Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mądrale z UK

Polecane posty

Gość gość

czy ludzie co żyją/pracują w UK nie maja nic innego do roboty jak zaśmiecanie kafe? na każdy temat madrzą się jacy to patrioci, jak zarabiają, jak ich los Polski obchodzi i kobiet co wyjeżdzają za cudzoziemcami. skąd ta hipokryzja i mądraliństwo? myślą, że jak tu nie potrafią pracy dobrej znaleźć i tam uciekną to będą szanownai, kochani i do tego maja prawo krytykować innych??

Gość łukasz21z
tak wlasnie myslimy, ja tam jade i tyle sie nachapie kasy ze tu kaszda moja...

Gość gość
pytam normalniejsze osoby Łukasz :O

Gość gość
A tobie biedaku żal d**ę ściska, że oni wyjechali i nie daj Boże mają lepiej od ciebie (no przecież jak to tak ! jak oni bezczelni mogli wyjechać ze wspaniałej Polski !) Kup sobie maść przeciwbólową :O

Gość gość
właśnie m ito wisi, ale to im żal d**ęściska w każdym temacie i już nie da się tego czytać. Ty też pewnie tam siedzisz ?

Gość gość
No siedzę i co z tego

Gość gość
aaa to dlatego! mówiłam, tu wszyscy sa z UK! nie ma już z kim pogadać normalnie! i ty mi mówisz, ze mi zal d**ę sciska? wyjechac to nie problem, regularnie wyjeżdzam - na wakacje.

Gość gość
ja nie miałam nic do osób co wyjeżdzaja, ale jak widzę ich komentarze tutaj o ciapatych, o zarobkach, o wydarzeniach z kraju to tego nie rozumeim. i to tylko osoby z UK! sobie nic do zarzucenia nie macie, a krytykujecie wszystkich co próbują pracować i żyć w kraju. mówicie, ze jesteście patriotami, to czemu nie pracujecie tutaj??

Gość Ona z UK
Ja mieszkam w UK, to nie znaczy, że w Polsce mi się nie powodziło. Z wykształcenia jestem nauczycielem języka angielskiego. Dodatkowo skończyłam jeszcze jeden fakultet. Przez kilka lat pracowałam w zupełnie innej branży, a mianowicie w gastronomii na stanowisku manager. Mimo wszystko, postanowiłam wyjechać do Anglii i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Zarabiam tu znacznie więcej niż w Polsce, gdzie dawałam z siebie 200%. Szybciej odłożyłam na mieszkanie za gotówkę, a nie na kredyt 30 letni.

Gość gość
a nie masz takich spostrzeżeń jak moje odnośnie wypowiedzi ludzi z UK na tym forum? czy może sama lubisz pojezdzić tu po tych co zostali i maja różne problemy?

Gość Ona z UK
" pojezdzić" - niestety to nie mój styl. Ja nie oceniam ludzi, staram się ich zrozumieć. To forum przeglądam dość rzadko, nie czytam zbyt wielu tematów. Jak go używam to zazwyczaj w celu zadania pytania, na które i tak przeważnie dostaje głupowatą odpowiedź. Dla przykładu podam dzisiejszą sytuację, weszłam tu, aby poradzić się odnośnie prezentu dla młodszego Brata, który wolny czas bardzo chętnie spędza gotując coś, ewentualnie grając w xboxa. Nie znam klimatu gier, dlatego zapytałam. Dostałam odpowiedź, której w zasadzie się spodziewałam, na małym poziomie - "kup mu paczkę marihuany"... Mądrali jest dużo, w UK i w Polsce, na całym świecie. Może, Ci mieszkający w Anglii, czując się na tyle samotnie, że swój czas często spędzają na forum, stąd twoje spostrzeżenie.

Gość gość
ja dziś widziałam 2 tematy odnosnie Polek. w jednym kobieta z UK wyzywała autorkę i innych, ponieważ ta była w związku z cudzoziemcem, a w drugim facet z UK żalił się, że Polki są puszczalskimi pasztetami. niestety to nie 1 raz jak zaglądam na to forum i zawsze widze tego typu wypowiedzi. do tej pory nie zwracałam uwagi na autorów tych postów, ale teraz już widze, że najbardziej zaangazowane sa w nie osoby z UK... wcześniej często widziałam też przechwałki odnośnie zarobków i poziomu życia, po czym te osoby tłumaczą, ze sa przecież patriotami. Taka elita się tu zebrała, nie mówie, ze wszyscy tacy są, ale wiele osób. trochę to jednak śmieszne, gdy Poalcy z UK krytykują kobiety żyjące w Polsce, które mają chłopaka cudzoziemca...

Gość Ona z UK
Według mnie Polacy to chyba jedyny naród na świecie, który tak siebie nawzajem krytykuje. Ludzie wspierajcie się, jednoczcie, jesteście jednym narodem. Nie oceniajcie innych, nie krytykujcie, bądźcie LUDŹMI!

Gość gość
chciałabym, ale tu akurat nie da się normalnie porozmawiać zazwyczaj. no takie wyzwiska jak tu się naczytałam, to w życiu nigdzie nie mialam okazji słyszeć. nienawiść kipi..

Gość gość
Prawda jest taka, ze po wyjezdzie z Polski nalezy jak najszybciej odciac sie od polskosci i przejsc na strone tubylcow :P Lacznie z obywatelstwem (niestety to polskie trzeba jak gara ciagnac bo zrzec sie tego nie da). Zagladam czaami na polskie fora i ciesze sie bardzo, ze nic juz mnie z Polska nie laczy. Nie mieszkam w UK ale do tego, ze urodzialm sie w Polsce nie przyznaje sie. Na szczesice wyjechalam bedac na tyle mlodziutka, ze akcent mam tubylczy i nikt nie powie o mnie Polka. Uuuuffff!!!

Gość gość
żenada, a niby czego sie tak wstydzisz?

Gość Polak niedługo anglik
I am like Eglish I ja będe miał English obywatelstwo. Świetny kraj. Zapraszam do mnie all of U!

Gość gość
żeby nie być gołosłowną tu mam cytat: "NIe mam dziewuchy z Polski. WIĘKSZOŚĆ kobiet z Polski jest zaniedbana. Moja stara trzyma poziom. Ktoś musi, nie? Na szczęście nie mam kobiety z Polski. To wtyd jest u mnie w Anglii. Kobieta-Polka to wiadomo, ze łatwa i za funty zrobi wszytko. Znamtaką co o***t nawet wyliże. Sorry, ale tak jest. Dla mnie nie liczą się tępe kopciuszki znad Wisły."