Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwgościgości

Facebook pogłębił moją depresję

Polecane posty

Gość gośćwgościgości

Dzięki temu miejscu uświadomiłam sobie po raz kolejny jak niewiele znaczę dla innych :(

Gość gość
zrozum, że fejsbuk to maszynka do zarabiania, a znajomości przez internet to tylko zabawa !

Gość gość
nie jestes sama tez sie przekonalam jak gleboko ma mnie w tyle

Gość gośćwgościgości
Ja tego tak nie traktuję. Traktują to bardzo poważnie, mimo że nie jestem żadną nastolatką. Mam żal do ludzi, że mało lajkują moje posty i zdjęcia.

Gość gośćwgościgości
Przez to miejsce uświadomiłam sobie, że ludzie wcale mnie nie lubią, że nic dla nich nie znaczę. Inni piszą o pierdołach i oczywiście od razu pojawiają się komentarze i lajki.

Gość gośćwgościgości
Jak przestać się tym przejmować?

Gość gość
a czy ty lajkujesz innych?

Gość gośćwgościgości
Dlaczego nikt się nie odzywa? Dlaczego?

Gość gość
Większość ludzi jest pusta i prosta, to że Cię zbytnio nie lajkują świadczy dobrze o Tobie. Olej tę hołotę.

Gość gość
ja tez staram sie lajkowac tych , ktorzy sa aktywniu u mnie,,,. innych mam w d***e, nie bede gonic za ludzmi... byc moze masz mniej znajomych niz inni i stad mniej lajkow

Gość misia usia
to jest jeden wielki s h i t

Gość gośćwgościgości
Tak, lajkuję. Może powinnam to olać, ale przykro mi strasznie, gdy widzę, że inni są lubiani, wspólnie imprezują i gawędzą ze sobą. Całe życie czułam się mało lubiana, kochana i niedoceniana przez innych :(

Gość gośćwgościgości
Facebook tylko to uwydatnił. Stąd moja coraz większa niechęć do ludzi i poczucie odtrącenia. Nawet facetowi, który mi się podoba oberwało się.

Gość gość
pamietaj ze zdjecie profilowe zbiera wiecej lajkow niz inne. ile mialas na profilowym. ja tez nie jestem nastolatka. nie porownuj sie z kolezankmi mlodszymi od siebie o wiele lat, bo u nich bedzie wiecej polubien

Gość gość
Rozumiem Cię. Też byłam/jestem całe życie na społecznym uboczu. Też byłam i jestem z tych nielubianych, olewanych. Nie mam konta na fejsgoovnie, bo i po co? A co do imprez, to wyobraź sobie że mimo iż urzadzałam naprawdę fajne domówki, srednio 2/3 razy w roku, to nie jestem praktycznie przez nikogo zapraszana. Mam jednego znajomego z którym raz na kwartał wybiorę się do klubu i jedną znajomą z którą od wielkiego dzwona się gdzieś przejadę, by na miejscu zostać olaną. Tacy są, k****a ludzie.

Gość gość
ja mam malo znajomych bo okolo 80, a polubien na zdjecie nie profilowe okolo 12

Gość gość
znajomych 80 na facebooku, w zyciu niestety mniej :)

Gość gośćwgościgości
Profilowe akurat miało dużo lajków, ale te inne juz niekoniecznie. Zresztą mało wrzucam zdjęć na których byłaby moja osoba - prędzej są to zdjęcia różnych miejsc, tego, co mnie zainteresowało i co oddaje moją osobowość. Wrzucam na profil też dużo muzyki, czasem też dzielę się z ludźmi jakimiś wydarzeniami ze swego życia.

Gość gośćwgościgości
Ja mam 201, ale g***o z tego wynika. W życiu i tak jestem często sama. Nigdy nie byłam w gronie wybrańców, z których zdaniem się liczą, traktowano mnie raczej jak śmiecia.

Gość gośćwgościgości
Prawie szara, to jest żadna prowokacja, więc daruj sobie. Już bardziej szczera nie mogę być.

Gość gość
wiec masz juz odpowiedz. Profilowe maja wiecej lajkow !!! nie roznisz sie niczym od innych ludzi! wymyslilas sobie problem ! moje inne zdjecia mojej osoby maja malutko lajkow, tez kiedys bylam tym zmartwiona, ze nikt mnie nie lubi. Jednak wtedy przejrzalam profile moich znajomych i dostrzeglam, ze ich nie profilowe zdjecia tez maja malo lajkow! ja mak okolo 10 z 80 znajomymi, a ktos inny ma 20 lajkow z 400 znajomymi. Dalam sobie spokoj wtedy porownywanie sie do innych

Gość gość
moje kolezanki z 400 znajomymi, ktore sa bardzo lubiane i fajne , to nawet one jak wrzuca jaka p*****le to maja gora jedno polubienie i to przez ich meza :)))

Gość gośćwgościgości
Spróbuję, ale tyle razy byłam olewana i w cyberprzestrzeni, i w realu, że już zwątpiłam w to, że zasługuję na miłość, przyjaźń. Od razu widać, kim jestem, gdy ktoś wejdzie na mój profil : NIKIM. Nawet facet w którym się zakochałam tak pewnie uważa.

Gość gość
wiesz w czym tkwi problem ? Masz swoje pasje i zainteresowania, to, że je wstawiasz na fb przegrywa ze zdjęciami z imprez i postami typu 'ale sie n******em' więc wyhodzisz na szarą myszkę. Jestem prawie pewna, że w realu jesteś cicha i nieśmiała - a ludzie prawie zawsze stronią od takih osób

Gość gość
Fasebuk to dzielo szatana!

Gość gość
ja mam malo znajomych na facebook , poniewaz tez sobie pomyslalam , ze nie bede juz gonic za ludzmi . nie wysylam juz nikomu zaproszen :) facebooka mam dopiero od roku i tez bylam zdolowana, szczegolnie mlodszymi kolezankami, ze sa takie na topie, ze ich zdjecia maja po kilkadziesiat polubien a ja 12. Dopiero po czasie doszlo do mnie , ze po kilkadziesiat polubien to profilowe ( ja dodawalam zwykle zdjecia) , a takze to , ze wsrod mlodziezy facebook jest bardziej popularny. Mam tez znajomych, ktorzy nikomu nie lajkuja( wiec czemu mieliby mi) , sa malo aktywni itp. jednak to wszystko przyszlo z czasem :)

Gość gość
Może wrzucasz za dużo "siebie" na fb? Za duzo jakiejs muzyki, dziwnych innych rzeczy. Nie wszyscy lubia ten rodzaj muzyki, który Ty lubisz np. Zresztą co to za problemy masz, wazna jest rzeczywistość, jesli masz jakas zaufana osobę w zyciu, chocby jedynie jedną, jest to o wiele wazniejsze niz 500 znajomych gdzies na jakimś portalu.