Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kożelanka

Jestem zmęczona studiami

Polecane posty

Gość Kożelanka

Studiuje zaocznie finanse i rachunkowość. Jestem na trzecim roku i mam już dość. Zjazdy, zajęcia trwające po 3 godziny, nudne. Teraz czeka mnie pisanie pracy... Jeszcze jakby zajęcia były ciekawe, ale są nudne jak flaki z olejem. Ludzie nawet całkiem spoko, ale ciężko nawiązać jakąś bliższą znajomość jak widzimy się co 2 tygodnie, a każdy mieszka gdzie indziej. Wiem, że muszę jakoś dotrwać do końca. Po prostu musiałam się wyżalić po ciężkim dniu. Aha - w planach mam jeszcze magisterkę, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy nie odpuszczę.

Gość Kożelanka
Wszyscy z chęcią biegali na studia i się uczyli?

Gość gość
ja chętnie studiowałam i się uczyłam, a głównie dlatego, że studiowałam coś co mnie interesowało, więc większość zajęć była dla mnie ciekawa, widocznie nie trafiłaś z kierunkiem skoro tak się męczysz...

Gość Kożelanka
Wybrałam ten kierunek bo w tym pracuję. Praca jest ok, nie narzekam. Ale na studiach sama teoria, praktycznie nie nauczyłam się niczego co przydałoby mi się w pracy.

Gość gość
no cóż, może kiepska uczelnia lub wykładowcy, że nie potrafią zaciekawić tematem? Skończ już ten licencjat bo szkoda 3 lat, ale mgr to chyba bym sobie odpuściła na Twoim miejscu skoro tak Cię to nuży, pracę masz, więc szkoda kasy..

Gość Kożelanka
Tylko myślę sobie, że może kiedyś ten mgr mi się przyda. Nigdy nie wiadomo. Zawsze byłam w szkole jedną z najlepszych uczennic, konkursy, olimpiady itp. więc żal by było skończyć na licencjacie. Chociaż uczyć mi się wcale nie chce...

Gość gość
to zrób mgr z czegoś co bardziej Cię interesuje :)

Gość Kożelanka
A można robić magistra z czegoś całkiem innego niż licencjat?

Gość gość
pewnie, że tak, tylko muszą to być studia, na których nie wymagają inżyniera, no i mniejsze szanse się dostać bo w pierwszej kolejności przyjmują tych po powiązanych kierunkach, ale ogólnie jest taka możliwość :)