Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 2 miesiącu ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem cały czas zmeczona , często mam też zawroty glowy i nudności , wstaje żeby zjesc isc do łazienki i z powrotem do łóżka :-( mój chłopak mówi że przesadzam , że ciaza to nie choroba i że chyba trochę udaje ale ja naprawdę cały czas czuje się senna co mogę zrobic żeby postawić się na nogi ? nie pije kawy itp żeby nie zaszkodzić dziecku nie wiem co robić ...

Gość aganieszka0000
Ze sobą nie rób nic! Lepiej weź się za chłopaka, skoro wali takie teksty :/ Masz prawo się źle czuć, każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Ja pierwszy trymetr też prawie cały przeleżałam, bo ciągle źle się czułam, wiecznie wymioty itd., nie miałam na nic siły, nawet nie chciałam za często wychodzić z domu, bo bałam się, że znowu złapią mnie nudności. Ale mój mąż to rozumiał i pomagał mi jak mógł, nigdy nie powiedział mi żebym nie przesadzała... Tak więc nie przejmuj się chłopakiem, jakoś musisz przejść przez ten I trymetr.

Gość gość
Ja jestem w 6 miesiącu ciąży i też często najchętniej bym spała albo leżała . To jest normalne . W poprzedniej ciąży pamiętam że cały czas leżałam albo spałam i nic więcej nie robiłam .

Gość gość
Dziękuje za słowa pocieszenia bo już zaczynałam myśleć że może naprawdę coś sobie wmawiam ... bardzo chce mieć tego dzidziusia i ciesze się że jestem w ciazy ale on mnie cały czas doluje i np jak mu mowilam że muszę chyba zmienić tabletki (teraz bralam pharmaton ale od razu po polknieciu miałam nudności i wymioty - odstawilam i wymioty zniknęły) a on na to że kiedyś kobiety nic nie brały w polu rodziły i nic im ani dziecią nie było ... myslalam że będzie inaczej do wszystkiego podchodził a zachowuje się tak jakby mu nie zalezalo ...

Gość gość
Oj księżniczki w ciąży Na miejscu tych facetów to bym was w d**e kopnela bo muszą zarabiać na was a wy lexycie bo was ciąża wykancza i nawet d**ynie ruszycie obiad zrobić i posprzatac. Ja w pierwszym trymestrze owszemmialam mega nudności i wymiotowanie ale nie polevialam na l4 d**y paść na kanapie bralam się za siebie i funkcjonował am jak człowiek. Teraz jestem w 8 mies ciekawe na co wtedy zwalicie wylegiwanie się bo teraz to dopiero ciąża daje w kość brzuch wielki miednica boli dziecko w zebra kopie mdloscvi SA większe niż w pierwszych tug bo żołądek jest ściśnięty, ciężko się oddycha zgaga. Przekrecic się na łóżku jest problem bo wszystko się w brzuchu przeszła. Wiec nie szczekaj na faceta i nie udawaj ksiezniczki

Gość gość
kiedy i jak dowiedziałaś się o ciąży?

Gość gość
Im bardziej uzalasz się nad sobą tym gorzej się czujesz. Ją miała straszne mdłości i w sobotę mając wolne lezalam cały dzień i czulam się okropnie a w tyg musialam wstać o 7 jakoś bralam się w garść i dało się żyć to tez kwestia psychiki. Musisz poprobowac co ci pomaga jednym cola innym migdały krakersy SA sposoby zęby funkcjonować mimo mdlosvu Im mniej będziesz marudzila tym facet będzie milszy bo jak mu tylko marudzisz to on ma dość facet to wzrokowiec nie ma brzucha nie ma dziecka to nie rozxumie ze juz dolegliwości SA. Poza tym często po witaminach i tabletkach tak jest. Po co się faszerujesz? W pierwszym try wystarczy kwas foliowy

Gość gość
ja kończę 8 tydzień. Dzisiaj cały czas leżę w łożku, nic mi się nie chce, na nic nie mam siły, trochę mi niedobrze. Zmusiłam się do zjedzenia śniadania. Ale wiem, że jutro będę musiała wstać, wyjść i normalnie funkcjonować czy mi się to podoba czy nie. Prawdą jest, że jak się użalasz i leżysz pół dnia to fatalnie się czujesz. Jak się coś robi jest dużo lepiej. Zajmij się czymś. wyjdź z domu. No chyba, że męczą cię wymioty to trochę co innego. Mnie póki co nie dotyczą.

Gość gość
dowiedziałam się w 6 tyg wizyta u lekarza i badania krew itp . bardziej chodzi mi o zmęczenie i senność nie o mdlosci , na początku tak nie było od ok 2 tyg mnie bardzo meczy :-(

Gość gość
testu nie robiłaś? miałaś okres?

Gość gość
A i dodam że owszem nie pracuje obecnie ale tylko dlatego że ta praca wymaga ode mnie zbyt duzego wysiłku fizycznego zamierzam wrócić jak tylko urodze a pieniądze teraz mam swoje bo odkładałam .

Gość gość
musisz to przespać tylko że ja jestem w 29 tygodniu ciąży i dalej się tak czuję ale możwe u ciebie będzie lepiej

Gość gość
Robilam w dzień kiedy miałam dostać okres po poludniu i wyszly dwie kreski na drugi dzień rano powtórzyłam i to samo no a później to tak jak pisalam

Gość gość
Jestes w 20tc i widać już brzuch? Autorko masz gg?

