostem, krótkie, czarne włosy, dość mocno rozwiniętą muskulaturę, ciemniejszą karnację.. Średnio mi przypadł do gustu. Córka chce go dzisiaj do nas przyprowadzić na obiad żebyśmy się poznali i jestem tym zażenowana. Dodatkowo on jest sierotą. Nie podoba mi się on i ten związek, po za tym córka jest dla niego za młoda! Ona ma dopiero tylko 19 lat. To nie jest mężczyzna dla niej bo jest znacznie starszy, w dodatku z bardzo daleka. Córka powinna znaleźć sobie jakiegoś chłopca w podobnym wieku. Ten związek nie jest dla niej dobry i nie wróżę mu dobrej przyszłości. Oby tylko dzieci z tego nie było. Najgorsze jest to, że on jej bardzo zawrócił w głowie. Nawet nie dawno chwaliła mi się, że planują wyjechać do Rzymu na święta, sylwestra, chcą też tam spędzić jego urodziny, które ma 1 stycznia. Wrócą po Nowym Roku. Jak ratować sytuację i wybić córce te dziwne pomysły z głowy? Przecież on może jej zrobić coś złego podczas tego wyjazdu. To zły pomysł. Ratunku!

Gość gość
A niby jak można jej zabronić ?

Gość gość
tak zły pomysł i może zrobić jej coś złego też bym córce nie pozwoliła

Gość gość
czy naprawde nie masz znajomych/przyjaciol zeby ci doradzili ze musisz na kafe pisac?

Gość gość
to, ze tobie sie nie podoba nie znaczy, ze i jej nie musi. Poza tym pozwolic? W tej chwili to malo masz juz do powiedzenia

Gość gość
Ale ten wyjazd to naprawdę nie najlepszy pomysł. On może jej coś zrobić. On mieszkał w Rzymie tyle lat, zna to miasto, a moja córka nie.

Gość gość
kobito nie masz nic do powiedzenia juz! twoje zarzuty da z czapy,nielogiczne i absurdalne. Bo mina, bo nie polak. Powiedz corce co sadzisz to zobaczysz ile twe zdanie znaczy. Dorosla pannica na wydaniu a ta bedzie jej facetow wybierala. Psychiczna,toksyczna mamuska. Kobito opanuj sie.

Gość gość
A co Ty masz do pozwalania...jest dorosła,odpowiada za siebie.

Gość gość
acha, czyli nie puscisz corki nigdzie poza wasza wies bo nie byla nigdzie wiecej i cos jej sie moze stac?? lol...

Gość gość
Ale co oni mogą tam robić?

Gość gość
Albo się lecz albo lepsze prowokacje wymyślaj.

Gość gość
Za mało się słyszy o porwaniach, wywożeniu dziewcząt do burdelu albo powycinaniu organów?

Gość gość
A ciupciać się będą...nie Twoja sprawa:)

Gość gość
Ciapate wnuki :O Ja bym szmatę puściła, ale do domu by już nie miała wstępu. Wydziedziczyłabym paskudę i nawet ubrań by nie mogła zabrać - nie są kupione za jej pieniądze.

Gość gość
szmate widzisz w lustrze kretynko

Gość POGRĄŻONA
nie zabraniaj jej bo cie znienawidzi a tego na pewno nie chcesz...

Gość gość
Jadą do Rzymu czy do Brazylii? Bo Rzym to obecnie jest z "bliżej" Wrocław od Gdańska. Zagrożenie tam jest nie większe niz w Polsce. Trochę gorzej, gdyby chciała jechać do Brazylii, Ameryka Płd niesie pewne niebezpieczeństwa.... Ale zgadzam się z przedmówcami - nie oceniaj po narodowości i kolorze skóry, chyba, że Ty masz z tym problem, że będziesz babcią małego mulatka i "co ludzie na to powiedzą". A gdyby się zwiazała z Polakiem, lat 19, ale co z tego jak właśnie wyszedł z więzienia? To by było dla Ciebie ok, bo Polak i w jej wieku? :) Oceniaj człowieka, jest sierotą, ale jest samodzielny, pracuje, pewnie jest w związku z tym dużo bardziej odpowiedzialny niż inni. Pomyśl o córce, a nie o sobie. U mnie w rodzinie też jest osoba z Brazylii, która przyjechała do Europy za pracą - to co możńa o niej powiedzieć: pracowita, zaradna, bardzo uczuciowa, ciekawa świata i niezwykle religijna. Powodzenia!

Gość gość
powyżej miało być, że Rzym jest "bliżej" niż Wrocław od Gdańska

Gość gość
PROWOKACJA gimbusa-autorko moze sama przeczytaj swoj pierwszy post i dostaniesz olsnienia:D:D:D:D

Gość gość
wy wszystkie jesteście walnięte, łatwo wam pisać na kafe i pluć jadem w innych bo nie jesteście w takiej sytuacji... w zyciu bym nie puściła córki na taki wyjazd, tymbardziej ze go nie znam, a jeden obiad nic tu nie zmieni. coś mi tu śmierdzi, ze jest sierotą itp., zaproponuj jej, żeby spędzili swieta z wami, rodzinnie i załatw jej jakiegoś fajnego sylwka u was w mieście, weź wybul na to 600zl ale masz ja pod kontrolą. Ja bym wynajęla jakąś tanią dziwke (pełno ich na kafe) i zapłaciła jej za odbicie córce, brutalnie ale raz na zawsze problem z głowy.

Gość gość
Chcą pojechać do Włoch do Rzymu 20 grudnia, awrócić 3 stycznia. Ten chłopak nie jest ciemnoskóry, nie jest nawet mulatem ale ma trochę inną urodę. Po prostu ma bardzo ciemne włosy, oczy i trochę ciemniejszą karnację niż przeciętni ludzie żyjący w Polsce.

Gość gość
jej corka ma 19 lat, wiec nie moze jej zabronic. Chowaja dzieci pod spodnicami a potem takie to niezaradne w zyciu :/

Gość gość
On mieszkał w Rzymie tyle lat, zna to miasto, a moja córka nie. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ .:D:D:D:D:D:D:D dziecko nudzi ci sie

Gość gość
od razu będzie się ciebie słuchac, jak zabronisz to i tak zrobi co zechce

Gość gość
Pogadaj z nią o antykoncepcji.

Gość gość
wszystko lepsze od arabusa brudasa