Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mmmmmmmm123

SIERPIEŃ 2014

Polecane posty

Gość mamcia23
No u mnie z tymi mdłościami to było, było, czyli jak na dziewczynkę :) ale żeby nie lubiła perfum, bo do tej pory nie używam żadnych ... :) Dziewczyny to ja poproszę receptę na chłopaczka, bo następne tak chciałabym zrobić, by się okazało chłopcem, w tym mi się nie udało ale chyba domyślam się czemu, bo pamięta kiedy córa była robiona :)

Gość Magdalenka23
Czesc dziewczyny co tam u Was ciekawego??:)u mnie bez zmian kupilam glukoze ale jakos nie moge sie przemoc zeby pojsc do przychodni na to badanie,odwlekam juz 3 dni ale w poniedzialek chyba bede juz musiala sie wybrac masakra..na sama mysl mnie juz mdli kupilam sobie az 3 cytryny mam nadzieje ze mi pomoga:)

Gość gość
moja mala w 20 tc +1dzien wazyla 320 g

Mój synek w 18 tc ważył 228gram. Jako, że pani doktor nic nie mówiła to zakładam, że waga jest ok. Sądzę, że nasi lekarze obserwując nasze tycie, wzrost malucha to wiedzą czy rozwija sie prawidłowo i czy waga jest odpowiednia. Także nie stresujmy się! :) We wtorek o 20:20 idę do lekarza w Polsce. Umówiliśmy sie na badanie ginekologiczne i usg 3D. Już nie mogę się doczekać. Akurat będę w 22tc więc mam nadzieję, że nie za wcześnie na to... chcemy się naszym Oliverkiem (na razie tak go nazywamy Oliver Krzysztof :)) pozachwycać! :) Ten tydzień będzie w rozjazdach: notariusz, dentysta, ginek, fryzjer (a co, będę sexi mamuśką :D), oglądanie wózków i łóżeczek, wybieranie ciuszków po chłopaku z mojej rodziny, mechanik achhh... nie narzekam bo tydzień wolnego od pracy oraz pierwsza wielkanoc od 3 lat w Polsce!!! Udanego weekendu mamuśki! :)

Gość gość
Jakie macie typy wozkow|"? zastanawiam sie nad mutsy evo, xlander xa lub xq...?

mi się ten podoba, zwłaszcza, że 3 w 1. Muszę tylko o nim jakieś komentarze znaleźć: www . e-graco . pl / product _ info . php ? products _ id = 1257 # ! prettyPhoto

Gość pati02067
My z wózkiem nie mamy problemu bo kupuje go przyszła babcia:-)ale z doświadczenia wiem że bardzo fajnie sprawdzają sie wózki firmy kaps3:-)ma go moja szwagierka i jest super praktyczny. Zmieniając temat moja kruszynka dzisiaj niezle daje o sobie znać:-) Zwłaszcza wieczorem albo jak odpoczywam;-)pozdrawiam:-)

Nawet po dokupieniu fotelika wychodzi taniej niż to co ja znalazłam a i całkiem fajnie się prezentują, bardzo dużo kolorów. Dają Wam dobre rady co do kół? Że lepsze gumowe niż pompowane? To prawda?

Gość gość
lepsze pompowane choć cięższy wózek to lepiej się prowadzi.

Gość Magdalenka23
Ja mam wozek xlander xa po synku i tez polecam z czytyn sumieniem wyprobowalam go w kazdej mozliwej sytuacji nawierzchni i co tylko mozliwe a wogole nie jest zniszczony

Gość mamcia23
Magdalenka a orientujesz się ile ten x-lander kosztuje nowy? Ja jeszcze za wózkami nigdzie nie jeździłam tylko sieć i dwa sklepy przy okazji wyprawki ale ten najbardziej mi pasuje... Iblea jak wyprawa po Polsce? :) Synek obejrzany, fryzura zrobiona? :) Miłego dnia Dziewczyny :) *** 25 tc 05.08.14

