Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy usg przez brzuch

Polecane posty

Gość gość

od kiedy juz nie dopochwowe a przez brzuch?:)

Gość gość
11 tc

Gość gość
naprawde? ja dzis mam wizyte i chcialabym nie miec usg dopochwowego:) chcialabym zobaczyc jak sie rusza moje malenstwo:)

Gość gość
ja mialam właśnie w piątek badanie pierwze przez brzuch widok cudny :) z usg qyszlo że to 11t 5d i wszystko było super widać :D dzidziuś strasznie r****iwy machał nóżkami dłuugimi hihih super

Gość gość
ja miałam od tego USG genetycznego, od 12 tygodnia...

Gość gość
ale dużo zależy od tuszy ciężarnej ;), sprzętu USG i lekarza.

Gość Flavia234
ja miałam w 5 tyg dopochwowe, a w 9 juz przez brzuch- dobrze było widac.

Gość gość
domyslam sie ze to widok cudowny:) bardzo ccialabym juz zobaczyc jak sie porusza:) a jestem w 13 tyg ciazy

Gość gość
zależy od sprzętu lekarza, ja miałam bardzo szybko

ja miałam narazie raz przez brzuch bo dziecko się za bardzo wierciło i pomierzyć go lekarz nie mógł. a tak to dopochwowe. nie widzę różnicy, a widac na monitorze przeciez to samo i przy jednym i przy drugim rodzaju badania przynajmniej u mojego ginekologa tak jest

Gość gość
przy kosci nie jestem na szczescie:) a jaki lekarz ma sprzet to nie mam pojecia

Gość gość
w takim rzie napewno dziś ujrzysz swojego malucha w całej okazałości :D ja się popłakałam prawie ;) powodzenia i zdrowia życzę :)

Gość gość
właśnie ok, tego 13 tygodnia, to pierwszy cudny widok, już dzieciątko wykształcone, pewnie do ciebie pomacha :D

Gość gość
ja prawie poplakalam sie jak zobaczylam pierwszy raz zdjecie malego czlowieczka a nie tylko pecherzyka:)

Gość gość
ok 12tc. miałam.

Gość gość
przecież przez dopochwowe tez widac jak maleństwo bhryka. Ja chyba od 12 albo 16 tyg miałam usg przez brzuch

Gość gość
u mnie w 7tygdoni i 4 dni doktorka zrobila przez brzuch i juz bylo widac bardzo dobrze do tego byla zaskoczona bo bylo widac wlasnie jak sie malenstwo rusza :) widok cudowny

Gość gość
a na usg dopochwowe mozna wziac meza? chcialabym zeby maz tez zobaczyl ruchy naszego malenstwa:)

Gość gość
można wziąć męża, prywatnie najczęściej nie ma problemu. ale jak chodzisz na NFZ to różnie ;), w sensie może go nie wyproszą, ale możesz się nasłuchać...

Gość gość
bylam wczoraj na usg. niestety dopochwowe. maz mogl wejsc i zobaczyc jak malenstwo sie rusza. caly czas sie cieszyl, przez cala droge do domu mowil jakie super to bylo uczucie zobaczyc dzidzie:) ja za duzo nie widzialam bo dalam ta przyjemnosc mezowi ale jak zobaczylam jak on sie przyglada i jak sie cieszy to bylo to super uczucie:)

Gość gość
ja pierwsze miałam w 12 tyg - genetyczne

Gość gość
Dziewczyny' nie myslcie ze jak juz dziecko bedzie duze to skonczy sie ysg dopochwowe. Ja mam na kazdej wizycie tylko by zobaczyc szyjke macicy-czy sie nie skraca i nie otwiera bo zwykle badanie bywa mylace. Potem zaraz lekarka zmienia glowice i igladamy makuszka jyz przez brzuch. Nie pozbedziecie sie wiec usg dopochwowego tak szybko:)

Gość gość
ale po co usg co wizytę ja a ni w jednej ani w drugiej nigdy nie miałam dopochwowego pomimo zagrażającej ciąży usg tylko 3 razy na ciąże, po co tam jeszcze grzebać niepotrzebnie nie rozumiem, a szyjką to może zbadać lekarza normalnym badaniem ginekologicznym

Gość gość
dopochwowe jest bardziej szczegółowe także nie buntujcie się przeciwko takiemu badaniu a do tej wyżej - ja miałam robione usg na każdej wizycie i nie miałam problemu z tym, że ktoś mi "grzebał", też miałam zagrożoną ciążę i nie wyobrażam sobie żeby w takiej sytuacji lekarz nie wykonywał usg na każdej wizycie, normalnym badaniem ginekologicznym lekarz nie sprawdzi czy z dzieckiem wszystko ok.

Gość gość
15:13 - ciąża prowadzona na NFZ czy prywatnie ale musiałaś płacić osobno za badanie ginekologiczne a osobno za usg?