Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamitkaaa

Interpretacja wyników badań

Polecane posty

Gość mamitkaaa

Dziś dostałam wyniki badań 5 letniego dziecka. WBC 13,95 a norma jest 4-10 LYM % 66,2 [20-50] LYM 9,24 [1-3.7] MON 1,48 [0-0.7] NEU % 31,9 [37-72] RBC 5,25 [4-5.2] MCV 75,5 [86-110] Wypisałam te co zostały pogrubione ,reszta w normie.Wizyte lekarza mam dopiero jutro i się martwię .Czy powodem podwyższonych leukocytów może być infekcja,przeziębienie ? Jak ktoś się zna to proszę o odpowiedź ,bo się denerwuję :(

Gość gość
leukocyty są minimalnie podwyższone więc to nic poważnego. nawet przy przeziębieniu mogą być dużo wyższe. inne wartości też lekko podwyższone lub zaniżone. jutro u lekarza wszystko się wyjaśni. myślę jednak że nie jest tu nikt śmiertelnie chory ;)

podwyzszone nieznacznie biale krwinki ( ale tylko w grupie limfocytow) wskazuja na jakas infekcje wirusowa, niedawno przebyta lub swieza;

Gość mamitkaaa
Wlasnie córka jest w trakcie infekcji.Katar ,kaszel ,kilka dni temu gorączka. Dzięki za odp.Troche się uspokoiłam :) 🌼

Gość gość
dziecko w trakcie infekcji to i tak małe te białe spokojnie, limfocyty w normie dla 5 latka i we właściwej odległości od granulocytów

Gość gość
Co tym myślisz, że na tu lekarze siedzą ??. Gnaj jutro do pediatry, a nie sugeruj się opiniami z kafe.