Gość gość
ja nie chciałam być "księżniczką",skoro mówią ,że ciąża to nie choroba to pewnie coś w tym jest... pierwszą ciążę poroniłam , choć zachowywałam się jak "księżniczka"-od razu L4,wyrko,jedzonko... Po poronieniu wielokrotnie słyszałam:"a widzisz.można na siebie dmuchać i chuchać,a i tak może się nie udać". No to teraz nie oszczędzałam się:praca stojąca po 12godz.,nerwy,stres,niedosypianie,całodzienne mdłości przeżyłam,zawroty głowy,brak apetytu...wszystko przeszłam z głową wysoko uniesioną,przecież dam radę,bo "ciąża to nie choroba",utrzymywałam takie tempo życia jak dotychczas...aż wczoraj na wizycie kontrolnej usłyszałam:"natychmiast zwolnienie i absolutnie proszę nie wstawać z łóżka,ograniczać do minimum bo szyjka macicy ma ...0,5cm.!!!!" kupa leków,uziemienie w łóżku i...strach o dziecko! Ot, jak skończyło się moje nie bycie "księżniczką"- skończyło się PRZYMUSOWYM byciem "księżniczką" :( Autorko , odpoczywaj , bo jeśli nie teraz to kiedy?? Jeśli wydarzy się nie daj Bóg coś złego , to wtedy będzie biadolenie twojego chłopaka,że mogłaś bardziej uważać i być ostrożniejsza i będzie wtedy oczywiście TWOJA wina! Olej durnowate gadanie , jesteś zmęczona?? to się kładź i idź spać,odpocznij!!! Masz się mordować w imię czego?? komu masz udowadniać ,że "ciąża to nie choroba"??Facetowi?? który nigdy w ciąży nie był i nie będzie i raczej nic konstruktywnego w tej kwestii do powiedzenia mieć nie może???Faceci potrafią tylko powtarzać jak papuga zasłyszane debilne kwestie,że kobiety rodziły w polu i było ok, a większość tych "twardzieli" jak tylko katarek dostanie to już umierająca jest ,a na widok krwi mdleją jak małe dzieci :) Co oni mogą wiedzieć "o zabijaniu" :) ???

Gość gość
jestem w 10 tyg :-) ale co dziwne wszyscy mi mówią że trochę widać mi brzuch ogolnie jestem szczupła i wyprostowana a teraz sama zauważam różnice ... zastanawiam się nawet czy możliwe jest żebym mogla się spodziewac bliźniąt ... niestety nie mam gg

Gość gość
mojej koleżance też było widać w 10 tyg, brzuch zaczyna się od pępka czy wyżej niżej

Gość gość
Ja też ciągle spałam.Zaczęło się jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży i zastanawiałam się dlaczego tak się dzieje.Po tygodniu test pokazał mi dlaczego:)

Gość gość
wyżej niż pepek a z jednym dzieckiem ?

Gość gość
z jednym ma śliczna córeczkę

Gość gość
ja jestem bardzo szczupła i u mnie brzuszek wyskoczył też w 10tyg :) teraz jestem w 15tyg i mam już widoczny brzuszek nawet jak leżę (przed ciążą na leżąco brzuch był zupełnie płaski i widoczne były kości biodrowe a teraz już nie) i mam już 3 pary spodni ciążowych bo wszystkie z przed już dawno uciskają , nawet leginsy w których łaziłam "po domu" uwierają i dzielą brzuch "na dwie części" :)

Gość gość
A dużo przytyla ? ja raczej też z jednym ojciec mojego chlopaka ma brata bliźniaka ale to chyba od kobiety zależy ? Czy się mylę ?

Gość gość
przytyła chyba 16kg, ciąża bliźniacza nie zależy tylko od Twoich genów, ale również od strony faceta

Gość gość
to się trochę uspokoiłam bo koleżanka była w ciazy i dopiero pod koniec jej brzuch urósł naprawdę duży moja ciocia też ale widzę że nie tylko ja tak mam :-)

Gość gość
Aha , czyli jednak jest możliwe że będę miała dwie pociechy :-) ? za 3 tyg idę na badania prenatalne to napewno się dowiem chyba że za tydz lekarz też mi zrobi usg i coś wyjdzie :)

Gość gość
czy brzuch ciążowy jest inny niż fałdka tłuszczu, mojej mamie np. przy dwóch ciążach brzuch był widoczny od 3 msc

Gość gość
Ale ry głupia jesteś. Jeszcze SG nie miała ajuz myśli zeblizniaki. Ja jestem z bliuzniakowmoja mama tez i ja mam jhednwego malyszka w brzuchu. A z tym ze w10 tygbrzuchmacie to niezłe p**********e jesteście maja myślą ze wzdęcia torosnace dziecko. Ale te dzieci biedne będą takie tepe strzały mieć za matki

Gość gość
piszesz tak chaotycznie, nie sposób Cie zrozumieć

Gość Mamawciazy
Tylko że ja miałam już usg ale czytalam gdzieś że na początku może nie być widać że to bliźniąta . co do wielkości brzucha to napisałam że jest większy a myslalam że później będzie widoczny bo jestem szczupła i wyprostowana co w tym nie tak ? a pisze tu po to żeby uzyskać rady itp to mam udawac że wszystko wiem i siedzieć cicho ? chyba lepiej żebym pytala .

Gość gość
gość Ta coooo??? co to jest SG i jakie to ma znaczenie , że dziewczyna myśli ,że może być ciąża bliźniacza ??? Ja w 10tyg. miałam już widoczny brzuszek i nieważne , czy to wzdęcia,czy co innego , jak jest brzuszek duży , to człowiekowi przychodzą różne myśli do głowy TĘPA STRZAŁO !!! jak ja byłam w 10tyg. to miałam już tak widoczny brzuch ,że mnie też się ludzie pytali , czy to aby nie bliźniaki tam chowam bo dziwnie to wyglądało bo reszta ciała bardzo szczupła a ty taki odstający brzuch !!!