Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka różnica wiekowa najlepsza

Polecane posty

Gość gość

mam 15miesieczne dziecko. jet malutkie, ale wezme w wozek i smigam to na zakupy to do lekarza. teraz mam pytanko- jaka musi byc roznica miedzy dwojka dzieci, zeby jedno moglo na nogach isc np kilometr a drugie w wózku

Gość gość
Mogę co najwyżej odpowiedzieć na pytanie w treści wątku, bo sama jestem dopiero w pierwszej ciąży - wg mnie dobra różnica to max 2.5roku. Poza tym są wózki/dostawki, które pomieszczą dwójkę.

Gość gość
No nie ma takiej idealnej różnicy. Jeśli chodzi o to chodzenie...to już możesz się starać powoli...

Gość gość
U mnie jest 7 lat i nie jest to zła różnica mały pomaga mi przy córci np bujając ją. I współczuję moim koleżanką które mają dzieci np z 2 letnią różnica wieku makabra :/ ale każda decyzja o dziecku musi być przemyslana

Gość gość
czemu max 2,5 roku? no bez przesady, to jakies 5 lat wyciete z zyciorysu. bo wiadomo jak jest z malym dzieckiem a co dopiero 2 maluchy. pozniej fajnie jak odchowane ale jak male to ciezko w uj.

Gość gość
Moim zdaniem , każda różnica ma swoje plusy i minusy ale w kwestii spacerów to taka 4 lata jest najbardziej ok

Gość gość
ja bardzo chciałabym mieć dzieci rok po roku i mam nadzieję, że się uda:) są fajne wózki dla dwójki. Ale Twoja ma już 15 miesięcy więc pewnie bardziej przydałaby się dostawka do wózka tak w razie czego. 3 latek spokojnie na nóżkach powinien już chodzić spore odległości. Ale to zależy od tego czy rodzice przyzwyczajają do chodzenia, bo jak dziecko jest cały czas w wózku to nic dziwnego, że po 10 minutach będzie zmęczone.

Gość gość
Ja mam różnice 2 lata i jesteśmy zadowoleni. Starszy nie używa wózka od.ok. 18 m-ca w ogóle. polecam

Gość gość
Mój 2,5-latek potrafi przejść na nogach nawet 4-5 km bez marudzenia, ale w tym wieku to dużo zależy od dziecka - jedne dzieci chodzą chętnie i nie chcą siadać do wózka, a inne wszystkie spacery spędzają w wózku, także ciężko przewidzieć. Ale różnica miedzy dziećmi to nie tylko kwestia spacerów, ale także ogólnej samodzielności - umiejętności samodzielnego zjedzenia, ubrania się, wysikania, samodzielnej zabawy. 2,5-latek wymaga mimo wszystko jeszcze sporej uwagi. U mnie między dziećmi jest 3,2 roku różnicy i uważam, że jest ok. Mają ze sobą bardzo dobry kontakt, razem się bawią, ale starszak jest już bardziej rozumny i samodzielny.