Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sianowate włosy

Polecane posty

Gość gość

witam, mam problem z moimi włosami. Mam kręcone i cienkie włoy , po umyciu są strasznie sianowate i wyglądają na suche. nie farbuję ich a wyglądają marnie, co robić?

Gość gość
nacieraj olejkiem arganowym,drogi ale warto

Gość gość
Ja też mam sianowate i słabe, ale proste..ciesz sie, że Ci się kręcą to przynajmniej masz trochę więcej objętości

Gość gość
Ja uzywam naf,.ty kosmetyczne

też zawsze miałam sianowate, cienkie, puszące się, falujące się itd wydawałam majątek na odżywki, szampony, olejki, ampułki, maski, nafty itd i z własnego doswiadczenia powiem Ci że nic nie jest w stanie tak bardzo poprawić wizualnie stanu włosów jak prostowanie keratynowe. dopiero po tym zabiegu moje włosy wyglądają jak wlosy a nie cienkie piórka

Gość gość
a ja polecam taką odżywkę do włosów z olejkiem arganowym ok 8zł z joanny . tez mam takie suche i kręcone a po tym są całkiem ok jeszcze do tego wcieram w koncówki olejek arganowy z bielendy koszt chyba ok 10 zł - 12 zł na pewno nie wiecej też super wiec myslę że pomoze bo też mam sianko na głowie

jedwabiu nie polecam do oblepia włosy, przez to "nie oddychają" i nie docierają do nich składniki odżywcze z kosmetyków pielegnacyjnych. jeśli chodzi o kosmetyki to mogę polecić olejowanie (np olejkiem kokosowym), naftę kosmetyczną i ampułki Structural

Gość gość
Ja również nie przepadam za jedwabiem, gdyż obciąża włosy. Olej kokosowy rzeczywiście się sprawdza, przede wszystkim super nawilża. Ostatnio dostałam firmy pure fiji i mogę go polecić.

Gość abebdb20
jedwab to jedna z gorszych rzeczy jakie można włosom zaserwować ja miałam naprawdę zdrowe włosy, ale zaczełam stosować jedwab, żeby się bardziej błyszczały. po kilku miesiącach włosy zrobiły się matowe, sianowane, po prostu zniszczone;/ i jeszcze byłam zdziwiona jak zaczełam sobie kupować odżywki - czemu nie działają - a to po prostu włosy są obklejone tym silikonem i nie docierają do nich składniki odzywek;/

Gość gość
poczytaj sobie blog Anwen. A ja , ktora tez mam problem z sianowatymi wlosami zauwazylam ze sa w duuuzo lepsze formie po maseczce z dwoch zoltek polowy cytryny i oliwy z oli,wek tak ze cztery lyzki. naloz na lekko wilgotne wlosy zmoczone wilgotnymi dlonmi i zostaw pod folia, ja nakladam reklamowke jednorazowa, wiaze uszy ze niec nie wyplywa i na to zimowa czapke i siedz tak godzine , poltorej. efekt za pierwszym razem. a wlosy umyj szamponem hipp z rossmana za niecale 10 zl.