Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ośmieszające imię

Polecane posty

Gość gość
No bo kto znał 50 lat temu imię Olaf?

Gość gość
do miesięcznego dziecka to zawsze lepiej zdrobnienie pasuje niż pełne imię (Malutki Antoś a nie Antoni itd.) ta zasada to chyba dotyczy każdego imienia

Gość gość
Leon też piękne. a co to znaczy, że dla niemowlaka Leon to źle? a Aleksandra albo Franciszek? po to nasz piękny język umożliwia nam zdrobnienia, żeby osłodzić imiona małych ludzi :)

Gość gość
dokładnie

Gość gość
Olafa znali setki lat temu na całej Skandynawii, a kto znał wtedy Anetę?

Gość gość
ja jestem Aneta ha ha tak średnio lubię swoje imię

Gość gość
Mieszkam w małej miejscowości, mamy syna Olafa. Zakochałam się w tym imieniu podczas wakacji, gdy obok w pokoju mieszkał z rodzicami mały Olaf. Bardzo przebojowy i mądry chłopiec. Pomyślałam, że jak będziemy mieć syna, to będzie miał tak na imię. Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży z chłopczykiem, imię było już wybrane. Jest chyba jedyny u nas w miasteczku. Ludziom u nas kojarzy się tylko właśnie z Lubaszenką, bo innego Olafa nie znają :)

Gość gość
taka była moda, zawsze możesz być Nesią albo Aną :)

Gość gość
no mojemu mężowi też tylko z Lubaszenka się kojarzy tylko on nie przepada (delikatnie rzecz ujmując)niestety za tym aktorem;(

Gość gość
u mojego wnuka 3 letniego w przedszkolu jest Alex, Oliwier, Natan, Julianek i 3 Antków. wnuk to Adam jest Wojtek, Gracjan, Mateusz.

Gość gość
czyli Leon nie jest taki popularny??

Gość gość
Znaczenie imienia Olaf Wiesz, czego chcesz odżycia, masz silną wolę tworzenia i lubisz jasno wyznaczone cele. Jesteś niepokorny i niezależny; sam dla siebie ustalasz prawa, cech**e Cię pewność siebie i ufność we własne siły; masz skłonność do podejmowania ryzyka. Pomimo swego indywidualizmu szybko potrafisz przystosować się do otaczających clę warunków; dobrze czujesz się w każdym środowisku. Należysz do młodzieńców energicznych i obrotnych, często robisz więcej, niż się od Ciebie oczekuje, stawiasz przed sobą odpowiedzialne zadania. Jesteś bardzo ambitnym uczniem, a ewentualny niedostatek zdolności nadrabiasz pracowitością. Lubisz wesołe towarzystwo i wspólne biesiadowanie, cenisz także prostotę i spokój, surowe warunki, bez wygód i kontakt z przyrodą. Znasz swą wartość i jesteś dumny z własnych osiągnięć, chciałbyś, by inni też je docenili. W głębi duszy jesteś szalenie uczuciowy chociaż starannie to ukrywasz i masz niekiedy problemy z wyrażaniem uczuć i emocji

Gość gość
a co myślicie o reakcjach otoczenia na rzadziej użuwane imię- zwłaszcza jeśli są ...powiedzmy w stylu "innych imion nie był"? macie je w nosie czy jednak są irytujące

Gość gość
teraz Leosie wchodzą dopiero, zaczynają wspinać się do top 10 :)rzadkie imiona... moje dziecko ma, stare imię po moim dziadku. uważam, że to żadna ujma, pomimo tego, że nie będzie 10 na 40 chłopców w LO się tak nazywać.

Gość gość
Nie powinno się krytykować. To tak jakby powiedzieć sąsiadowi, że ma brzydką żonę

Gość gość
Olaf bardzo mi sie podoba, Leon średnio. A co myślicie o imieniu Karol

Gość gość
no i bardzo dobrze

Gość gość
moja znajoma zwlekala z do porodu z ujawnieniem imienia właśnie żeby nie sluchać:...a ja znałam takiego to był- i tu różne komentarze..

Gość gość
Karoj jak dla mnie ok ale bez rewelacji- klasyczne imię męskie

Gość gość
Karol ok

Gość gość
A jak Wam podoba się imię Sandra? Mi ostatnio po głowie chodzi

Gość gość
Karol - dla mnie piękne :)ale też, jak ktoś wspomniał, warto powiedzieć imię i nazwisko na głos razem, bo różnica jest gdy wychodzi Piotr Łotr, a Piotr Kowalski :)

Gość gość
Sandra -średnie

Gość gość
Nie można patrzeć na imię przez pryzmat osoby albo jej wyglądu i charakteru. Bo przecież 1000 Jakubów nie będzie miało takiego samego charakteru. A np. imię Mikołaj kojarzy się z dużym grubasem z brodą, który przynosi prezenty.

Gość gość
A co powiecie na imię Norbert? Też chyba już zapomniane. A co do imion powyżej warto dać zawsze drugie imię bardziej popularne i nasze dziecko wtedy zdecyduje, którym się posługiwać.

Gość gość
norbert jest ok. nie znam zadnej osoby która posługiwałaby się drugim imieniem

Gość gość
mam dwa imiona- to raczej tylko problem jeśli chodzi o urzędy, dyplomy, zaświadczenia itd. trzeba o tym pamiętać

Gość gość
w czołówce imin nadawanych przez ostatnie kilka lat ( czytaj, co 2 dziecko w piaskownicy będzie miało takie imię) są: Jan, Jakub i Antoni, a wśród dzieczynek Julia, Maja, Zofia i Zuzanna

Gość gość
jeszcze lenka Amelka Oliwier

Gość gość
duuuuużo malutkich Lenek na około :)