Gość Magdalenka23
mamcia23 z tego co sie orientuje to mozna go kupic za 1600zł a chyba mozna i taniej znalesc ja go kupowalam prawie dwa lata temu to pewnie troche sa tansze teraz,jednak naprawde polecam gondola tez jest w miare duza,koszyk pod wozkiem tez spory co dla mnie bylo duzm plusem na zakupy,nieraz ladowalam do niego duzo wiecej niz pisza i nic z nim sie nie dzialo,no jak pisalam wozek na wszysie nawierzchnie i co tylko chcecie.:) A ja bylam dzisiaj na glukozie weszlam do gabinetu a Pani ze dzisiaj mi nie zrobi bo trzeba bylo przyjsc o 8 rano jak pytaly kto na gluzoze a ja przyszlam 8.05 i nie wiedzialam ze mam wejsc bez kolejki wiec ide jutro:)

Witajcie. Ja juz tez po glukozie w piątek bylam i odebralam dzis wyniki. Na szczęście wszystko dobrze wynik 114. Jedynie co mam morfologie 11.8 a od 12 jest norma ale powiedzieli mi ze w ciazy ten poziom jest obniżony. Co do wozkow to nie mam orientacji jakie sa najlepsze. A kompletujecie juz wyprawke dla maluszka?

Gość Magdalenka23
Ja jako tako jeszcze nie kompletuje,duzo rzeczy mam wozek fotelik lozeczko niektore ciuszki,bede musiala kupic te w rozmiarze 62-68 kosmetyki jakies butelki kocyk pieluchy itp ale to pewnie zaczne gdzies w czerwcu kompletowac wczesniej raczej nie.

mamcia23 dwie sprawy załatwione :) Dzisiaj wizyta u ginekologa, zobaczymy co ciekawego doktor powie, mam nadzieję, że wszystko ok i żadnych nieprzyjemnych niespodzianek nie będzie. Reszta spraw do załatwienia w czwartek, piątek i sobotę :) Synek dzisiaj mnie zestresował bo godzina 11 a ten się jeszcze nie ruszał... poszłam na 12 do dentysty i chyba obudził go mój niepokój, na szczęście :) Co do wyprawki to moja mama chce ją skompletować, a przyszła teściowa kupi wózek (ale mam nadzieję, że taki jak ja będę chciała...).

I po wizycie, synek waży 685gram, zdrowiutki :) USG 3D średnio się udało bo trzymał się za uszy a nogi miał na twarzy haha ale za to mamy bardzo fajny film :) Według miesiączki mam 24 tydzień i termin na 01.08, według wielkości synka 22 i pół tygodnia, termin na 09.08 a według mojej położnej tydzień 22 a termin na 19.08. Czyli lepiej będę przygotowana na 01.08 ;) nawet nie wiecie jak się cieszę po tej wizycie :)

Gość pati02067
Iblea uważaj jak jeszcze w lipcu urodzisz...:)) oczywiście życzę Ci jak najlepiej..:)) super, że maluszek zdrowiutki. Ja też robiłam 3D i maleństwo cały czas zasłaniało się rączkami....ale filmik jest fajny..:))

Gość mamcia23
Magdalenka dzięki, będę niedługo się rozglądać. Co do wyprawki ja troszkę będę kompletować po świętach, bo malowanie skończone, komoda dla maleńkiej zamówiona. Na ostatnią chwilę zamówimy łóżeczko i wózek. Jako pierwsze zakupie to, co potrzebne do torby do szpitala... A resztę przyborów to w ostatniej chwili albo jak będzie wolny czas.

