Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PippinellA

Ciąża ale jeszcze nie minął termin miesiączki

Polecane posty

Gość PippinellA

Witajcie, mam pytanie czysto teoretyczne. Bardzo czekam na dziecko i po staraniach zrobiłam test aż 7 dni przed miesiączka. Jest pozytywny. Zrobiłam ich wiecej bo nie moge uwierzyć, takie to szczęście. Wiem ze to jest bardzo wcześnie i nie moge mieć pewności ze miesiączka nie przyjdzie. Czy któraś z was była w takiej sytuacji i moze mi powiedziec jaki był przebieg zdarzeń? Boje sie ze raduje sie przedwcześnie, czy mam duże szanse na utrzymanie tej ciazy?

Gość gość
Nie jesteś w ciazxy napewno

Poczekaj do terminu okresu i powtórz test. Jeśli jesteś w ciąży i wszystko będzie przebiegało prawidłowo, to dlaczego miałabyś nie mieć szans, żeby wszystko dobrze się skończyło?

Gość gość
Staraliśmy się o dziecko i obserwowalam siebie, robilam testy owulacyjne i wiedzialam kiedy ją mam. 7 dni po owulacji zrobilam test (tydzień przed miesiączką) wyszła ciaża. 3 dni poźniej zrobilam betę która potwierdziła, za trzy dni kolejną (w terminie okresu) która ladnie przyrosła. Za tydzień mam termin porodu i wypatruje pierwszych skurczy. Taka moja historia.

Gość gość
Tego ci nikt nie powie niestety. Pozostaje ci tylko czekać na to co przyniesie przyszłość. Nie zakładaj jednak od razu najgorszego. Myśl pozytywnie.

Gość PippinellA
Dzieki, a możecie mi powiedziec dlaczego test wychodzi pozytywny? Czy nie oznacza to obecnosci hormonu wlAsciwego ciazy?

Gość PippinellA
Dziękuje wam za odpowiedzi :) głupia jestem idiotka robić test przed okresem ale nie mogłam sie powstrzymać tak bardzo sie cieszę i jestem dobrej mysli!

wiesz co, pewnie mnie wyśmieją, ale u mnie np. już przed terminem spodziewanej miesiączki pojawia się oznaka ciąży: bardzo ściemniały mi sutki (co nigdy wcześniej nie występowało) to dało mi do myślenia, a potem wystąpiło 5 dniowe krwawienie i myslałam, że nic z tego, ale jednak tak, bylam w ciąży.

Gość Karolinazmazur
Dzieki bardzo :* podtrzymujecie mnie na duchu :)

Gość Karolinazmazur
Tez tak mam jak pipinela i trochę strach a i mam dziwne bóle pleców i nóg :/

Gość gość
No właśnie nie rozumiem czemu tak wczesne objawy są wyśmiewane.Ja też czułam a byłam prawie pewna kiedy przyszedł termin okresu.Mi mniej więcej temperatura rosła 4dni po owulacji i właśnie wtedy już coś było inaczej :P a gdy przyszedł termin okresu obramowania sutków ściemniały a do łazienki latałam częściej już kilka dni wcześniej :P

Gość gość
Hej,ja robila tak samo przed terminem, 8 dni po owulacji i wyszedl dodatni.na drugi dzien beta to potwierdzila. Chodzilam do lekarki i kazala mi przyjsc dopiero za 3 tyg. I uprzedzila, ze bardzo czeste sa plamienia w terminie miesiaczki i nie bedace poronieniem. Ten tydzien to terminu byl najdluzszym w moim zyciu. Brzuch bolal mnie strasznie,im blizej tym mocniej. No i stres pewnie robil swoje. W dniu planowanego okresu myslalam,ze go dostane,mialam mnostwo bialej wydzieliny,czulam normalnie skurcze okresowe. Wiedzialam,ze musze wytrzymac i nie moge wziac tabletki. Dzis moj synek rozpoczal 9 miesiac zycia i niedlugo go nie dam rady upilnowac taki szalony.

Gość gość
jak test wyszedł to jesteś w ciąży - GRATULACJE:)

Gość gość
dziekuje wam dziewczyny, jestescie cudowne! nawet jesli cos mialoby pojsc nie po mojej mysli, bo mysle pozytywnie ale trzeba byc tez realista, to i tak bardzo bardzo ciesze sie ze w ogole okazalo sie ze moge w te ciaze zajsc. jestem wam wdzieczna za dobre slowo. tak jak moja poprzedniczka opisuje mam bole ktore przypominaja menstruacyjne i bardzo bola mnie nogi, tak jakby retwieja, zle spie przez to ale to nic jeszcze. czekam i nie moge sie doczekac kiedy bede juz miala pewnosc ze wszytsko jest ok. Pozdrawiam was :)

Gość gość
Ja w 21 dc dostalam dziwnych plamien i zrobilam test (mialam przeczucie ze jestem w ciazy). Wyszla ciaza, niestety plamienia sie nasilaly i ostatecznie poronilam. Ale gdybym nie zrobila testu to pewnie wogole bym nie wiedziala ze jestem w ciazy. Jezeli test jest pozytywny to zrob beta i powtorz po 2 dniach. Jak ladnie przyrasta to jest ok :)

Gość gość
dziekuje Ci za dobra rade jutro rano dzwonie do lekarza :) yippii jestem bardzo podekscytowana :) mam nadzieje ze udalo Ci sie drugi raz i wszytsko poszlo dobrze tym razem

Gość gość
mi test pozytywny wyszedł 5 dni przed planowaną @,która się już nie pojawiła.Dziś mam wspaniałą córeczkę.

Gość gość
gratuluje Ci mam nadzieje ze u mnie historia sie powtorzy. Gratuluje Coreczki :)

Gość gość
Na razie lekarz nic nie zobaczy na usg :) idz do niego dopiero jak zrobisz bete. Chyba zebys jakis plamien dostala (odpukac!) albo innych niepokojacych objawow. Ja na razie czekam do konca cyklu i ruszamy z nowymi staraniami. Mam nadzieje ze teraz sie uda!

Gość gość
tak sobie mysle ze na usg jest duzo zawczesnie jeszcze :) ale na bete musze isc do tej samej przychodni i dzwonic na ten sam numer :) a ta beta to jest na rzadanie? czy musi byc zalecenie lekarza na wykonanie? i czy bez usg moge juz isc na badania moczu i inne testy? czy potrzebne jest potwierdzenie ciazy na ultra? Kochana zycze Ci jak najpredzej bo ze sie uda to nie mam watpliwosci!! :) slyszalam ze nie warto kochac sie codziennie, dac czas plemnikom na dorastanie :) wtedy sa mobilniejsze i jest wieksza szansa. Pozdrawiam!