Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ośmieszające imię

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie o imieniu Olaf. Bardzo nam się podoba i chcemy tak dać synkowi. Nie będzie ośmieszające?

Gość gość
bo za dwa miesiące rodzę

Gość gość
A zcemu mialo by byc osmieszajace? W jaki niby sposob? bardzo fajne imie.

Gość gość
Mój synek miał w przedszkolu kolegę Olafa straszny łobuz był :) mi osobiście się nie podoba, ale to kwestia gustu i nigdy nie krytykuje wybranych przez rodziców imion. My za dwa miesiące przywitamy synka i chcemy aby miał na imię Franek (Franciszek) :) też niektórzy mówią: o nie ...ale cóż wybierz takie imię aby Tobie się podobało bo wszystkim dookoła nie dogodzisz :) ale wiem co czujesz Bo ja tez nie jestem pewna czy w naszym przypadku o dobry wybór :)

Gość gość
Spotkałam się z reakcją "śmieszne imię". W 2012 roku około 800 dzieci zostało nazwane tym imieniem, więc chyba nie ma co się przejmować reakcjami otoczenia.

Gość gość
A Wy co myślicie o imieniu Franek ? :)

Gość gość
to raczej normalne imie.sa gorsze;)kuzynka dala tak na imie synkowi;)

Gość gość
To że łobuz, też chyba nie będę się przejmowała, bo dziś tu na forum czytałam, że Stasiek to alkoholik i tam takie, a mój wujek Stanisław to profesor i porządny człowiek

Gość gość
Właśnie :) nie ma co każdy ma inny gust i inne imię się podoba inni wolą Franków, Jaśków Czyli starsze imiona, a inni nowocześniejsze. U nas w rodzinie 11 dni temu przyszedł na świat Leon,Mikołaj i nam się np. niepodoba ani Leon ani mikołaj, ale rodzicom się podoba :)

Gość gość
Franek tez ladnie. ja raz uslyszalam od kolezanki, ze ona by sie wstydzila powiedziec, ze jej dziecko ma na imie Eryk. tak nazywa sie nasz syn.

Gość gość
Mi Franek się podoba ale mojemu mężowi nie, on nie lubi imion ze zdrobnieniami i oficjalna forma Franciszek nie podoba się. Dlatego padło na Olafa. Leon też mi się podoba.

Gość gość
Kojarzy mi sie z tym brzydkim aktorem Olafem Lubaszenko. Ale co kto lubi. Teraz jest ppularne imie Borys, ale tez bym nie dala bo ojarzy sie z Borysem Jelcynem.

Gość gość
A mi się Eryk podoba :) moja córka ma na imię Kornelia i też spotykam się z różnymi opiniami na też temat. Teraz będę miała synka i będzie miał na imię Julian.

Gość gość
a mi sie Olafek bardzo podoba, wlasnie kojarzy mi sie z takim malym lobuziakiem cwaniakiem:)

Gość gość
osmieszające: alan olivier pascal nicolas gaspar

Gość gość
mi się wydaje że nie ma brzydkich imion tylko zle skojarzenia. zawsze imię Nikola kojarzyło mi się z patologia do czasu aż moja koleżanka urodziła córkę i dała tak na imię... normalna rodzina żadna patologia. ona uczy rosyjskiego w gimnazjum a on ma firmę z jakimiś rurami. a nikosia to najslodsze dziecko świata :) grzeczne i mądre.

Gość gość
Olaf jest dobrym, krotkim imieniem. Calkiem ciekawy pomysl, gdybym miala miec drugiego syna zastanowie sie nad Olafem. calkiem niezle pasuje do Eryka. A jak nie to Gustaw

Gość gość
Teraz ludzie prześcigają się w wymyślaniu imion dziwnych i dziwniejszych. Olaf jest w porządku. Kuzynka dała synkowi na imię Marian i też się wszyscy dziwili i pukali w czoło. A przecież to normalne imię.

Gość gość
Najlepsze osmieszjace imie to Alan. Slyszlam ze juz w przedszkolu dziecikai przinaczja i zamiast Alan wolaja "Anal" ja nie wiem skad im sie to bierze ze juz w mlodym wieku cos takiego robia.

Gość gość
osmieszające: alan olivier pascal nicolas gaspar ---zapomniałaś o viktorze :D

Gość gość
Bo tak latwiej wymowic, a dzieci w przedszkolu przekrecaja wyrazy. Ot i cala filozofia

Gość gość
Marian-normalne i wiejskie zdrobnienie Marys-OHYDA?? O matko jak to dla Ciebie jest norane to ja nie wiem.

Gość gość
Maryś? chyba Maniek ;)

Gość gość
Marys to wlasnie zrobnienie od Marina. FUU jaka WIOCHA.

Gość gość
Ja chcialabym nadac synowi imie Leszek. Ale sie raczej nie da

Gość gość
WIOCHA to jest krytykowanie imion innych ludzi. A raczej PROSTACTWO

Gość gość
Wołamy na niego Maniek. Też na początku się zdziwiliśmy ale zdziwiliśmy się gdy znajomi dali imię Tymoteusz i Łucja. Ale nie przyszło nam do głowy krytykować imion, przyzwyczailiśmy się i dzieciaczki są wspaniałe. Olaf też pewnie u niektórych wywoła zdziwienie...

Gość gość
Imię musi pasować do nazwiska i tyle. Każde imie jest dobre, ale w połączeniu z nazwiskiem czasem tworzy mieszankę wybuchową. Więc nad tym sie należy zastanowic, nadając dziecku imię.

Gość gość
Właśnie widziałam reklamę bajki dla dzieci i jest tam bałwanek Olaf :)

Gość gość
teraz to ludzie nazywają psy ludzkimi imionami Julki, Magdy i inne, więc bałwanek Olaf jakoś nie dziwi :D