Gość mamcia23
Iblea ja też bardzo się cieszę, że wszystko dobrze ;) Co do terminu to raczej pilnuj się tego z miesiączki. U mnie jest termin na 5 sierpnia, z usg często po 25-28 lipca, a moja mama twardo twierdzi, że ja urodzę w połowie lipca. To jesteśmy zbliżone w terminach :) Co do ruchów maluszków to u mnie mała zawsze wierci się wieczorami czasem już koło 16 czasem jak dopiero się położę. No i jak zjem sporo to wtedy. Ale nie jest to zawsze regularne. Lekarz powiedział mi, że na razie ruchy nie będą regularne ale za to coraz lepiej wyczuwalne. Żebym nie panikowała- dlatego, że jestem krąglawa to ma gdzie się rozpychać :)

Gość mamcia23
Paula super, ze glukoza wyszła w porządku ! :) Dziewczyny ja dziś wysłuchałam, że w niedzielę pozostawiono w oknie życia maluszka świeżo po urodzeniu, mało się nie popłakałam :( z jednej strony cieszę się, ze ktoś odpowiedzialnie zostawił tam dziecko zamiast jak się słyszy na śmietniku, czy zabił. No i liczę, że jakaś rodzina nie mogąca mieć biologicznie dzieci, będzie mogła się nim zaopiekować ale z drugiej strony strach myśleć co musi się stać, by podjąć się takiej decyzji przez matkę...

Gość Magdalenka23
Ja tez wlasnie wrocilam z glukozy wynudzilam sie 2 godziny w przychodni nie mowiac juz o moim synu...

Mnie też czeka glukoza, za tydzień mam wizytę.pewnie mi już zleci. Jakie badania jesCze robicie w tym tygodniu? Ja wciąż leżę, co trochę pochodze to mnie brzuch ciągnie,ech Widzę że xlander chwalony mi się podoba xq

Gość Magdalenka23
Ja praktycznie co wizyte mam mocz zlecany nie wiem dlaczego,morfologie mialam tylko dwa razy no i teraz ta glukoza i jak narazie tyle,zobacze co bedzie na nastepnej wizycie.

Gość mamcia23
Ja na ostatnią wizytę miałam oprócz morfologii i moczu glukozę (też się wynudziłam, eh... ) oraz badanie na przeciwciała z racji, że mam grupę rh minus. Teraz na maja mam standardowo zrobić krew i mocz- to co miesiąc mam zawsze...

Witam! Myślałam że będę miała dużo do nadrabiania a tu się tak pusto zrobiło... Mamcia 23, mój lekarz właśnie mi zlecił drugie badanie. Z moczu, krew i glukoza. Jeśli Twój lekarz przesadza w jedną stronę, to mój w drugą. Dziś byliśmy z Ryśkiem po skierowanie i na szybki podgląd czy wszystko ok, i zdziwiłam się niesamowicie, bo oprócz badań mam przykaz zgłosić się do stomatologa, neurochirurga i... internisty. Nie zapytałam po co, ogarnęłam dopiero po wyjściu. Wiecie o co chodzi?

Gość mamcia23
aramis stomatolog to rozumiem, bo mówią, że niebezpiecznie jest mieć stany zapalne w ciąży, choć mój gin to od początku mówił mi, że zęby mam robić tylko na żywca, bo on nie wie jak płód zareaguje na te substancje znieczulające... ale ja przed ciążą miałam ogarniętę, a teraz odpukać jest ok. Ale ta reszta to ja nie mam nawet pojęcia... :)

Stomatolog ok, też się zgadzam. Neurochirurg w związku z tym co mam w kręgosłupie. Tylko mnie ten internista zdziwił. Głupia, bo nie zapytałam. Więc pójdę do internisty się uśmiechnąć i zapytać czy wie o co ginowi chodzi? :D Pogoda nam się poprawia, jak przygotowania do świąt?

Gość Magdalenka23
Ja wlasnie wrocilam z ostatnich swiatecznych zakupow a jak pomysle ile mnie kosztowaly to bol glowy mnie lapie:)ale juz wszystko mam jeszcze tylko ugotowac poopiec i odpoczynek:) Jedyny plus ze nie musze stac w kolejkach tylko ide jako pierwsza:)