Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie potrawy szykujecie na swieta i jakie prezenty dajecie bliskim

Polecane posty

Gość gość

jak wyzej :)

Gość gość
prezent dla rodzicow - perfumy(dostana w styczniu) dla faceta ps4 ryba po grecku , barszcz, pierogi, bigos, jakas salatka, biala kielbasa, moze golabki i to na tyle... swieta spedzamy we dwoje.

Gość gość
W domu rodziców (sama tylko w jakiejś części pomagam): - kluski z makiem i rodzynkami na mleku - karp smażony, panierowany i z cebulką - barszcz czerwony z uszkami grzybowymi - pierogi z kapustą i grzybami - barszcz biały na grzybku z ziemniakami - do popicia kompot z suszonych owoców Chyba tyle. Prezenty dajemy dzieciom albo jakieś symboliczne dla siebie, ostatnio losowanie było i każdy jednej osobie coś kupował, ale to też drobiazgi.

Gość gość
ja jadę na gotowe(wycieczka), mam dosc goszczenia darmozjadow, ktorzy nawet moim dziecim prezntownie daja, jaraja i chlają całe świeta oczywiscie ja mam wszystko kupic, nic nie pomoga w przygotowaniu jedzenia

Gość gość
co jeszcze dawajcie pomysły :)

Gość gość
u mnie swieta....najwazniejsze wyrobic sie ze wszytkim na czas. z dan szykuje,,,,,karp,bigos,pierogi z grzybami,kapusta z grzybami,salatka jazynowa,piersi z kurczaka z nadzieniem. z pieczywa sernik i strucel. coreczki ubieraja choinke a ja szykuje kolacje..co rok jest niesamowita atmosfera. Najwazniejsze by przy nas byly osoby ktorych kochamy.

Gość gość
My prezentów nie robimy. Święta spędzamy że troje. Ja z mężem i 9mies córka. Z jedzenia zrobię barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami, może ruskie bo bardzo lubimy, krokiety, ryba po grecku i może śledzie dla męża bo lubi. Jakieś ciasto- makowiec czy sernik i to raczej wszystko.

Gość gość
jesz piersi z kurczaka w wigilię?

Gość gość
potrawy: zupa grzybowa pierogi z kapustą i grzybami ryba po grecku zwykłe filety rybne sałatka jarzynowa sałatka śledziowa śledzie w oleju tarta z fetą i szpinakiem + łosoś makowiec ciasto piernikowe z creme fraiche herbata z cytryną i goździkami kawa soki wino Facetowi kupiłam: kalendarz z ulubioną drużyną piłkarską, zaparzacz do kawy (bo ciągle narzeka, że pije lurę), kolejną część ulubionej gry, dokupię jeszcze jakiś kosmetyk Córce: zabawkowa maszyna do szycia, globus geograficzny, kosmetyki, jakieś perfumki i słodycze Teściowa: półmisek, który sobie wypatrzyła, dobry krem do rąk, coś jeszcze dokupię, może coś do domu Tata: dobry kryminał, płyta jego ukochanej Imany, jakąś dobrą kawkę i może jakiś kosmetyk Mama: nową rękawicę kuchenną (ale taką odjazdową za 6 dych), książkę (jeszcze nie wiem jaką), jakiś kosmetyk do zmęczonej twarzy, może jakieś porządne kosmetyki do włosów, dobra kawa albo alkohol.

Gość gość
na kolację wigilijną będziemy w ósemke. Ja, mąż, dwoje naszych dzieci, brat męża z żoną i dwójką dzieci. barszcz z uszkami zupa grzybowa pierogi z kapustą i grzybami gołąbki z sosem karp smażony i filety z dorsza w cieście naleśnikowym śledzie pod pierzynką kompot z suszu makowiec Prezenty dla męża zegarek i płytę CD z ulubionym wykonawcą dla synka klocki lego city "centrum ratunkowe" i pościel angry birds dla córki klocki lego (ale nie wiem jeszcze który zestaw) i pościel wróżki dla szwagra koszule i kubek termiczny dla szwagierki książke i perfumy dla ich synka klocki lego i piżamke toy story dla ich córki klocki lego i pizamke hello kity wiem wiem bardzo oryginalnie z tym lego ale wiem że cała czwórka bardzo lubi, dawno żadnego zestawu nie dostali a i nie będzie zazdrości o te klocki

Gość gość
w tym roku wigilie przygotowujemy razem z mezem w naszym nowym mieszkaniu. Mamy 1 niemowlaka, a na wigilię odwiedzi nas teściowa ze swoją mamą i brat męża. Przygotowujemy: barszcz z uszkami grzybowymi pierogi z kapusta i grzybami sałatka jarzynowa ryba po grecku jakaś smażona panierowana ryba (ale nie karp, bo nie lubimy) śledź w oleju z cebulką i po kaszubsku kompot z suszu makowiec Jeśli będzie czas, to jeszcze sandacza w galarecie przygotujemy. Nad prezentami jeszcze nie myśleliśmy, ale pewnie dla teściowej i babci męża jakieś ubrania/kosmetyki, a dla jego brata książka/kosmetyki. Dla siebie, to wybierzemy się razem z mężem do empiku i nadrobimy zaległośc**płytowe/książkowe, mąż chce małą torebkę skórzaną męska przerzucaną przez ramię, ja może też sobie taką sprawię.

Gość gość
śledzie w śmietanie i w oleju i ziemniaki w mundurkach karp w galarecie pstrąg smażony pierogi barszcz kompot z suszu makowiec serniki-2 rodzaje ciasto z bakaliami brownie (mniej po polsku ;)) na święta: pieczona szynka, schab salatka jarzynowa i gyros galareta z kurczaka chrzan domowy kurczak pieczony pewnie będzie nas 12 osób

Gość haladeks
Po kilkadziesiąt złotych na osobę wydajemy, ale staramy się kupować coś ciekawego. Np. mama dostała masaż, tata jazdę czołgiem - i to kosztowało śmieszne grosze na Prezent Marzeń. Tak więc zdecydowanie da się kupić tanio ;-)

Gość rafciu
Angry Birds Film (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film >>>http://d8x.pl/r/xzFangry-birds-film Filmowa animowana wersja najpopularniejszej gry ostatnich lat. Do tej pory grę „Angry Birds” ściągnęło ponad dwa miliardy użytkowników na całym świecie, a w każdym miesiącu gra w nią ok. 60 milionów ludzi. Film zabierze nas na egzotyczną wyspę zamieszkaną przez szczęśliwe kolorowe ptaki-nieloty. Na rajskiej wyspie żyją jednak także ptasi outsiderzy - temperamentny Red, szybki jak wiatr Chuck i nieco wybuchowy Bomb. Idylliczny krajobraz wyspy przerywa przybycie tajemniczych zielonych świnek... Angry Birds nadlatują!